... kotiin tuli RKF MVA ja RUS MVA! (Tässä Tanjan syksyllä ottamassa kuvassa kylläkin Norjan pokaalien kanssa :)).

1465177.jpg'

Lähdettiin siis lauantaina iltapäivällä Mervin ja amerikanakita Aikon ja Kirsin ja amerikancockeri Paven kanssa kohti Lappeenrantaa. Yöllä yhden aikaan pakkasimme koirat ja kamppeet bussiin ja matkasimme Vaalimaalle (varsin mielenkiintoisia nuo rajamuodollisuudet.......) ja siitä Pietariin, jossa järjestettiin kv-näyttely. Tulimme aamulla n. 7.30 Pietariin ja suunnistimme suoraan näyttelypaikalla jäähallille. Jenkkien kehä ja akitoiden klubinäyttely oli yläkerrassa käytävän varrella ja meidän kehä "jään päällä". Meillä kaikilla alkoi kehät klo 10. Pystytimme leirin jenkkien kehän laidalle, jossa oli muitakin suomalaisia, ettei tavaroita tarvitse jättää vartioimatta. Kävin sieltä käsin sitten kehässä Karkin kanssa.

Meidän kehässä ei ollut muita pieniä rotuja, joten pöytää ei tuotu ja Karkki arvosteltiin maasta. Tuomari ei koskenut koiraan, hampaatkin piti esitellä itse. Juosta sai sitten ympäri ja eestaas ihan normaalisti. Lopuksi tuomari kätteli ja kehäsihteeri antoi punaisen nauhan. Arvatkaa rupesiko meikäläisellä alahuuli väpättämään kun ajattelin, että saatiin eh..... Kysyin kehäsihteeriltä, että mitä tämä tarkoittaa ja hän yritti selittää, mutta en oikein saanut selvää. Onneksi minulla oli kehän laidalla apua.

Ennen kuin menin kehään, paikalle tuli vanha rouva, joka kysyi minulta venäjäksi, koska tässä kehässä esiintyy vestgotskij spits. Ymmärsin vain tuon rotunimen ja osoitin sormella Karkkia ja sanoin että tässä on se ainoa, mutta valitettavasti en puhu venäjää. Rouva sanoi osaavansa muutaman sanan englantia ja hän kertoi, että tuli varta vasten katsomaan tätä rotua. Hän kyseli kaikkea göötistä ja halusi tietää, miksi valitsin göötin enkä corgia :). Hän jäi katsomaan kehää ja pyysin sitten häntä apuun, kun kehä loppui. Kehäsihteerin kanssa he yhdessä kävivät läpi arvostelun, koska hän ei nähnyt lukea ilman laseja :) ja sain sitten englanniksoksen arvostelusta. Lisäksi hän kertoi, mitä kaikkea Karkki oli saanut ja haki minulle jostakin sinisen ilmapallon :).

Eli Koo oli ERInomainen, sai Venäjän sertin ja cacibin, oli ROP ja VSP :) :) :) ja sai kaksi titteliä. RKF MVA tarkoittaa Venäjän Kennelliiton Muotovaliota, joka on kylläkin sellainen titteli ettei sitä Suomen Kennelliitto vahvista. Mutta jos käyn Karkin kanssa vielä Venäjällä, niin siellä voin käyttää sillä tuota titteliä. Lisäksi Karkki sai Venäjän muotovalion arvon - tai siis nyt saamme anoa sitä. Paikan päällä sitä ei voinut tehdä, mutta matkan järjestäjällä on kontakti, joka käy lähes viikottain Pietarissa ja hänellä puolestaan on kontakti joka käy Moskovassa ja vie valionarvohakemukset euroineen ihan pääkallopaikalle saakka. 

Ryhmäkehässä emme pärjänneet argentiinalaisen tuomarin valitessa huskyn, pommin ja kleinin (yllätysyllätys :)), mutta olihan se taas hienoa olla siellä.... kuuluttaja kuulutti meidän kohdallamme ensin ruotsinlapinkoira, mutta puistelin päätä ja huikkasin että eikun vestgotskij spits ja pääsimme sitten oikealla nimellä kehään :).

Kotimatkalle lähdettiin heti isojen kehien jälkeen. Rajan ylitimme tällä kertaa Nuijamaalla. Passintarkastuksesta olemme repineet huumoria kotimatkalla :). Ensin tuli yksi virkailija bussiin ja katsoi passit. Sitten ajettiin vähän matkaa ja bussiin tuli toinen virkailija joka katsoi passit. Sitten pysähdyimme varsinaiseen passintarkastukseen, jossa saimme passeihimme leimat. Ja kun istuimme bussiin, virkailija tuli tarkastamaan leimat....... Sitten Suomen puolella kävimme taas passintarkastuksessa jonka jälkeen kaksi tullivirkailijaa tuli bussiin ja katsoi yksitellen koirien sirut ja passit..... Olimme sitten puolen yön aikaan Lappeenrannassa ja jäimme hostel Mansikkaan yöksi. Saimme ison kahden makkarin mökin käyttöömme :). Kotimatkalle lähdimme tänään aamulla ja kotiin tultiin viiden jälkeen. Vähän on pöllähtänyt olo...

Kiitos Merville ja Kirsille hauskasta matkaseurasta!!!!!! Pidetään kiinni suunnitelmista vuodelle 2009!