Tänään SuKokan joukkotarkissa Oulussa Lotta ja Per Axelssonin tarkastamina saivat merkinnän "ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia"

K. Aivan Ihana eli Bella, 4v.

K. Baras Kaveri eli Mörkö

K. Bikkasen Hiano eli Assi

K. Bikkuinen Ukko eli Ukko

K. Bohjoista Voimaa eli Paavo

K. Bäivän Paras eli Rudi

Pojista Ukolla, Paavolla ja Rudilla tutkittiin myös polvet ja kaikilla kolmella ne olivat 0/0. Hieno homma! Paavo kävi perjantaina Univetin joukkotarkissa ottamassa pikakännit kyynärnivel- ja lonkkakuvia varten ja kyynärnivelet näyttivät terveiltä eli 0/0-tuloksena lähtivät Kennelliittoon. Lonkat voisivat olla B/B tai B/C. Konditionaali siksi, että ne voivat ollakin sitten jotain muuta, jahka ne Kennelliitossa lausutaan.

Assi kävi kaularangan ja selän osalta kontrollikuvissa ja hyvältä näytti. Nyt on sitten tämä neiti tutkittu sille mallille terveeksi, että varovaisia pentusuunnitelmia voidaan tehdä ensi kesälle <3.

Tässä kohtaa on mainittava myös se, että Beikkojen emän Nilan isä Tami ja emä Vinha on nyt molemmat silmäpeilattu 10-vuotiaina ja silmät on todettu terveiksi. Tämä on tosi ihana uutinen ja olen onnellinen Saanan ja Elinan puolesta!

 

Viikko sitten Korpilahdella ryhmiksessä kävi Paula Heikkinen-Lehkosen kehässä Iisi eli. K. Caunis Ajatus. Iisistä sanottiin näin: "Vielä kovin pentumainen pienehkö narttu. Tekee todellista ikäänsä nuoremman vaikutelman. Hieman kevyt luusto. Lyhyt pää. Tummat silmät. Hyvät korvat. Pitkä kaula. Lyhyt olkavarsi. Rintakehä kaipaa vielä syvyyttä ja eturinta täytettä. Lyhyt sääriluu. Selän päälle kaartuva täysmittainen häntä. Karva on tänään kovin lyhyttä ja sileää. Reipas käytös." JUN EH4 (siinäpä sitä oli pitkää ja lyhyttä.... :) )

Eilen Kemijärven ryhmiksessä tuomaroi Tapio Eerola. Kehässä kävivät K. Constaapelin Lapaset eli Ponku ja K. Bäivän Paras eli Rudi. Molemmat pojat olivat erittäin hienoja ja saivat mukavat arvostelut. Ilmavuutta löytyi niin, että hyvä että maanpinnalla pysytään :)

Ponku: "16 kk. Vielä kevyen ja ilmavan vaikutuksen tekevä. Kevyehkö pää. Leveälle asettuneet, epävarmat korvat. Silmät ja purenta ok. Rintakehä kevyt ja matala. Tyydyttävät kulmaukset. Kevyehkö raajaluusto. Sisäkierteiset etuliikkeet. Keskipitkät askeleet." JUN EH1

Rudi: "2v. Korkearaajaisen ja ilmavan vaikutelman tekevä. Kaunis oikealinjainen pää. Hyvät silmät, korvat & purenta. Rintakehä kevyehkö ja matala. Hyvät kulmaukset. Kevyehkö raajaluusto. Epävakaat etuliikkeet. Askelpituus hyvä." AVO EH1

Ihan kaikesta en ole samaa mieltä, mutta pidän mölyt mahassa :).

Samaan aikaan Kajaanin ryhmiksessä pyörähtivät Veli-Pekka Kumpumäen kehässä avoimessa luokassa pojat K. Baras Kaveri eli Mörkö, K. Bikkuinen Ukko eli Ukko sekä junnuluokassa viimeistä kertaa K. Cauan Kaivattu eli Milli.  Koko kööri oli erinomaisia <3.

Mörkö: "2v. Reipas ja ryhdikäs uros, jolla erittäin hyväilmeinen pää. Eturinta voisi olla voimakkaampi ja luusto järeämpi. Ryhdikäs ylälinja. Hieman pitkä lanne, hyvä takaosa. Erittäin hyvä karvapeite, liikkuu hyvin." AVO ERI1 SA PU-2 VARA-SERT

Ukko: "Hyvät mittasuhteet. Runko voisi olla rotevampi. Hieman kapea pää, loiva otsapenger. Hyvä ylälinja ja ryhti. Riittävä luusto. Hyvät takakulmaukset. Liikkeessä saisi olla  puhtia enemmän, erityisesti takana. Hyvä turkki". AVO ERI2

Milli: "Hyvät mittasuhteet ja sukupuolileima. Sopiva luusto. Ilmeikäs narttumainen pää. Hyvät korvat. Erittäin hyvä ylälinja. Hyvä rintakehän muoto. Hyvin kulmautunut takaa. Häntä voisi olla suorempi. Tiivis karvapeite. Esiintyy ja liikkuu hyvin." JUN ERI1 SA PN-1 SERT VSP

ja vielä tänään pyörähti Raumalla mätsärissä pikkuinen Viima eli K. Draamaa Tarjolla. Viima sijoittui punaisen nauhan saaneiden pienten pentujen kehässä toiseksi <3.

 

Lämmin kiitos kaikille kasvatinomistajille siitä, että olette osallistuneet aktiivisesti terveystarkastuksiin ja näyttelyihin. En voi muuta sanoa, kuin että olette aivan ihania kaikki!

Ja vielä muutama kuva loppuun 2-vuotiaista Beikoista:

Assi

IMG_6857-normal.jpg

Mörkö

M%C3%B6rk%C3%B6%202v%20oma-normal.jpg

Rudi

Rudi%202v-normal.jpg

Ukko (kuva Laura Partanen)

Ukko-normal.jpg

Bartok (kuvan otin illalla katulampun valossa :))

Bartok-normal.jpg

Kuva Sari Turunen

Patu-normal.jpg

Sisu (kuva Mia Sivula)

Sisu-normal.jpg

Kepa (kuva Sari Koskinen)

Kepa-normal.jpg

ja Paavo-poika, jonka isää me taas arvuuteltiin :)

IMG_6860-normal.jpg