Tässä nyt sitten koko stoori.

Oikeastaan pitää ensin kertoa edellisestä illasta. Oltiin Tanjan kanssa varattu Stockmannilta trimmauspöydät ja ne nyt sitten oli tulleet. Lasse lähti meidän kanssa niitä hakemaan. Kyllä pokka petti kun se myyjäsetä kaivoi ne hillittömän kokoiset laatikot sieltä hyllyn takaa ja ilmoitti neideillä "hauskaa kuntoilua". Me katsottiin Tanjan kanssa toisiamme ihan epäuskoisina, että mitkähän ihme soutulaitteet me ollaan ostettu - varsinkin kun laatikoista kuului ääniä, joiden perusteella voi kuvitella, että siellä on lukemattomia irrallisia osia, joiden avulla se soutu- yms. "trimmaus"laite saadaan kasaan. Hihiteltiin kuin heikkopäiset, kun raahattiin niitä laatikoita (Tanja ihmetteli, että miten hitossa ne laatikot mahtuu autoon...) ja sitten revettiin ihan täysin, kun Tanja totesi lakonisesti, että mahtuupa autoon sitten enempi gööttejä, kun emäntä on timmissä kunnossa :)
No, laatikosta kyllä löytyi sitten ihan se mikä pitikin ja nyt meidän olohuoneessa on uutena sisustuselementtinä näyttelypöytä. (Voin kuvitella, miten mun äiti pyörittelee silmiään seuraavalla kerralla kun se tulee käymään...)

Käytiin siinä illalla ennen junamatkaa vielä lenkillä koirien kanssa ja Karkki meinasi aiheuttaa mulle sätkyn kun se lähti yhtäkkiä myyrän perään. Korvat sillä tippui päästä sillä siunaaman hetkellä kun se näki sen vötkäleen ja niin sitä vietiin. Onneksi se myyrä osasi mennä siksakkia ja tehdä väistöliikkeitä ja pääsi pakoon. Pelkäsin koko ajan että Karkki tulee puskasta myyrän takajalat ja suolenpätkiä suupielestä roikkuen... Toivottavasti myyräparka ei kuollut sydikseen...

Lähdettiin sitten taksilla illalla rautatieasemalle. Olin varannut jo päivällä meille sellaisen taksin, joka ottaa koiria ja johon häkit mahtuu. Eli saatiin sellainen transiittitaksi, jossa on tähtitaivas kattona.... Junassa oltiin vain me ja yksi pitkäkarvainen kääpiömäykky, joka paljastuikin sitten Karkin lapsuudentuttavaksi. Jotenkin siinä sitten saatiin torkahdettuakin, kun jokaiselle kaksijalkaiselle oli oma penkkirivi ja koirat nukkuivat häkeissä. Tässä Rico omassaan (Kuvat on kaikki Tanjan ottamia!)

472316.jpg

Aamulla oltiin Tampereella vähän ennen kuutta. Mielenkiintoista....  Tutustuttiin Tampereen aseman aamuelämään...
Kun käytiin vessassa niin joku tuli hakkaamaan nyrkillä ovea ja huutamaan Annikkia.... ajateltiin, että "aha, joltakin on morsmaikku kateissa ravinteli-illan päätteeksi....". Vaan löytyihän se Annikki onneksi.
Haettiin kahvit siihen penkille ja heti tuli muutama "setä" siihen selittämään ("koira on ihmisen paras ystävä" ). Tässä kuvassa näkyy myös Annikki ja Hessu,  mutta valitettavasti kuvasta ei saa oikein selvää siitä, että pariskunta oli jonkin verran elämää nähneitä. Lurauttivat siinä heti aamun kunniaksi myös "Hei huomenta Suomi, hyvin pyyhkii..." äänellä, joka saisi Bonnie Tylerinkin kateelliseksi...

6.30 aseman vartija ilmoitti kellonajan meidän helluparille ja pyysi heitä poistumaan. Hessu lähtikin siitä sitten mukisematta, mutta Annikki halusi vähän jututtaa vartijapoikaa, joka kyllä sitten sanoi, että ellei ala liikettä ovea kohti näkyä, niin pitää lähteä laitokselle. Mihin Annikki sitten, että siellä tuli jo oltua yö, eikä enää haluta mennä sinne. Jollakin lailla olivat aika liikuttava pariskunta, mustassa laukussa omaisuus matkassa...

472311.jpg

Bussilla mentiin Pirkkahallille näyttelypaikalle ajoissa. Kun ei heti päästetty sisälle, niin laskettii koirat hallin taakse ruohokentälle juoksemaan. Ihana aamu! Oltiin sitten heti kahdeksalta jonottamassa papereiden tarkistukseen ja pystytettiin leiri kehän laidalle ja laitettiin koirat häkkeihin lepäämään. Vähitellen alkoi sitten gööttisiä ilmaantua paikalle.

472312.jpg

Tanjan kanssa vitsailtiin kehän laidalla, että ollaan tultu pitkä matka hakemaan sinistä nauhaa Ricolle ja keltaista Karkille.... Uhkasin vielä Tanjaa, että jos se rupeaa nauramaan meidän keltaiselle nauhalle, niin mä en puhu sille enää ikinä mitään :) No, mun pelkoni ei onneksi toteutunut ja Karkki sai erin ja vara-sertin. Ricon sininen nauha kyllä vähän järkytti, kun se arvostelu kuitenkin oli suht. ok ja ehkä se olisi voinut tarkoittaa eh:ta. Tanja lupasi laittaa nauhan raameihin, oli sille muovinauhan pätkälle tullut sen verran hintaa.... :)

Lähdettiin sitten kehän jälkeen bussilla takaisin asemalle. Jälleen uusi jännä kokemus koirille, sillä bussi tuli matkalta aivan täyteen ja porukkaa oli kuin purkissa. Ulos päästiin punkemaan etuovesta häkkien, reppujen ja koirien kanssa ihan oikealla pysäkillä, vaikka Rico kyllä meinasi taklata mut ihan kunnolla siinä oviaukossa. Hyvä etten lentänyt päälleni katuun.

Asemalla Tanja kävi ostamassa meille palkinnot ja juotiin ne auringonpaisteessa junaa ootellessa.
472320.jpg

472321.jpg

Kotimatkalla junassa Rico nukkui häkissä...
472319.jpg


ja Karkki lattialla penkkien välissä.
 
472314.jpg

Kahdeksan aikaan illalla oltiin Oulun asemalla. Onneksi Lasse oli vastassa ja kantoi meidän häkit autolle. Alkoi olla jo vähän ryytynyt olo....

Loppujen lopuksi, ihan hauska ja opettavainen reissu taas. Tanjalle ja Ricolle kiitoksia hauskasta seurasta ja otamme kohta uusiksi!