Tänään Virpiniemessä OKK-hallissa ihan ihan ekassa tokokokeessa Karkki sai alokasluokassa 182 pistettä ja sai siis ykköstuloksen ja sijoittui 2/12. Tuomarina oli Piritta Pärssinen.

Yritän muistella, mitä tuomari meille sanoi. Taisin kyllä olla vähän "irti ruumiista" koko ajan, mutta josko jotain muistaisin.....

Luoksepäästävyys 10. Tuomari totesi, että aivan mallisuoritus. Hyvä aloitus :)

Paikallaolo 9,5. Nyökkäsin Karkille maahan-käskyssä ja se makasi vähän vinossa. Koiria alkoi häipyä rivistä ja osa haukun kanssa ja Karkilla alkoi vähän pää kääntyillä levottomasti. Mutta kun Karkki pysyi upeasti äärimmäisessä häiriössä, niin tuomari ei rokottanut niin paljoa.

Seuraaminen kytkettynä 9. Autoin tuomarin mukaan liikaa remmillä. Ehkä se oli liian lyhyellä, en tiedä. Tähän pitää kiinnittää lisää huomiota! Katsoin Minnan ottaman videon kotimatkalla ja seuraaminen oli kuitenkin ihan asiallisen näköistä.

Seuraaminen taluttimetta 7,5. Käsille meni. Alku oli tosi hyvä, sitten täyskäännöksessä Karkki jäi ihmettelemään, että minne mä hävisin (tein ehkä taas liian nopeasti) ja sitten liike vähän hajosi, mm. pysähdyksessä Karkki ei istunut sivulle. Lopun se tuli mukana, mutta ei enää hyvässä kontaktissa.

Maahanmeno liikkeestä 10. Onneksi olin tarkkana äänensävystä ja Karkki meni nopeasti maahan. Perusasennossa liikkeellelähdössä oli jotain muistaakseni, mutta tuomari ei rokottanut siitä.

Luoksetulo 9. Meidän viimeaikainen murheenkryyni, kun Karkki on hidastanut lopussa.... Nyt se jäi istumaan askeleen päähän vähän viistoon vasemmalle ja jouduin kutsumaan sen sivulle. Siitä lähti piste.

Seisominen liikkeestä 10. Nappi, vaikka omasta mielestäni kiekaisin sen "sei-so" ihan järkyttävällä äänensävyllä ja olin varma, että sivusilmällä näin Karkin lyövän maihin. Kyllä helpotti kun käännyin ja näin koiran seisovan...

Estehyppy 9,5. Kansu oli menossa hypylle jo ihan intopiukeena ennen kuin päästiin perusasentoon, mutta onneksi se pysyi nahoissaan ja tuli sivulle. Irtosi hypylle hyvin mutta itse hyppy oli kuin hidastetusta elokuvasta. Käsittämättömän näköistä, niin kuin se olisi seissyt etujalkojen varassa esteen toisella puolella hetken.... Tuosta hidastuksesta lähti puoli pistettä.

Kokonaisvaikutus 9,5. Koira on tuomarin mukaan erittäin lupaava. Minä vaan viestittelen vähän liikaa pään ja vartalon liikkeillä. Ne pitää kitkeä pois. Tuomarista olen kuullut sen, että hän on aika tiukka eikä anna mitään turhia pisteitä. Hyvä tietää....

Aivan käsittämätön fiilis.... Hävittiin voittajalle vain 1 p!!!

Ja sitten ne KIITOKSET!!!

Karkki on ollut niin paljon enemmän, kuin mitä varten se alunperin mulle tuli. Vaikka joskus tuskailen sen kanssa niin silti se on niin uskomattoman ihana ja mulle sopiva koira. Se on opettanut mulle paljon.

Sitten seuraavaksi Elina, joka on ollut meidän ihan eka ja nyt nykyinen toko-kouluttaja. Olen saanut monta hyvää vinkkiä ja neuvoa matkan varrella... eikä vaan tokossa vaan monessa muussakin koira-asiassa. Kiitokset!

Meidän "viimeistelyleiri" eli treenaus Minnan ja Råtan kanssa on ollut kullanarvoista. Minnalta sain muutaman sellaisen viimehetken vinkin, jota en olisi itse tajunnut edes ajatella. Ja nyt tuntuu, että juuri ne jutut ratkaisi tänään meidän eduksi. Lisäksi Minna on videoinut meidän suorituksia ja niitä on tosi opettavaista katsella. Olen tosi kiitollinen!!

Meitä ovat koutsanneet KASsin tokoryhmissä (järjestyksessä) Anne Haapala, Marika Tanskanen, Heidi Kajava ja vielä syksyn lopuksi Anna Saarela. Kiitos teille kaikille. Tänään kokeessa Anne oli liikkeenohjaaja ja oli aika liikuttavaa, kun hän tuli halaamaan meitä kokeen jälkeen ja sanoi, että oli niin hienoa nähdä meidät siellä.

Susanna ja Sari ja Jemina, kiitos kun tulitte kannustusjoukoiksi. Vaikka minä kävin vain silloin tällöin siinä teidän luona laukomassa jotain "elämää suurempia ajatuksia", heh heh, kiitos kun jaksoitte olla koko ajan ja vielä sen palkintojenjaonkin. Susanna ja Tanja ovat kannustaneet ja varmaan väsymykseen asti kuunnelleet mun tokotuskaani. Kiitoksia ystävät!

Jää on murrettu, hengissä selvittiin. Jännitin paljon vähemmän kuin olisin etukäteen voinut kuvitella. Ja nyt tuntuu siltä, että pitäisi päästä pian pian uudestaan.... :)


707864.jpg