Niin se vaan napsahti ensimmäinen retinopatia-epäily sitten tähänkin osoitteeseen. Taitaa vaan olla niin, että jos on kasvattanut enemmän kuin yhden pentueen, niin näitä tulee, ainakin ellei koiria ole markkeritestattu. Kettunen kävi viime viikolla peilattavana ja näin kävi. Kepan isä on peilattu terveeksi 7,5-vuotiaana ja emän vanhemmat lähes 10-vuotiaina. Emänisä ja isänemä ovat AA-markkerityyppiä. Todennäköisesti Kepan isä ja emä ovat molemmat AG-tyyppiä ja näinollen pentueessa voi olla kaikkia vaihtoehtoja, AA-, AG-, ja GG-tyyppejä. Kepaa ei ole testattu, mutta olisi mukava tietää, onko se GG. Meinaan, kaikki nyt viime aikoina diagnoosin saaneet koirat ovat olleet GG-tyyppiä yhtä poikkeusta lukuunottamatta.

Iloisia uutisia ovat Dodiin ja isänsä Carun terveet silmät. Herrat peilattiin tällä viikolla. Dodii on nyt 3-vuotias ja Caru täyttää 12 vuotta. Onnea Ninni <3

 

(Tiedoksi: Nyt vuoden alusta on gööteillekin lausuttu IDD-arvo Koiranettiin. Eli IDD-luku kertoo selkärangan kalkkeutuneiden välilevyjen määrästä. Pitääpä katsoa saako takautuvasti noita miten vai onko se mahdollista saada vain uusissa kuvauksissa.)