Karkki on nyt FIN N MVA!!!

Tässä pari kuvaa Karkista ja palkinnoista (kuvat Tanja, kiitos!!). Onneksi ei tuuli vienyt rusetteja :)

1012134.jpg

1012152.jpg

Ja tässä vielä Ricon kanssa. Taitaa Karkki iskeä kameralle silmää ;)

1012139.jpg

Lähdettiin lauantaina aamupäivällä Tanjan ja Ricon kanssa King Toursin bussikyydillä kohti Tromssaa. Matkaan lähti 28 koiraa omistajineen, bussi oli täynnä. Bussiin oli tullut ekat matkustajat Porista ja Oulusta tuli 4 viimeistä. Ajettiin Kilpisjärvelle ja sieltä rajan yli Norjaan. Karkille ja Ricolle oli kiinteä häkkipaikka. Tromssassa majoituttiin pieneen Bed & Breakfast -hotelliin. Heh heh, meille oli varattu n. 120 cm leveä parisänky.....  Käytiin illalla vielä Karkin ja Ricon kanssa kävelyllä.

Aamulla lähdettiin sitten kohti Polarhallenia. Meidän kehä oli merkitty alkamaan n. klo 11.30, mutta aika pian selvisi, että myöhässä ollaan ja reilusti. Puolenpäivän aikaan Tanja huomasi, että kehän reunalla oli lappu, jossa luki, että kehässä 5 kaikki rodut arvostelee Leif Lehman Jörgensen Tanskasta, eli meillä oli siis tuomarinmuutos.....

Tuomari oli tosi mukava ja herttainen. Nosti Tanjalle ja mulle koirat pöydältä lattialle ja muutenkin jutteli mukavasti. Ja hän tuntui tosiaan tykkäävän gööteistä. Jännittäväähän se oli olla siellä kehässä yksin. Varsinkin kun oli seurannut niitä rotuja aikaisemmin kehässä, ei siellä CK:ta jaettu itsestäänselvyytenä, vaan ykkösilläkin joutui lähtemään kehästä.... Siinä vaiheessa kun Jörgensen tuli kättelemään ja hymyili niin ajattelin, että ei tämä nyt ihan surkeesti voinut mennä ja kehäsihteerilläkin oli kädessä valkoinen ja raidallinen nauha (tuomari kysyi, että hermostuttaako...)!! Sanoin, että koirasta tuli nyt Norjan muotovalio ja hän hymyili ja sanoi, että ei hullumpaa, kun koirasta tulee Norjassa valio tanskalaiselle tuomarille. Karkki on nyt yhtä ulkomaan cacibia vailla inttivalio :)

Tanjalle ja Ricolle jättisuuret onnittelut intti- ja pohjoismaiden sekä Norjan valionarvoista!!!

Tässä on tänä aamuna pikaisesti otettu kuva palkinnoista. Koiruus makaa väsyneenä Iiron sängyllä, joten tuoreesta N MVA:sta tulee kuvia myöhemmin.

1003403.jpg

Olen laittanut Karsun arvostelun nyt tuonne näyttelysivulle (ööt pitää vielä muuttaa norjan ööksi). En tiedä olenko ymmärtänyt kaikkea oikein, mutta näin minä tuota norjaa luin: 2 vuotta 8 kk. Feminiininen, hyvät korvat, silmät ja purenta. Hyvä kaula, vahva selkä. Hyvin asettunut häntä. Hyvä eturinta ja rinnan syvyys. Voisi olla hieman enemmän kulmautunut takaa. Sitten puhdasta arvausta: Liikkuu hyvin takaa, hieman löysästi edestä (en löytänyt näitä norjan sanakirjasta). Hyvä turkki, väritys ja luonne.

Jos joku teistä osaa suomentaa tuota arvostelua oikein, niin olisin tosi iloinen.