Kajaanissa Perttu Ståhlbergin arvosteltavana kävivät Vili (jun), Mörkö (nuo) ja Koo (vet). Kaikki koirat esiintyivät mallikkaasti ja saivat hyvät arvostelut. Tuomari oli meille taas uusi tuttavuus, oikein miellyttyvä sellainen. Hän käsitteli koiria nätisti, tutki koirat pöydällä tarkasti ja saneli pitkät arvostelut. (Kuvat on taas Ari Lavanderin ottamia. Kiitos :)).

11-kuukauden ikäinen Vili Vilperi esiintyi ensimmäisenä. Sen kanssa on kiva mennä kehässä, kun se on niin reipas ja iloinen. Vähän pompittiin mennessämme, mutta se ei ole niin vaarallista :). Ei koira muutu pennusta junnuksi hetkessä ja minusta on paljon tärkeämpää se, että koiralla on kehässä kivaa, kuin se, että se menee siellä kuin kone. Kestopönötys tulee sitten aikanaan, jos tulee. Siihenkään ei kuole, vaikka ei tulisikaan :). Oman haasteellisen lisänsä kehään toi tällä kertaa sen pieni koko, sillä jopa göötin kanssa meinasti väkisinkin törmäillä rajatötsiin ja pöytään. Lisäksi kehässä oli jotain aivan vastustamattomia hajuja. Nami kädessä niistä onneksi selvittiin enemmän tai vähemmän reippaasti ohi.

Vili

"Erinomainen tyyppi & mittasuhteet. Hyvän kokoinen, tummat silmät, hyvät korvat, kallo saa vielä vahvistua, hyvä kaula & selkä, erinomainen eturinta & rintakehä, hyvin kulmautunut edestä, riittävästi takaa, hyvä turkinlaatu, esiintyy erittäin reippaasti ja iloisesti, hyvät merkit ja valjaat, liikkuu hyvällä askelpituudella takaa, joskin hieman epävakaasti, hyvin edestä, erinomainen luonne." JUN ERI1 SA PU-1 SERT VSP

Vili-normal.jpg

 

*****

Lähes 17 kuukauden ikäinen Möökö oli jälleen oma ihana höppänä itsensä. Häntä heilui ja hymy oli naamalla koko ajan. Tässä on sellainen koira, jonka hyvä tuuli tarttuu ihmisiinkin :). Mörkö esiintyy Sannan kanssa aina yhtä varmasti ja hienosti.

Mörkö

"Erinomainen tyyppi & mittasuhteet. Hyvä pää & ilme, riittävän tummat silmät, hyvä eturinta, lyhyt olkavarsi, köyristää hieman lanneosaa, riittävästi kulmautunut takaa, löysät kyynärpäät, liikkuu hieman leveästi edestä, hyvä turkki ja värimerkit, mukava luonne" NUO ERI1

(Kuvissa Mörkö ilvehtii Vilin takana :))

M%C3%B6%C3%B6k%C3%B6%20ja%20Vili-normal.M%C3%B6rk%C3%B6%20ja%20Vili-normal.jpg

 

*****

Viimeisenä kehään meni sitten Rouva Koo, jota paikalle tullessa meinasi vähän huipata, kun oli niin paljon koiria ja ihmisiä pienessä tilassa. Käytiin sitten kävelemässä ja katselemassa ja Koo huomasi, ettei sieltä kukaan nyt oikeastaan olekaan sitten tulossa niskaan, vaikka tiivistä onkin. Vanha kunnon toko auttoi taas kerran.

Karkki

"Erinomainen tyyppi ja mittasuhteet. Hyvä pää & ilme. Silmät voisivat olla tummemmat, hyvät korvat, erinomainen kaula, eturinta, rintakehä. Hyvä ylä- ja alalinja, tasapainoisesti kulmautunut. Hyvä ja karva ja värimerkit, liikkuu edestä hieman leveästi, riittävällä askelpituudella takaa. Mukava luonne, esiintyy erinomaisesti." VET ERI1 SA PN-1 ROP VET ROP

Koo-normal.jpgKoo%20ryhm%C3%A4keh%C3%A4s-normal.jpg

Ryhmäkehässä vitoset otti Sakari Poti ja Koo pääsi kahdeksan parhaan joukkoon, mutta ei sitten sen suurempaa menestystä tullut :).

Sanna oli apuna roppikehässä rouva Koon narun päässä. Kiitos Sanna :)

Vili%2C%20Perttu%20St%C3%A5hlberg%2C%20K

Kehän jälkeen juteltiin ja naureskeltiin siinä porukalla sitten, kun meidän kehätoimitsijamme (Kennelliiton erään toimikunnan puheenjohtaja) tuli sanomaan, että on niin mukavan näköistä kun me voidaan olla porukassa ja pitää yhdessä hauskaa eikä ole mitään kuppikuntia :).

Tänä päivänä C-pennut olivat viimeisen kerran pentuja ja olisivat voineet vielä osallistua pentuluokkaan, mutta...

*****

Överkalixissa sunnuntaina esiintyivät ruotsalaisen Anna Törnlövin kehässä Kamu ja Milli. Citticontiaiset viettivät samana päivänä 9-kuukautissynttäreitään ja olivat siis ensimmäistä kertaa kehässä junioreina :). Tämänpäiväinen reissu oli vähän sellainen älynväläys, joka Tanjan kanssa tuossa kesällä saatiin. No, ei niitä ruusukkeita kukaan kotiinkaan lähettele, joten eikun reissuun :). Anna Törnlövistä on itsellä varsin ristiriitaisia kokemuksia. Maija on aikanaan jäänyt kaivattua cacibia vaille Jällivaarassa, mutta toisaalta Ässä (K. Aina Valmiina) oli erkkarissa samaisella tuomarilla ROP-pentu vuonna 2010. Ensimmäistä kertaa tälle kesää meinasi ihan aidosti jännittää kehän odottelu!

Kamu esiintyi kehässä ensin. Tanjan kanssa menevät niin varmasti ja hienosti, eikä nyt märkä ruohokenttäkään aiheuttanut mitään suurempaa nuuskuttelua. Tuomari totesi Kamusta, että sillä on hieno maskuliininen uroksen pää, mutta kropan pitäisi vähän kiriä mukaan. Hän sanoi, että koira on ehdottomasti SA:n arvoinen, mutta ei tänään, sillä kehitys on vielä vähän kesken. Olikohan sitten märän nurmikon syytä, että Kamu tahtoi vähän asetella takajalkojaan liikaa mahan alle ja näytti tuomarista takakorkealta. Arvostelu kuului näin:

"Trevlig maskulin hane. Utmärkt huvud, bra öron och uttryck. Något öppna vinklar. Bra bröstkorg dock ganska kort bröstben. Rör sig med bra steg men tenderar att stå underställt." JUN EXC1

Millin kanssa mentiin sitten. Mikäs siinä, kiva sen kanssa on mennä, kun se on niin helppo. Ensin tuohon suuntaan ja sitten tuohon suuntaan ja sitten käydään pöydällä ja sitten mennään vähän taas tuohon suuntaan ja sitten vähän pönötetään. Tuomari saneli näin:

"Juniortik av utmärkt typ. Välskuret huvud med korrekta öron. Fint uttryck. Utmärkt bröstkorg. Mycket väl vinklad. Rör sig ledigt med energi. Härligt alert men balanserat temperament." JUN EXC1 CK BT-1 CERT BIR

Ja niin pätkähti Millin tilille Ruotsin serti ensimmäisenä junioripäivänä. Tämä tarkoittaa sitä, että kun Milli aikanaan valioituu Suomen muotovalioksi, siitä tulee samalla myös Ruotsin muotovalio. Ikähän ei vielä riitä cacibien vastaanottamiseen, eikä niitä Överkalixissa jaettukaan. Joten päästään ensi kesänäkin Ruotsissa käymään :).