Tänään Raahen ryhmänäyttelyssä tehtiin sellaista gööttihistoriaa, että ensimmäistä kertaa göötit arvosteltiin ns. osa5-näyttelyssä. Eli nyt pääsemme muiden pohjoismaisten paimenpystykorvien kanssa myös niihin näyttelyihin, jotka on rajoitettu osavitoselle. Raahe ehti ensin ja siellä arvosteltiin kaksi gööttiä, yksi uros ja yksi narttu. Tuomarina Markku Kipinä.

Ensimmäinen ikinä osa5-kehään tepastellut göötti oli meidän Rurik eli Kompiaisen Fiksu Veto (om. Hanna Anttila). Ensimmäinen narttu oli meidän Maija-mummo :). Kipinä antoi Rurikille Kuusamossa viime kesänä ERIn ilman SA:ta, mutta nyt oli sen verran sälli miehistynyt, että ansaitsi myös sen SA:n. Ja näin ollen sen toisen sertin myös :). Rurik oli lisäksi VSP kun mummeli oli ROP ja ROPVET.

Tässäpä nämä ekat askeleet kehässä :)   Kuvat on ottanut Merja Talman, kiitos!

Rurik%20menossa%20keh%C3%A4%C3%A4n%2027.

Maija-mummo pyörähti myös isossa kehässä.

Maija%20isossa%20keh%C3%A4ss%C3%A4%2027.

Ja lopuksi vielä Rurikin palkintoposet (kuvat Hanna Anttila).

Rurik%20sert%20vsp%2027.1.18%20Hanna%20A

Rurik%2027.1.2018%20Hanna%20Anttila.jpg

Ja sitten sen ensimmäinen.

Ilo%20ALO-tokokoe%20Tornio%2027.1.2018.j

Kaisa ja Ilo kävivät toista kertaa alokasluokan tokokokeessa ja tulos on kyllä aika huikean hieno. Eli 193p ja kunniapalkinto, sekä sijoitus 1/8. Aivan älyttömän hieno suoritus! Onnea taitavalle kaksikolle. Se tuo Ilo on sellainen Kaisan bordercollie, joka palkkautuu emännän kanssa tekemisestä kaikista parhaiten. Ilon mielestä on vaan niin siistiä saada tehdä hommia. Omat göötit ovat olleet sellaisia, että jos olen tehnyt enemmän kuin kolme toistoa, niin ovat katsoneet minua ilmeellä "ootko sinä ihminen vähän tyhmä kun et vieläkään osaa, johan tätä on jankattu", mutta Ilo tykkää tehdä. Mikä sen ihanampi harrastuskoira :). Onnea parivaljakolle tuleviin kokeisiin ja kisoihin, harrastuslistaltahan löytyvät toko, agility ja rallytoko.