Aivan ihana reissu ja näyttely ja iltajuhla!!

Lähdettiin siis perjantaina 29.7 Bellan kanssa yöjunalla kohti Turkua ja rodun PÄÄerikoisnäyttelyä (en kyllä tiedä, mitä muita rodun erikoisnäyttelyitä Suomessa enää nykyään järjestetään kun ei kuuluta enää SSKY:een, mutta kuulostaahan tuo PÄÄ siinä heti paljon hienommalta!!! ). Tampereelta saimme matkaseuraksemme Emman (Handskes Lyckliga Lillan) ja Turusta Kaarinaan vielä Hertan (Jorsakin Hertta, kiitos Sari ja Jorma kyydistä!). Saavuimme hyvissä ajoin aamulla näyttelypaikalle Tuorlan majatalon maille. Paikka oli aivan ihastuttava ja mitä sopivin näyttelypaikaksi.

Sää suosi ja lahjaksi saadulla sateen/päivänvarjolla olisi ollut heti käyttöä. Mutta kun ei tajunnut, niin vähäsen kärvähti käsivarret ja pärstä taas kerran... Lahjaidea oli hyvä, kiitoksia!

Näyttelypäivä meni taas ihan hujauksessa uusien ja vanhojen tuttujen ja koirien kanssa seurustellessa. Kiitokset kaikille ihanille ihmisille, joiden kanssa oli jälleen kerran ihana viettää aikaa ja mukava erkkaripäivä. Näyttelytoimikunta Sari, Susanna, Milja ja Satu ansaitsevat suuret kiitokset hienosta tapahtumasta!

Iltajuhlakin oli aivan ihana! Anita Whitmarsh puhui kauniisti edesmenneestä Leonie Darlingista ja vietettiin hetken hiljaisuus hänen muistolleen. Palkittiin perustajajäsenet kauniilla lasimaljakoilla ja myös näyttelyn toinen tuomari, nartut arvostellut Melanie Harris (UK) sai lasimaljakon, sillä hän sai kultaisen göötin jo vuonna 2006, kun hän oli ensimmäistä kertaa erkkarissa arvostelemassa (oli muuten Koon eka näyttely, MH otti urokset ja Anita Whitmarsh nartut). Näyttelyn toinen tuomari Rosie Peacock (UK) palkittiin kultaisella göötillä.

Syömisten ja puheiden jälkeen jatkettiin jutustelua vielä pienellä porukalla puutarhassa. Harmi, että osa porukasta joutui lähtemään aikaisin pois, mutta oli mukavaa siinäkin porukassa joka jäi paikalle sinnikkäästi pimenevään iltaan istumaan !!!!!

Bella sijoittui 13 nuoren nartun joukossa hienosti toiseksi. Vain kolme sai ERIn ja vain ekaksi tullut narttu SA:n. Bellan arvostelu kuului näin (tuomarina siis Melanie Harris): 

Exellent type. Good wedge head. Dark eyes and correct bite. Strong neck. Good forechest with good bone. Correct topline, Coat of good color and good texture. Exellent sidegate. Moves well in front and behind.” 

Kotimatkalle Bella lähti sitten eri reittiä kuin minä. Kiitokset Tammiston Annille, joka otti Bellan yökylään, kun minä jatkoin kummipojan rippijuhliin Tuusulaan . Ihanaa, että Bella sai tulla teille Myyn ja Mörön seuraksi!!!

 Aivan ihastuttava oli näyttelyn vanhin veteraani Antimos Ututyttö , 17,5 vuotta. Käsittämättömän hyväkuntoinen vanharouva sai varmasti monen näyttelyvieraan liikuttumaan. Punni oli erittäin hyväkuntoinen, hyvässä karvassa ja liikkuikin vielä aivan puhtaasti. Rouva innostui jopa kehän laidalla vähän leikkimään nuorempansa kanssa hetkeksi. Voi kun saisi nämä omansa pidettyä noin korkeaan ikään ja noin loistavassa kunnossa!!!

Ja vielä lopuksi aivan erityiset kiitokset Maijan lasten Dustyn , Monan , Villen ja Kallen omistajille, kun tulitte näyttämään minulle meidän MP:n mukulat. Oli kiva nähdä kaikki lapsukaiset samana päivänä!! Ja oli niin hassua nähdä kaikissa äitinsä piirteitä, varsinkin Villen ja Dustyn otsarypyt on niin Maijaa .

(kuva Sari Pitkänen, kiitoksia!)

 

Ensi vuonna erkkari on Kuopiossa, taisi olla 4.8.2012. Sinne siis!!!