Taas on kuulkaa niin hirveesti kaikkea, ettei tiedä oikeesti mistä aloittaisi. Mutta annan ehkä sittenkin ensin palstatilaa niille Liettuan tuloksille, jotka jäivät kertomatta, kun Eevokit syntyivät :).

Maikku ja Hans kävivät Druskininkaissa, Liettuassa, hikoilemassa kolmipäiväisessä inttinäyttelyssä. Kuumaa oli lähes 40 astetta, mutta urheasti siellä vaan näyteltiin :). Ensimmäisenä päivänä varmistettiin Latviassa saatu Crufts-oikeus ja oltiin ROP kaikilla höysteillä. Lauantaina venäläistuomari antoi kyllä ERIn, mutta ei sitten muuta. Tässä se taas nähdään, että ei se itsestään selvää ole, että tuomari antaa kaikki härpäkkeet, kun on ainoa rodun edustaja. Sieltä tuli rotujensa ainoita, valioluokkalaisia, ilman mitään kehästä. Sunnuntaina Hans keräsi sitten taas koko potin. Tuomareiden kotimaita en nyt muista, mutta taisi olla venäläinen tuo keskimmäinen.

Näin Hans ja Liettuan tuliaiset kotisohvalla. Kuvat Maj-Len Påfs.

Hans%202015%20Liettua%20Maj-Len%20P%C3%AHans%202015%20Liettua%20b%20Maj-Len%20P%

Nyt viikonloppuna oli lauantaina Kajaanin ryhmänäyttely. Reissuun lähtivät paljaspylly-Zipe ja Rouva Koo. Tuomarina toimi Hannu Talvi ja gööttejä ilmoitettu kuusi, kaikki narttuja!

Zipe oli PN-4 ja sai sertin ja Rouva Koo oli PN-2 ja ROPVET. Isossa kehässä päästiin viidenneksi :). Nyt on Zipellä sertit odottamassa ensi kesää ja 2-vuotissynttäreitä. Saapa nähdä maltetaanko pysyä pois kehistä :). Rouva Koo muuten kävi näyttelyssään numero 80 ja oli erinomainen 75:ttä kertaa. Ne viisi EH:ta on saatu vuosina 2006-2008 :). 

Paljaspylly-Zipe lenkillä... ei tiedä itkiskö vai nauraisko kun katsoo noita "pöksyhuituloita" tuossa kintereiden yläpuolella :)

Men den här gången bedömdes rumpan ej, och Zipe fick sin andra cert! Fint, eller hur, Jenny!

Zipe%20och%20rumpan%202015.jpgL

Mörkö kävi Sannan kanssa Torniossa agilitykisoissa ja saivat jälleen kisakirjaan merkinnän! Taisi olla jo viides nolla SM-kisojen jälkeen, joten hyvällä mallilla on nollajahti ensi vuoden arvokisoja varten. Triplanollakin on jo plakkarissa. Hienoa!

Eskelisen Sarin kuva jälleen :)

M%C3%B6rk%C3%B6%20Virpiniemi%20kes%C3%A4  

Sunnuntaina kävivät Sari ja Kettunen Sastamalan ryhmiksessä Sakari Potin kehässä tuloksella EH2. Kevyessä kesäturkissa esiintyneen Kepan väriä oli arvailtu aprikoosiksi :). Kauniin punakeltainenhan se tosiaan on, kuten siskonsa Assikin. 

Kotkassa KV-näyttelyssä Ninni ja Dodii täräyttivät sitten kunnolla ja Dodiin nimen eteen voidaan nyt lisätä titteli IV eli Isin Voittaja :). Norjalainen Antonio di Lorenzo tykkäsi Dodiista kovin ja sijoitti sen Carun eteen PU-2:ksi. Näin Dodii sai toisen sertinsä ja vara-cacibin. Tässä poika ja isä poseeraavat palkintojen kanssa <3 <3

Kuva Niina Halonen, kiitos kuvasta!

Dodii%20ja%20Caru%202015%20Niina%20Halon

Sunnuntai olikin sitten oikea touhupäivä, eli ensimmäinen Kompiaisten oma jalostustarkki pidettiin Oulussa. Oli aika luksusta, kun tarkkipaikalle oli viiden minuutin kävelymatka. Sitä kun on totuttu reissaamaan vähän etelämmäksi näitä pippaloita varten :).

Tarkastajiksi tulivat yhdistyksen oma tarkastaja Iris Kaimio ja ulkomuototuomari Marjatta Pylvänäinen-Suorsa. Tämä oli nyt ensimmäinen kerta pitkään pitkään aikaan, kun Suomessa toimitaan näin, että ulkomuototuomari tarkastaa gööttejä. "Ennenvanhaan" näin tehtiin kyllä, nykyisistä tuomareista mm. Marja Talvitie ja Susanne Wendell ovat tarkastaneet ruotsalaisen jalostustarkastajien parina. 

Kompiaisista osallistui yksi A-pentu, neljä B-pentua, neljä C-pentua ja yksi D-pentu sekä Vili. Aika ihanaa, kun oli jokaisesta pentueesta joku! Lisäksi oli seitsemän "vierasta" koiraa. Kiitos kaikille osallistujille :)

 

Tässä meidän tulokset ja muutama Kaisa Heikkisen ottama kuva. Lisää tulee!

 

K. Aika Makee, erittäin hyvä, ei suositella jalostukseen, kivesvika

Taavi%20ja%20Hanna.jpg

K. Baras Kaveri, erittäin hyvä, hyväksyttävä

M%C3%B6rk%C3%B6.jpg

K. Bikkuinen Ukko, erittäin hyvä, hyväksyttävä varauksella (puuttuu 3 x P1)

Ukko.jpg

K. Bohjoista Voimaa, hyvä, hyväksyttävä

K. Bäivän Paras, erittäin hyvä, hyväksyttävä

K. Caamoksen Kaataja, erittäin hyvä, hyväksyttävä

K. Casperin Jäljissä, erittäin hyvä, hyväksyttävä

R%C3%B6lli.jpg

K. Compiainenhan Se, erittäin hyvä, hyväksyttävä

Uuno%20ja%20m%C3%A4.jpg

K. Constaapelin Lapaset, hyvä, hyväksyttävä

K. Duurissa Vedetty, erinomainen, hyväksyttävä varauksella (oikean etujalan rakenne)

Laku%20ja%20Marjatta.jpg

F. Only You, erittäin hyvä, hyväksyttävä

 

Nyt on A-pennuista tarkastettu 3/3, B-pennuista 5/8, C-pennuista 6/6 ja D-pennuista 1/6. Aika tyytyväinen saan olla! Kiitos kaikille kasvatinomistajille, jotka tulitte paikalle.

Kiitos myös kaikille, jotka auttoivat päivän aikana ja erityisesti Turpeisen Susannalle sihteerinä olemisesta ja Lavanderin Arille koirien kuvaamisesta ja Heikkisen Kaisalle tilannekuvista. Kaikki sujui niin sujuvasti. Tunnelma oli leppoisa koko päivän ja sääkin suosi meitä.

Välillä piti vähän helliä näitä "omiansa". Tässä vuorossa Rölli.

R%C3%B6lli%20ja%20m%C3%A4.jpg

Ja "mökäjoukkokin" kävi paikalla näyttäytymässä :D

M%C3%B6k%C3%A4joukko.jpg

Erityiskiitokset vielä Iris Kaimiolle ja Marjatta Pylvänäinen-Suorsalle hyvästä jalostustarkastuspäivästä <3 <3

 

 

Nyt on vähän tällainen olo, taidan ottaa mallia Eevokeista ja mennä sohvalle :)

Eevokit%2016.8.jpg