Kajaanin KV-näyttely on tullut jo sellaiseksi perinteeksi minulle. Heh, huikeasti vuodesta 2007 ollaan oltu joka vuosi kuplahallissa joskus palelemassa enemmän ja joskus vähemmän. Tänä vuonna taas vähemmän smiley. Vuonna 2007 siellä sai vara-sertin ja vara-cacibin Karkki (tuomarina Lydia Erhart Hollannista), 2008 Maija sai ekan sertinsä (tuomarina Leni Finne), 2009 Maija sai ERIn ja oli luokkansa toinen (tuomarina Paula Heikkinen-Lehkonen) ja 2010 Maija sai cacibin ja oli ROP (tuomarina Susanne Wendell). Vuonna 2011 sertin sai Kompiaisen Aivan Ihana eli Bella (tuomarina Karl-Erik Johansson Ruotsista) ja 2012 samoin, lisäksi cacibin ja oli ROP (tuomarina Markku Kipinä).

Vuonna 2013 Kajaanin KV-näyttelyyn osallistui neljä juniori-Kompiaista. Beikkouroksista kehässä olivat Kompiaisen Baras Kaveri eli Mörkö, K. Bikkuinen Ukko eli Ukko sekä K. Bäivän Paras eli Rudi ja nartuista K. Bikkasen Hiano eli Assi. Tuomarina meillä oli samainen Juha Putkonen, joka Tampereen pentunäyttelyssä syksyllä arvosteli myös göötit.

Tulokset:

Mörkö ERI2 (tässä kohtaa oli päivän tavoite saavutettu ja olin ihan superonnellinen)
Ukko EH3
Rudi ERI1 SA PU-2 vara-sert
ja
Assi ERI1 SA PN-2 sert, Royal Canin ROP-juniori

ja sitten se, mitä en usko vieläkään

kennel Kompiaisen 1 KP ROP-kasvattaja


Arvosteluja:

Assi:
"9kk. Erinomainen tyyppi, koko ja rungon mittasuhteet. Kaunis pään sivuprofiili. Lupaava pään malli. Oikein asettuneet korvat. Pyöreät, hieman vaaleat silmät. Hyvä purenta, mutta P1 ylhäältä molemmin puolin puuttuu. Kaunis kaula. Ikäisekseen hyvin kehittynyt rintakehä ja eturinta. Hyvät, suorat eturaajat. Luonnontöpö häntä. Oikealaatuinen karva. Tasapainoiset kulmaukset. Liikkuu kevein joustavin askelin. Lupaava."

Mörkö:
"9kk. Erinomainen koko, rungoltaan pitkä. Hyvä luusto. Hyvä pään sivuprofiili. Hyvät korvat. Pyöreät, tummat silmät. Hyvä kallo-osa ja kuono. Hyvä purenta. Hyvä kaula ja rintakehä. Pitkä lanneosa. Olkavarret tulisi olla viistommat. Hyvin kulmautunut takaa. Hyvät suorat eturaajat. Hyvä karva. Takaa liikkuu hyvin, etuaskel hieman lyhyt."

Rudi:
"9kk. Erinomainen koko ja rungon mittasuhteet. Hyvä luusto. Kaunis pään sivuprofiili. Hyvät korvat. Tummat, pyöreät silmät. Hyvä purenta. Kaunis ylälinja. Ikäisekseen hyvä rintakehä ja eturinta. Oikein kiinnittynyt sirppihäntä. Hyvä karvan laatu. Hyvät suorat eturaajat. Liikkuu takaa hyvin. Etuaskel jää lyhyeksi. Esiintyy mallikelpoisesti. "

Ukko:
"9kk. Erinomainen koko ja rungon mittasuhteet. Hoikassa kunnossa esitetty. Hyvä pään sivuprofiili. Hyvä kallo-osa ja kuono. Hyvät korvat. Pyöreät keskiruskeat silmät. Hyvä purenta. Yläleuasta puuttuu molemmat P1:t. Lihasmassaton rintakehä. Olkavarret tulisi olla viistommat. Luonnontöpö häntä. Hyvät suorat eturaajat. Liikkuu takaa hyvin, etuaskel jää lyhyeksi. Esiintyy hyvin."

Ukko pääsee nyt sitten kasvatuskuurille, yritetään saada siihen vähän lisää massaa. Mikä on aika epätoivoista silloin, kun koiralla on kaksi vaihdetta: täysillä tai täysillä... Mutta Mari tekee minkä voi :D

Kasvattajaryhmä:
"Yhdestä yhdistelmästä koostuva ryhmä. Tasapainoiset kooltaan ja tyypiltään. Yhdenmukaiset päät, rungon mittasuhteet ja karvanlaatu. Ryhmässä 2 luonnontöpöä ja 2 normaalia häntää. Onnittelut kasvattajalle hyvästä kasvatustyöstä."

No, hyvä että oli saman pentueen koirista oleva ryhmä yhtenäinen, muuten voisi huolestua :). On tämä vähän hassua, kun yksi yhdistelmä riittää kasvattajaryhmäksi, mutta olen minä silti tästä ROP-kasvattaja -tuloksesta aika onnellinen. Se oli ensimmäinen sellainen "oikeista" näyttelyistä, eikä koskaan enää tule sitä ensimmäistä kertaa :).

Kaunis kiitos Beikkojen omistajille tästä päivästä! Oli aivan huikeaa heart.

(ja kuviakin toivon mukaan tulee)