Tässä nyt on taas kaikenlaiset päivitykset laahanneet perässä ja pahasti... Suurinpana syynä viivästyksiin oli tuo meidän New Yorkin reissu. Joka siis oli aika hieno :). Toinen syy on se, että jostain syystä en saa omalla läppärillä liitettyä yhtään kuvaa juttuihin, joita siis on jo muutama tuolla luonnoksissa. Mutta pikkuhiljaa, pikkuhiljaa...

IMG_6119-normal.jpg

Lyhyesti tähän sitten näitä päivityksiä:

Tuossa toukokuun puolella käytiin yhtenä lauantaina Tanjan, Kamun ja Millin kanssa Iissä mätsärissä. Molemmat naperot saivat siniset nauhat ja Kamu oli sinisten kakkonen. Hienosti pikku-ukko esiintyi!

Perinteisesti ollaan sitten saatu  näitä kuningasajatuksia, niin tälläkin kertaa. Eli PARIKILPAILU. Kuviteltiin tietysti, että se käydään viimeiseksi, mutta eipä tietenkään... Outi-tuomari naureskeli kun yritin saada mylläkkää seisomaan vierekkäin, että ei haluaisi todellakaan olla mun paikalla. Nooo, en itsekään halunnut olla... :). Viimeinen sija ja mitali porukan viihdyttämisestä :).

Milli%20m%C3%A4ts%C3%A4ri%20Ii%2011.5.20Milli%20m%C3%A4ts%C3%A4ri%20Ii%2011.5.20Milli%20m%C3%A4ts%C3%A4ri%20Ii%2011.5.20

(Millin kuvat JP Savilaakso, kiitos :))

Seuraavana päivänä olin sitten toisessa mätsärissä Karkin ja Millin kanssa. Siellä oli vetskuluokassa kaksi koiraa, joista toinen sai punaisen ja Koo sinisen nauhan. Isossa kehässä Koo oli sitten BIS-9. Milli sai punaisen nauhan ja sijoittui punaisen nauhan saaneiden pienten pentujen kakkoseksi. Se oli ihan hieno homma :).

(Millin ja Koon kuvat Petri Eklund, kiitos!!)

itienp%C3%A4iv%C3%A4M%C3%A4ts%C3%A4ri201

itienp%C3%A4iv%C3%A4M%C3%A4ts%C3%A4ri201

itienp%C3%A4iv%C3%A4M%C3%A4ts%C3%A4ri201itienp%C3%A4iv%C3%A4M%C3%A4ts%C3%A4ri201

itienp%C3%A4iv%C3%A4M%C3%A4ts%C3%A4ri201

Uuno kävi tokokokeessa moikkaamassa ja Pirkko Riekki sai otettua pikkumiehestä kivoja 6kk-kuvia. Kiitos Paulalle, kun  toit Uunon näytille ja kiitos Pirkolle kuvista! Uuno oli käynyt mätsärissä harjoittelemassa meidän reissun aikana, ja ollut punaisen nauhan saaneiden pentujen kakkonen.

Uuno%206%20kk%20Pirkko%20Riekki-normal.j

Piteåssa käytiin mutka juuri ennen reissuun lähtöä ja siellä Pirjo Aaltoselta saivat ERIn ilman SA:ta Mörkö ja Assi. Paikalla olleet kaikki kuusi gööttiä saivat ERIn, mutta SA:ta ei jaettu lainkaan.

Mörkön arvostelu: "Young male, needs time, typical proportions but curved topline. Very nice head and expression. Enough angulation, good coat, good move with longer steps."

Assin arvostelu: "Feminine, but needs time. Typical proportions, a bit high in back. Typical line of head, well set ears, enough angulated, good bone, body needs time, moves well in rear, but high and loose in front."

Samana viikonloppuna piipahdettiin myös Seinäjoen pentunäyttelyssä, jossa esiintyivät Kamu, Milli ja Vili. Ja Lahden pentunäyttelyssä oli mukana Iisi.

Iisi sai KP:n ja oli VSP-pentu. Tuomari Säde Hohteri arvosteli Iisin näin: "Sievä narttu, miellyttävä pää ja ilme. Hyvät korvat ja kaula. Tällä hetkellä erittäin lyhyet olkavarret. Melko niukasti vielä eturintaa. Hyvät takakulmaukset, ikäisekseen hyvä runko. Hännän kiinnitys ok. Sivuliikunnassa taka-askel saisi olla pidempi ja joustavampi. Etu- ja takaliikkeet ok. Hyvä turkki. Lupaava."

Kiitos Nea kun veit Iisin!

Seinäjoella sitten Vili oli isojen urospentujen ykkönen, sai KP:n ja oli PU-1 -pentu. Ja ROP :). Kamu oli pienten urospentujen ykkönen, sai KP:n ja oli PU-2 -pentu. Ja Milli oli pienten narttupentujen ykkönen, sai KP:n ja PN-1 -pentu ja VSP. Tuomarina oli Saara Sampakoski. Tästä tuomarista jäi tosi hyvä fiilis ja sitten joskus, kun hänellä on gööttioikeudet, niin vien varmasti koiriani hänelle arvosteltavaksi.

Vilin arvostelu: "8 kk ikäinen tasapainoisesti kehittynyt ja hyvin liikkuva urospentu. Pää saa vielä kehittyä. Hyvä rintakehä ikäisekseen. Sopivan voimakas raajaluusto. Tasapainoisesti kulmautunut. Hyvä turkki ja häntä. Miellyttävä luonne".

Millin arvostelu: "Puolen vuoden ikäinen, selkeän sukupuolileiman omaava feminiininen narttu. Pää saa vielä kehittyä. Hyvät mittasuhteet ja ääriviivat. Hyvä raajaluusto. Tasapainoiset kulmaukset. Hyvä rintakehä ikäisekseen. Hyvä turkki ja häntä. Kauniit liikkeet kauttaaltaan, mitä pieni ylipaino hiukan häiritsee. Miellyttävä luonne. Esiintyy ja esitetään erinomaisesti."

Kamun arvostelu: "6 kk ikäinen urospentu, jolla hyvä pää ja miellyttävä ilme. Voimakas rintakehä jo nyt. Oikea-asentoiset, riittävän voimakkaat raajat. Tasapainoisesti kulmautunut. Hyvä turkki ja häntä. Tasapainoiset liikkeet, joskin vielä pentumaisen löysät. Miellyttävä luonne. Esiintyy ja esitetään erinomaisesti. Esitetään  turhan raskaassa kunnossa. "

Sitä minä en tiedä, miksi Vilillä ei lukenut mitään esiintymisestä, koska kyllä sekin vallan upeasti esiintyi :D. Oikeasti olen kovin iloinen ja ylpeä tästä porukasta, jonka kanssa olin liikkeellä.

Meidän reissun aikana Bikkuinen Ukko kävi Marin kanssa Kuopion KV-näyttelyssä Soile Bisterin arvosteltavana ja Ukko täräytti sitten kunnolla! Eli tulos oli JUN ERI-1 SA PU-1 SERT ja VSP. Arvostelu kuului näin: "Erinomaisentyyppinen kaunislinjainen ikäisekseen hyvin kehittynyt nuori uros. Kaunis pää. Hyvä ilme, korvat ja purenta. Riittävästi kulmautunut edestä. Hyvä takaosa. Luonnon töpö. Liikkuu varsin hyvin, erinomainen karva ja luonne." Aika hienoa :).

Erika ja Ponku ovat pärjänneet hyvin mätsäreissä, viimeisimmät saavutukset ovat Lapsi ja koira -kisan neljäs sija ja pentuluokassa sinisten neljäs sija. Hyvää harjoitusta ja kokemusta on saatu!

Ponku%20ja%20Erika%2025.5.13-normal.jpg

Ponku%20ja%20Erika%2025.5.13%20b-normal.

Ponku%20ja%20rusetit-normal.jpg

(Kuvat Tuija Säärelä, kiitos :))

Rölliäkin ehdin nähdä tässä reissun jälkeen aamulenkillä. Kiitos Taru kun tulitte käymään! Ja pitihän se sitten ruinata Röllillekin näyttelyilmo...

R%C3%B6lli%20ja%20pallo%2014.5%20Teemu%2

R%C3%B6lli%20ja%20pallo%2014.5%20Teemu%2

(Röllin kuvat Teemu Vaattovaara)

Ja sitten, vihdoin ja viimein, voin iloisena ja ylpeänä kertoa, että

LÄNSIGÖÖTANMAANPYSTYKORVAT - VÄSTGÖTASPETSEN RY:n  Vuoden 2012 pentu -tittelin ja Paten Pysti -kiertopalkinnon  (lahjoittanut Marja-Liisa Lainepää) on saanut

kasvattini Kompiaisen Baras Kaveri eli Mörkö (om. Sanna Vartiainen).

M%C3%B6rk%C3%B6%20Paten%20pysti%20istuu-

M%C3%B6rk%C3%B6%20Paten%20pysti%20seisoo

(Mörkön kuvat Sanna Vartiainen/Ari Lavander)

Lämpimät onnittelut Mörkön menestyksestä Sannalle ja Arille ja suurkiitokset aktiivisuudesta ja osallistumisesta Mörkön kanssa kisaan! Vuoden pentu -kisaan osallistuivat myös Assi (19 p/3), Rudi (12 p/3), Kettunen (10 p/1) ja Ukko (8 p/1). Kiitokset kaikille!