Viiden Beikon voimin vierailtiin Kokkolan pentunäyttelyssä Markku Kipinän arvosteltavana syyskuun puolivälissä. Mukana olivat Assi, Rudi, Ukko, Mörkö ja Paavo. Urosbeikkoja oli siis kehässä neljä ja narttuja yksi.

Näyttely pidettiin maapohjaisessa hallissa, jossa oli neljä kehää, kahvio- ja toimistotilat eli luonnollisesti tunkua. Paljon ihmisiä ja koiria ja ääntä. Kaikki Beikot liikkuivat hallissa reippaasti ja rohkeasti ja niitä oli ilo katsella. Ääntä niistä toki lähti, mutta se annettakoon anteeksi, kun muuten olivat niin reippaita laugh.

Kehässä Beikot liikkuivat iloisesti ja hännät heiluen - öööööööö, paitsi Ukko ja Assi, joista ensin mainitun töpö on tosi lyhyt ja jälkimmäisellä ei ole häntää lainkaan cheeky.  Kaikki olivat pöydällä reippaasti, antoivat tutkia itsensä ja näyttivät nätisti hampaat. 5,5 kk ikäisille pennuille tosi hieno ensimmäinen oikea näyttelykokemus!  Beikot ovat käyneet jo mätsäreissä harjoittelemassa erinomaisella menestyksellä, mutta nyt on korkattu loistavasti myös oikeat näyttelyt.

Kipinä arvosteli pennut mukavasti, mutta sen verran päätti olla tiukkana, että vain urosten ykkönen sai KP:n. Näyttelyyn oli ilmoitettu vain nämä viisi Beikkoa, joista sitten Ukko oli ROP ja Assi VSP.

Tässä Beikot:

K. Baras Kaveri eli Mörkö (kuvat Ari Lavander)

"Ryhdikkäästi, reippaasti liikkuva pentu, jolla hyvät mittasuhteet. Hyvä kaula ja ylälinja. Tasapainoisesti kulmautunut. Riittävä luusto. Hyväilmeinen pää. Liikkuu hyvin takaa, hieman korkeasti edestä. Kiva luonne." PEK2

K. Bikkuinen Ukko eli Ukko (kuvat Niko Jauhojärvi ja Ari Lavander)

"Tyypiltään erinomainen, ryhdikäs pentu. Erinomainen ylälinja ja tasapainoisesti kulmautuneet raajat. Rintakehä voisi olla pidempi. Hyvä pää. Eturinta voisi olla pidempi. Hyvä turkki. Liikkuu hyvin ryhdikkäällä askeleella. Kiva luonne." PEK1 KP PU-1 ROP


K. Bohjoista Voimaa eli Paavo (kuva Ari Lavander)

"Hyvät mittasuhteet. Lyhyehkö olkavarsi, niukahko polvikulma. Hyvä kaula. Hyvä pään muoto ja vahva, hyvä purenta. Hyvät silmät ja pään muoto. Hyvä turkki. Köyristää hieman lannetta liikkeessä. Lyhyehkö takajalan askel. Hyvä luonne." PEK3K. Bäivän Paras eli Rudi (kuvat Niko Jauhojärvi ja Ari Lavander)

"Ryhdikäs urospentu, jolla ikäisekseen hyvä runko. Hyvä kaula ja selkälinja. Hyvin kulmautunut takaa, hieman avoimemmin edestä. Löysyyttä edessä. Hyvä purenta. Hyvä pää. Hieman jäykkä taka-askel. Kiva luonne." PEK4

ja lopuksi K. Bikkasen Hiano eli Assi (kuva Ari Lavander)

"Hyvä koko ja mittasuhteet. Köyristää hieman lanneosaa. Tasapainoiset ja hyvät kulmaukset. Hyvä turkki. Vahva purenta. Hyvät korvat ja silmät. Hieman korkea kinner. Liikkuu hyvällä askeleella. Kiva luonne." PEK1 KP PN-1 VSPPaavo on Beikoista ainoa harmaa ja tällä kertaa otin sitten värin perusteella mukaan kasvattajaryhmään Mörkön, Rudin, Ukon ja Assin, kaksi pitkä- ja kaksi töpöhäntäistä.

Arvostelu kuuluu näin:

"Ryhmä hyvin samantyyppisiä pentuja, joilla erinomaiset ylälinjat, ryhdikkyys ja mittasuhteet. Hyvät päät. Erinomaiset luonteet ja ikäisekseen näyttävät liikkeet." KASV1 KP ROP-KASVIsossa kehässä Ukko ei päässyt jatkoon, mutta hienosti se vielä jaksoi smiley. Kasvattajaryhmän arvosteli Marjatta Pylvänäinen-Suorsa. Kompiaiset sijoittuivat sijalle neljä laugh.Suurkiitokset Beikkojen ihmisille Sannalle, Arille, Sallalle, Nikolle, Marille ja Merjalle kun lähditte tuonne pentunäyttelyyn!! Kiitos Sannalle Paavon lainasta :)!

Olen aivan äärettömän iloinen ja ylpeä Beikkojen reippaudesta ja iloisuudesta! Hienosti olette pentuja käsitelleet ja opettaneet.

Tästä on hyvä jatkaa! heartheartheartheartheartheartheartheart