Tälle viikonlopulle saatiinkin sitten kunnolla ohjelmaa!

Perjantaina Bee pääsi yhdistyksen paimennustaipumustestiin Kankaanpäähän. Entisten vuosien malliin Örjan Skoglund arvioi gööttien paimennustaipumuksia. Bee oli juoksussa ja Örjan meinasi, että tämä aiheutti koirassa hieman epävarmuutta. Noh, minä uskon, että Bellan taipumuksista saatiin ihan oikea kuva. Eli neiti osoitti hyvää paimennustaipumusta .  Mikä on 100  % enemmän kuin uskalsin ajatellakaan, olin ihan varma että se huutaa kuin hyeena nähdessään lehmät ja rynnii sitten toiseen päähän pitäjää .

"minäpä tässä paimennan vähän näitä - mitäs nää nyt onkaan...."

"no mitäs tuolla on..."

"hmmmm, ovatkohan kantturat parempia aidan toisella puolella.....???"

"ainakin niitä olisi enemmän!"

 

Arvostelu sisälsi seuraavat osiot:

Kokemus: Ei ole tottunut eläimiin.

Kiinnostus: Liikkuu epäröiden eteenpäin.

Liikuttaa: Epäröiden

Haukkuu liikuttaessa: Kyllä

Etäisyys eläimiin: Pitää välimatkaa

Näykkii/puree: Ilmaan

Liikkuu sivulta sivulle eläinten takana: Koko ajan

Kerää: Kerää lauman

Sitkeys/määrätietoisuus liikuttaessa: Liikuttaa useita kertoja keskeyttäen

Työskentelyetäisyys: Työskentelee vain lähellä ohjaajaa/ei työskentele etäällä

Painostus/itsetunto: Liikuttaa ohjaajan avustuksella

Työskentelytemperamentti: Rauhallinen

Sanallinen arvio: Juoksussa, hieman epävarma. Johtuu juoksusta? Näkee eläimet toisella laitumella.

 

Lauantaina käväistiin sitten Been ja Koon kanssa Siikajoen ryhmiksessä. Sinne oli vähän "pakko" mennä kun tuomarina oli Rainer Vuorinen . Kilpailua ei tänään ollut, likat oli kehässä keskenään. Tuomari sanoi, että hän tykkää Bellan päästä paljon enemmän kuin Koon, mutta tänään äiti meni vielä edelle liikkeiden perusteella.

Been arvostelu kuului näin: "Kauniit mittasuhteet. Erinomainen pää. Kauniit tummat silmät. Suora hyvä ylälinja. Tarvitsee hieman lisää rintakehää. Hyvät toimeliaat liikkeet." Ja tulos siis NUO ERI/1 SA PN-2 ja SERT

Koon arvostelu: "Kaunis narttu. Oikeat mittasuhteet. Erinomainen tilava runko. Hyvä pää. Kauniit silmät. Erinomainen karva. Hyvät kulmaukset. Vapaat liikkeet." Ja tulos VAL ERI/1 SA PN-1 ROP

Onhan tämä vähän ollut tällainen sähläysviikonloppu kans... ensin torstaina päiväreissu Kuopioon, sitten perjantaiaamuna klo 5 aamulla junalla Tampereelle Bellan kanssa. Maikulle kiitos kun hait asemalta ja sain nauttia hetken teidän ihanalla mökillä!! Pipsalle ja Elsalle rapsutuksia! Tuulikille ja Sakelle kiitokset kyydistä Kankaanpäähän ja takaisin Tampereelle, sekä kaikesta muustakin!!! Rapsutukset myös Pyrylle ja Pilville. Juna 21.36 kohti Oulua, aamulla 5 jälkeen kotona ja pakkaaminen näyttelyreissua varten. Tunti silmät kii ja sit suihkuun. 7.30 kyyti Siikajoelle (kun pääsin näyttelyohjaajan kyydissä niin siksi lähdettiin niin aikaisin). Ja ryhmien jälkeen kotiin.....

Kiitokset paimennuksen järjestäjille! Oli jälleen kerran niin hienoa kävellä valmiiseen tapahtumaan ja vain osallistua! Ja suurkiitokset taas kaikille teille ihanille ihmisille, jotka tänä viikonloppuna olette meitä kyytsänneet tai muuten auttaneet. Olette aivan parhaita!

Valkeakosken kaikkien rotujen näyttelyssä tänään esiintyi ensimmäistä kertaa virallisessa luokassa Ässä (Kompiaisen Aina Valmiina). Tuloksena NUO ERI/1. Tuomarina Zoran Brancovich Serbiasta. Onnea Ässän perheelle Maanalle, Anssille ja Iidalle .

Ässästä sanottiin näin: Medium size, medium strong. Typical head. Good eyes & ears. Strong neck. Good top &  bottomlines. Good set tail. Enough developed chest. Too loose in elbows. Too close behind in action. Typical coat, color, temperament."

Kuvat Maj-Len Påfs (kiitoksia!)

 

Huomenna en aio tehdä mitään!