Vihdoinkin, nyt uskaltaa jo iloita, meille on tulossa pentuja viikolla 34!!! Tässä ei oikeen ole uskaltanut minnekään mitään laittaa ennen kuin nyt, kun tuon äitikoiran olemus on sellainen, että on se tiine.

Yhdistelmä on

emä C.I.B POHJ FI SE NO MVA Knalletorpets Zippelina, meidän Zipe

lonkat C/C, kyynärnivelet 0/0, polvet 0/0, selkä LTV0, SP0, VA1, silmät terveet (1/19), silmäsairauden markkeritesti AG, geenitesti kantaja, ei ole HUU-kantaja, ei kanna valkoista väriä tai pitkää karvaa, viiden pennun emä (Kompiaisen H-pentue), jalostustarkastettu erittäin hyvä, osoittaa välttävää paimennustaipumusta.

 

Zipe%2016.7.2016%20Pite%C3%A5%20Ada%20Wa

(Kuva Ada Walder)

 

isä C.I.B BALT FI NO EE LT LV MVA Kompiaisen Draivia Päivään, Hans

lonkat A/A, kyynärnivelet 0/1, polvet 0/0, silmät terveet (12/18), silmäsairauden markkeritesti AA, geentesti normaali, ei ole HUU-kantaja, ei kanna pitkää karvaa, kantaa valkoista väriä, Suomessa 24 pentua, Ruotsissa kolme, jalostustarkastettu erittäin hyvä, osoittaa erinomaista paimennustaipumusta.

Hans on käynyt sekä susi- että karhutestissä ja osoittanut olevansa hyvin täyspäinen koira.

Hans%20huhtikuu%202017%20Maj-Len%20P%C3%(

(Kuva Maj-Len Påfs)

 

Ja sitten vähän pentukyselyistä:

Meillä on ollut pennut viimeksi tammikuussa 2019. Jo silloin osa kyselijöistä, varmasti monta hyvää kotia, jäi ilman pentua. Tiedän, että monet ovat tässä välissä ehtineet jo saada pentunsa muualta, mutta kun yhdeydenottoja on tämän vuoden puolellakin ollut 60-70 (2-3 yhteydenottoa viikossa), niin kaikki ymmärtävät varmaan, että pentuja ei riitä kaikille. Osa kyselijöistä on sellaisia, jotka ovat odottaeet meiltä pentua 2-3 vuotta, osa odottaa urosta, osa narttua. Zipen edellisessä pentueessa oli viisi narttua, joten he, jotka odottivat silloin vain urospentua, jäivät suorilta ilman. Aikanaan, kun B-pentue syntyi, narttuja olisi mennyt vaikka kuinka, mutta pentueessa oli niitä vain kaksi, eikä kukaan narttupentua toivonut halunnut vaihtaa urokseen. Joita siis syntyi kuusi.

Tässä on yksi syy, miksi en voi tehdä mitään sitovaa varauslistaa. Koskaan ei tiedä, mitä tulee. Koskaan ei tiedä, meneekö kaikki hyvin. Varmaa on, että taas jää moni kysyjä ilman pentua. Tiedän, että kysyjissä on useampi sellainen, jotka ovat kysyneet pentua jokaiselta kasvattajalta, eikä siinä ole mitään väärää. Mutta meillä menee etusijalle ne, jotka ovat pitkään odottaneet nimenomaan meiltä sitä pentua. Tiedän, että monta hyvää kotia jää tässäkin kohtaa ilman, mutta eipä sille oikein mitään voi. Pentuja kun ei vaan yksinkertaisesti voi syntyä niin montaa, että kaikille riittäisi.

Odotellaan nyt ihan rauhassa sitä, että masukeista tulee tisukkeja <3. Katsotaan mitä syntyy ja kuinka monta. Toivotaan, että kaikki menee hyvin.