Jotta tää homma ei nyt ihan menisi Karkin massujutuiksi niin päivitän vähän treenikuulumisiakin tänne pitkästä aikaa.

Treenikevät on alkanut aivan upeasti. Sekä tokoissa että agilityssä ollaan harpottu MP:n kanssa eteenpäin. Tai ainakin musta tuntuu siltä . Meillä on aivan huiput ryhmät, joissa teenataan, huippukaverit, huippuopet ja huippuhalli. Mitä muuta sitä voisi vaatia?? Ehkä itselle taitoa lisää, mutta toivottavasti into ainakin vähän korvaa puuttuvaa taitoa .

Oma tokoryhmä on sunnuntaisin. Viime vuoden SadoMasokisti-ryhmän (SM-ryhmä siis) rippeille on syntynyt uusi ja vähän isompi ryhmä, ja meillä on oma 1,5 tunnin tokovuoro. Taitaa olla 12 koiraa tässä ryhmässä, ellen ihan väärin muista. Osalla on kaksi, mulla Koo ja MP, vaikka Koo on tietty nyt vähän aikaa vähemmällä treenillä .

Lammisen Päivi vetää meidän ADHD-tokoja (eli Active Dog on Happy Dog, heh heh). Tässä ryhmässä on kuusi koirakkoa. Alunperin ryhmä oli Karkille tarkoitettu, mutta Maija toimii nyt stunttina. Karkin kanssa treenaillaan siis VOI-liikkeitä ja MP:n kanssa AVOa.

Sen verran tokotilanteesta vielä, että alunperin ajattelin metallinoudon ja hyppynoudon olevan Karkin kanssa ne kompastuskivet (jos muistatte meidän noutoangstin....), mutta nämä on nyt sitten kuitenkin tällä hetkellä varmimmat liikkeet . Pientä viilausta vielä tarvitaan mm. luoksetulon ja ruudun kanssa, mutta muuten alkaa olla aika hyvällä mallilla. Maijalla on kans tuo luoksetulon pysäytys vähän vaiheessa, kun en vahingosta viisastuneena pysäytellyt sitä ollenkaan ennenkuin TK1 oli tassussa. Mutta eipä tässä nyt mikään kiire ole kokeeseen, katsotaan kesällä mikä on tilanne.

Karkin agiharkat piti olla tiistaisin, mutta eihän tuota paksukaista nyt enää voi hyppyyttää . Ehdittiin kuitenkin käydä hallilla pari kertaa treenaamassa Karkinkin kanssa. Upeesti irtos koira puolesta hallista suorittaan itse keppejä ja hyppy-hyppy-putki-hässäkkää. Nyt tiistaina kävin Karkin vuorolla MP:n kanssa korvaamassa viime viikon treenin, kun olin siellä OYSissä. Tehtiin Mikon ohjauksessa 28 esteen rataa, jossa oli sitten paikkoja saksalaiselle, pärinälle jne..

Maijan omat treenit on keskiviikkoisin. Eilen tehtiin Maijan kanssa tuosta 28 esteen radasta Marin kanssa pätkiä niin, että Mikko oli kertonut mitä tein tiistaina ja nyt jouduin tekeen tietyt pätkät vähän vaativammalla ohjauksella. Mä olin ihan liekeissä kun MP teki kaiken niin upeesti, mm. sain leikata takaa kepeillä ja juosta väärältä puolelta ja sitten onnistuin älyttömän hyvin poispäinkäännöksissä ja ne oli sujuvia. MP irtosi putkeen ja putki-pussi-pätkällä pääsin hyvin edelle, onnistuin prrrrrrrrrr-jarruttaan ennen pussia ja Maija kääntyi hyvin mukaan ja siitä poispäinkääntöön. Siis niin mahtavaa!

Edellisen viikonlopun olin Elina Jänesniemen kurssilla kuunteluoppilaana ja oli kyllä NIIN hyvä kurssi. Olisipa ollut mahdollisuus osallistua koirankin kanssa... No, toisella kertaa.

Huomenna olisi sitten taas Päivin tokot. Ootan kovasti ,  Ja viikonloppuna pitäisi juosta Maijan kanssa Kemissä 5 rataa Pakkasrallissa. Sitä viimeistä LUVA-nollaahan sitä tietysti ajatellaan, vaikka ei oikeasti ole kyllä mitään tarvetta vielä hinkua kolmosiin. Se tulee kun se tulee. Eilen aamulla alkoi taas huimaus ja paha olo, mutta kun korvistakaan ei vikaa löytynyt, niin kai tän kans on vaan opittava elämään. Katotaan sit, kuin sujuu agit .

******

 Tänään käväistiin hallilla liehuturkkien kanssa ja mammakoira pääsi mukaan. Maija teki pöytää ja keppejä, mammakoira pinkaisi pariin putkeen ja pussiin ja oli onnellinen kun pääsi mukaan tekemään jotain.  Illalla käytiin MP:n kanssa vielä Päivin tokossa ja siellä paikallaolo istuen ja sit piilopaikallaolo makuulla. Luoksetuloa ja ruutua (palasina) tehtiin ohjatusti ja omalla ajalla otin kaukoja ja luoksetulon pysäytystä. Ihan kuin Maija alkaisi olla pysäytyksestä hajulla... . Ja maahanmeno sivulla ONNISTUI ilman että nyökkäsin . Olipas taas mukavaa!!!!!