Niin, Kajaanissa viikko sitten sunnuntaina Maija Poppanen oli ROP ja sai cacibin. Tuntui aika hitsin kivalta. 2008 tammikuussa Kajaanissa Maija sai ekan sertinsä 9kk ja 5pv ikäisenä . Kajaani on siis ihan ok paikka käydä näyttelyssä . Pakkanen lauhtui edellisen päivän aikana ihan mukavasti, eikä hallissa ollut tosiaan mitään hätää ootella isoa kehää. Tino Pehar ei nyt vaan sitten ymmärtänyt hyvän päälle .

Hauskasti tuli taas todistettua miten vähän ihmisiä Suomessa on. Seistiin siinä viereisen kehän laidalla kun sinne omalle kehälle ei mahtunut ja katselin kun tuomarimme Susanne Wendell arvosteli kessuja ja japseja. Tummat pitkät hiukset, silmälasit, kirkkaanpunainen villapaita. Menin sitten kehän lähelle vakoilemaan, että minkä numeroinen japsi siellä on menossa kun tajusin, että "herran tähden minähän tunnen tuon tuomarin!" Se oli Heinosen Sue!

Kun olin n. 19-21-vuotias ja asuin vielä Vaasassa, kävin kerran ystäväni Pian ja Suen kanssa Messarissa. Se pidettiin silloin vanhassa Messuhallissa (olisikohan jossain vielä joku vanha valokuva tallessa, pitänee etsiä.... ). Pialla oli Suen kasvatti ceskyterrieri Fantomen, joka oli ensimmäinen nelijalkainen kummilapseni. Sue on tosiaan kasvattanut sekä kessuja että ceskyjä tuolla Solvargens-nimellä aktiivisesti.

Kysyin kehän jälkeen, että mahtaako hän muistaa minua, mutta ei (onneksi!! ). Vaihdettiin pikaisesti n. 30 sekunnissa kuulumiset "asutko vielä vaasassa, juu, asutko sinä, en kun asun oulussa..." Sue kysyi vielä Maijasta, että onko se yhtä ihana muuallakin kuin kehässä ja kerroin, että harrastamme agia ja tokoa ja koira on niissä tosi kiva.

Edellinen päivä kului hallissa myös,  kun ystävämme liehuturkit eli americancockerit olivat kehässä. Tai vain Bond, josta tuli PU-4. Kehän jälkeen fiskarsit lauloi ja Kirsi leikkasi Bondille illaksi liitoturkin (harhaanjohtava nimi on pikkuturkki, minusta sitä karvaa on vielä ihan hitosti..... suhteellinen käsite siis ). 

Ja illalla liisimme agiradalla, minulla oli MP ja Kirsillä Pave ja Bond. Minä onnistuin hidastelemaan radalla niin, että Maija sai ihanneajan ylittämisestä n. 3 sek yliaikaa. Mikä on niin nopealle koiralle tosi saavutus!! Eli kovasti olen joutunut tekemään töitä, että sain jarrutettua koiraa niin paljon . Oikeastaan se johtui siitä, että kun olin niin hidas niin MP alkoi pyöriä mun edessä ja minä olin talloa päälle. Ja nämä pyörimiset sittten kostautui yliaikana.

Kiitoksia Kirsille ja pojille hauskasta Kajaanin reissusta ja majapaikkaamme suurkiitokset meidän ottamisesta yökylään!!!!!!!!!!!! Tällä reissulla minä sitten sairastuin ja vietin ma-ti sängyssä kotona ja ti-yöstä pe-iltapäivään OYSissä. Huimaus, pahoinvointi ja loppuviimeksi sitten otsalohkossa kuuluvat äänet säikäyttivät. Niin, eivät ne äänet käskeneet minun tehdä mitään, mutta se "suhina" oli todella ärsyttävää.

Yöllä päivystyksessä aivot viipalekuvattiin ja otettiin selkäydinnäyte. Vähän silleen pliisumpi versio oli tää meikäläisen näytteenotto kuin mitä Teho-osastossa tai Housessa ruukaa olla. Kukaan ei huutanut "HÄN KRAMPPAA" eikä porukkaa juossut heiluriovista eestaas essut veressä leuasta polviin.... . Kun vielä keskiviikkona kaulasuonet ultrattiin, niin tultiin siihen tulokseen, että vikaa ei löydy. Pahoinvointi on vielä sellainen lievä painon tunne tuossa rinnassa, huimaa ei ollenkaan eikä ääniäkään kuulu enää . Ensi viikolla pitäisi vielä treffata korvalekuri, josko kyseessä olisi kuitenkin vain tasapainoelimen häiriö tms.

Tästä syystä meillä jäi keskiviikon agiliidot Maijan kanssa väliin . Tiistain ryhmästä Karkki on nyt sitten jäänyt jo äitiyslomalle ja me jatkamme liitoa sitten kun pennut ovat kasvaneet tarpeeksi. Maija pääsee onneksi tulevalla viikolla treeneihin. Karkin tokovuorolla Maija toimii stunttina, joten pääsemme tosissamme nyt treenaamaan niitä AVOn liikkeitä. Ja onhan meillä sitten tosiaan ne omat agit (la) ja tokot (su). Nyt viikonloppuna istun kuunteluoppilaana Elina Jänesniemen agikurssilla AD-areenalla. On muuten aivan loistavaa opetusta ja sitä on mukava seurata!

Maijan roppikuva on nyt edelleen ottamatta, kun silloin su olin niin vetämätön, mutta tässä olisi nyt kuva Karkista uuden punaisen villapaidan kanssa, jonka ostin siksi, etttei sen tissit jäädy jos sattuu vielä kovat pakkaset tälle talvelle... Koo ei kyllä ole ihan täysin ihastunut tuohon villapaitaansa... Ja pitihän sitä tietysti ostaa muutama minikokoinen villapaita myös paljasmassuisille ulkoilijoille . Ai kuka on hössö??