Ensin hyvät :)

Tanja kävi viikonloppuna Minskissä Valko-Venäjällä ja toi sieltä tullessaan Valko-Venäjän valion, jolle vahvistetaan myös Suomen muotovalion arvo. Eli Kamu, K. Caamoksen Kaataja on nyt FI BY MVA!! Onnea kovasti Tanjalle ja Lasselle ja kiitoksia!!!!

Kamulla on Suomesta kaksi sertiä, Pirjo Aaltoselta ja ruotsalaiselta Kenneth Edhiltä, joten ei se turhaan näitä valioarvojansa saanut. Nyt on lisäksi saatu Kamunkin cacibkello tikittämään, kun reissutuliaisina cacibeja tuli kaksin kappalein.

Kompiaisen%20Caamoksen%20Kaataja.jpg

Mörkö on käynyt Sannan kanssa taas agikisoissa ja tehneet toisen nollan kolmosluokassa. Etenemä oli ollut 4,18 m/s, eli ihan kiva vauhti siellä radalla on ollut. Hyvä Sanna ja Mörkö!!

Kuvan on ottanut Kaisa Heikkinen edellisissä kisoissa, joista niistäkin saldona oli yksi nolla.

DSC04261.jpg

Jalostustarkastuksessa viikonloppuna tarkastettiin kolme Kompiaistyttöä, Milli, Iisi ja Kettunen. Milli sai arvolauseen erittäin hyvä, Iisi ja Kepa olivat hyviä. Kaikki hyväksyttiin jalostukseen ilman minkäänlaisia varauksia. Samalla reissulla kävin katsomassa Iisin mahdollisten tulevien pentujen isää ja nyt sitten vaan ootellaan Iisin loput terveystulokset ja isäehdokaskin käy uusintasilmäpeilauksessa.

 

Ponkun lonkkakuvaustulos pysyi A:na, samoin kyynärnivelet olivat edelleen 0/0. Näistä tuloksista olen iloinen! Ensimmäinen C-pentu on nyt terveystarkastettu! Kiitos vielä Ponkun perheelle <3

 

Selkä ei sitten ollutkaan pysynyt puhtaana, vaan diagnoosina oli LTV1 ja VA1. Tässä se nähdään, että vaikka eläinlääkärit siinä kuvaustilanteessa usein sanovatkin, että koiran selkä on terve, varsinkin tuo LTV1 on sellainen, jota ei ole helppo tunnistaa. Tämä ei nyt ole mikään epäluottamuslause eläinlääkäreille, vaan ainoastaan toteamus, että tästä lähin odotan Kennelliiton lausunnon, ennen kuin sanon yhtään mitään. Ihan varmasti näitä erilaisia epämuotoisia alkaa löytyä, kun enemmän kuvataan. Kyse on nyt vaan siitä, että kuvautetaanko koiria. On niin paljon helpompi olla kuvauttamatta ja sanoa, että tämä on terve. Millään lailla näiden lievien muutosten ei pitäisi vaikuttaa koiran elämään. Normaalisti eletään ja liikutaan ja harrastetaan.

 

Näistä selkäasioista löytyy lisää mm. Kennelliiton sivuilta täältä:

http://www.kennelliitto.fi/selkalausunto-antaa-monenlaista-tietoa

ja täältä

http://www.kennelliitto.fi/sites/default/files/media/selkaohje_0_0_0.pdf