Vihdoinkin!

Viime viikolla Konnunkodon Draco Malfoy eli Draco astui nartun Vinhallan Virvatuli eli Nila. Monen mutkan ja epätoivonkin jälkeen toivottavasti on pikkukompiaisia tulossa maaliskuun puolenvälin jälkeen.

Nila on terveystarkastettu (lonkat C-C, polvet 0-0, kyynärnivelet 0-0 ja silmät terveet 02/10) ja jalostustarkastettu 2011 yleisarvosanalla Erittäin Hyvä. Näyttelyistä Nilalla on kaksi sertiä ja yksi cacib. Purenta on oikea, mutta ylhäältä puuttuu 2 x P1 ja alhaalta P1 ja P2. Nila on aina hyvällä tuulella, häntä heiluu lähes tauotta :).

Draco on Suomessa syntynyt, mutta koko elämänsä Australiassa asunut paluumuuttaja. Sen emäntä kuoli viime kesänä traagisessa auto-onnettomuudessa ja Draco palasi kasvattajallensa Halla Seppälälle Konnunkotoon.

Ei voi muuta sanoa, kuin että hieno uros ja hienosti on mennyt Nilan kanssa. Draco tuli meille n. viikko siitä, kun Nilan juoksu alkoi ja rauhallista rinnakkaineloa elettiin kunnes oli ne oikeat päivät. Pariskunta hoiti hommat ihan keskenään, vain ensimmäisellä kerralla ensikertalainen Nila tarvitsi vähän tukea. Nyt sitten vaan odotellaan, josko niitä merkkejä tiineydestä alkaisi näkyä. Voin hyvällä omallatunnolla sanoa, että tulevat pennut ovat todella odotettuja ja toivottuja!!

Kiitos Halla siitä, että annoit Dracon tänne meille tänne vierailulle. Iso-D on kyllä aivan upea uros! Ja kiitos näistä kuvista myös!

Dracon terveystiedot:
- Lonkat 1:3. Suomen asteikolla joko A/A tai A/B.
- Terveet silmät, peilattu viimeksi lokakuussa 2010.
- Ei ole koskaan elämässään ollut sairas millään tavalla, käynyt eläinlääkärissä ainoastaan rokotuksissa.
- Täydellinen purenta, kaikki hampaat.
 
Paimennustesti:
- Paimennustaipumustestattu lampailla Australiassa, osoittaa paimennustaipumusta. Tästä titteli HIC nimen eteen.
 
Näyttelyt:
- Best In Show kaikkien rotujen näyttelyssä
- Yli 10 ryhmävoittoa
- lähes 40 RYP-2-sijoitusta (Australiassa sijoitetaan vain kaksi, göötit kilpailevat Working-ryhmässä, jossa ovat kaikki paimenkoirat)
- Noin 200 ROP-voittoa
- Eniten Challenge-pisteitä (joita saa CC-voitoista, joka vastaa Suomen sertiä) kuin millään göötillä Australiassa, eli yli 1600.
- Australian muotovalio (johon tarvitaan 100 Challenge-pistettä)
- Australian Grand Champion (johon tarvitaan 1000 Challenge-pistettä)
- ROP Sydney Royal 2006, 2008, 2010
- ROP Canberra Royal 2006, 2008, 2009 (Royal-näyttelyt vastaavat Voittaja-näyttelyitä)
- Australian voitokkain näyttelygöötti 2006, 2007, 2008, 2009 (seuraavina vuosina voitokkain oli Dracon poika)
- Menestynein göötti Australian historiassa
 
Jälkeläiset:
- Neljä pentuetta Australiassa, joista yksi vahinkopentue oman tyttären kanssa (nämä vahinkopennut on rekisteröity EJ-rekisteriin).
- Jälkeläisiä viety Uuteen-Seelantiin, Kanadaan, Yhdysvaltoihin, Iso-Britanniaan ja Suomeen.
- Jälkeläisten joukossa Best In Show-voittaja ja useampi ryhmävoittaja (myös Suomessa), kolmen maan Vuoden pentu-kilpailujen voittajat, lapsenlapsi kaksinkertainen Cruftsin ROP.
- Kaikilla terveystutkituilla pennuilla terveet lonkat ja silmät.
 
Draco jalostustarkastetaan ja paimennustestataan tänä vuonna.
 
 
Pitäkää nyt kaikki peukkuja, että meille tulee pikkukompiaisia! Ja jos pentu tästä yhdistelmästä kiinnostaa, yhteys tuija.liukkonen (at) gmail.com tai puh. 050-5986705. Koiria saa tulla katsomaan!