Ruotsin pääerikoisnäyttely pidettiin tavalliseen tapaan helatorstaina. Paikkana oli ihastuttava Tånga Hed Vårgårdassa Länsi-Göötanmaalla. Voisi jopa sanoa, että gööttien pääerikoisalueella.

Pääerikoisnäyttelyn lisäksi pidettiin rodun maailmankongressi, sekä paimennustaipumustesti, virallinen tokokoe sekä epäviralliset agi- ja rallytokokisat. 

Näyttelyssä nartut arvosteli Jahn Stääv (toinen oik.) ja urokset Leif Herman Willberg (oik.). Molemmissa kehissä oli lisäksi harjoitusarvostelijat.

Suomalaiskoiria oli näyttelyssä mukana seitsemän, joista urosten junnuluokassa esiintyi Maijan poika Kalle. Se sai erin ja CK:n ja oli junnu-urosten 2. Kyllä oli pojassa samaa näköä kuin äidissään ja sama tapa seistä takajaloillaan kuin Maijallakin .

Seikkailin sitten pääerikoisnäyttelyn kehässä itsekin. Outin Bella ja Ruu olivat vuorossa lähestulkoon yhtä aikaa ja lupauduin sitten "auttamaan". No, Ruu oli sitä mieltä, että mamman luo ja nopeesti!!!!! Onneksi Wilberg tuntui olevan huumorismiehiä ja naureskeltiin siinä sitten, että eipäs tästä liikkeiden esittämisestä taida nyt tulla yhtään mitään . Onneksi edes seisottaminen onnistui, kun silloin sai olla pää sinne narttukehään päin. Kilttihän tuo Ruu oli kuin mikä, ei se muuta tehnyt kuin yritti päästä sinne missä emäntä on .

(Ruutin kuvat Susanna Niittymäki)

Näyttelyn ROP oli komea Svedala Kjelle Käpphäst (isä Fennican Ottmar Obelix) ja VSP ihana Skogsbygdens Nora Supernova.

Tässä lopputulosta jännittävät Ruotsin yhdistyksen puheenjohtaja Jan Helgesson ja ROP-koiran kasvattaja Anita Whitmarsh .

Tänä vuonna rodun kotimaan pääerikoisnäyttelyn pääerikoiskasvattajaluokan voitti Skogsbygdens kennel.

Näyttelyn lisäksi kuuntelin luentoja, joista mielenkiintoisin oli ilman muuta András Komáromyn luento gööttien silmäsairauksista.... hieman ristiriitainen olo tästä luennosta kylläkin jäi, mutta toivottavasti selvennystä on luvassa lähiaikoina!!

Luennot järjestettiin hienossa upouudessa urheiluhallissa, jonka avajaisia vietettiin helatorstain aattona.

Illallinen pidettiin urheiluhallin kanttiinitiloissa. Tilaisuus oli iloinen ja hauska, yhteislaulun, hyvän ruuan ja mukavien  ihmisten kanssa oli hienoa juhlistaa onnistunutta näyttely/kongressirupeamaa. Paikalla oli laulattaja ja laulujen sanat heijastettiin seinille, joten vaikka ei oikein lauluja tuntenutkaan, niin hyvin pysyi mukana . Ja jokainenhan osaa kysyä, että WHO THE HELL IS ALICE??!! .

(kuva Susanna Niittymäki)

Ruuan ja laulun jälkeen siirryttiin pihamaalle mätsärin merkeissä, tuomareina Inga Kahlman (kennel Fennican), Janetta van Iperen-Hoevens (Kennel v/d Kloostertuin, Ranska) ja Ingela Johannesson (kennel Danga's, Ruotsi).

Kuvassa illan "spiikkeri" Anita ja mätsärin voittanut Pihlspetsens Bessy ja Vera Andersson (Karkin ja Maijan isän kasvattaja).

Myöhemmin ehdittiin tanssiakin .

(kuva Susanna Niittymäki)

Lauantaina ehdimme seurata hetken paimennusta ja agilityä ennen matkaa kotia kohti. Tästä reissusta jäi niin hyvä mieli, että sillä mennään pitkään. Kiitos Tarja ja Susanna aivan älyttömän hauskoista hetkistä, en oikeasti muista koska olen nauranut viimeksi niin kovasti kuin tällä reissulla . Kaksi hymynaamaa, päärynät, Gunnar, Touran 1 & 2, lapsip-kuvat...  Itsekseni hihittelen näitä juttuja vielä lukemattomat kerrat!

Vaikka välillä harmitti, ettei ollut koiria mukana, mutta oli kerrankin kiva keskittyä ottamaan koirista kuvia ja ehtiä juttelemaan ihmisten kanssa.

Thanks for a nice time in Sweden to all our new and old friends! Greetings to U.K., France, the Netherlands, Switzerland, Australia, U.S.A, Denmark and Norway.

Specialtackar till alla nya vänner från Sverige! Tusen tack till alla arrangörer! Vi hade det helt fantastiskt och njöt av varje sekund!! Grattis till alla som hade succé på utställningen och till dom som var nöjda med bedömningar och/eller resultat. Tack Lillemor, Anita och Jan och alla andra (och Maarit, det gick väldigt fint på finska också!!).

I surely hope that 2014, together with the World Dog Show, we can offer you an interesting and pleasant World Congress on Västgötaspets in Finland!! Hope to see you all then! Have a lovely summer .