Maija esiintyi tänään Kiuruveden ryhmänäyttelyssä Pekka Teinin kehässä ja oli paras narttu ja VSP ja sai toisen sertinsä. Viime vuonna Vaasan kv-näyttelyssä Teinin mielestä Maija oli lupaava (EH), tänään sitten erinomainen Nauru. Laatuarvostelun jälkeen tuomari totesi, että hän löysi vain yhden pienen virheen ja se oli hieman liian suuret ja pyöreät silmät. Lisäksi hän sanoi siinä, kun nostin pöydältä Maijaa alas, että "on sulla siinä hieno narttu". Ja vielä kun olin lähdössä Maijan kanssa roppikehästä pois, että "hienosti sinä viet sitä koiraa". Voiko siis olla onnellisempi koiran näyttelyssäkäynnin jälkeen???

Arvostelu oli mielestäni tosi hyvä, varsinkin viimeinen sana "Huippuesiintyjä" lämmitti mieltä erityisesti Nauru.

Jotta näiltä meidän näyttelyreissuilta ei dramatiikkaa puuttuisi, MP söi eilen n. kilon kuivamuonaa työ- ja koulupäivän aikana ja joi siihen päälle 3:n litran kupillisen vettä. Siinä vaiheessa kun tulin kotiin iltapäivällä, se näytti aivan pöydältä. Soitin eläinlääkärille. Oksennutin sen ensin suolapallolla, mutta tulos oli vain pieni kourallinen nappuloita (joista osan se ehti syödä takaisin). 

Sitten alkoi parafiiniöljytys. Käytiin näyttäytymässä Susannalle siinä toivossa, että matkalla tulostus alkaisi toimia. Ei mitään. Toinen satsi öljyä ja kävelimme Otson, Naavan ja Nilan kanssa iltalenkin. Ei näkynyt mitään. Illan kuluessa siitä kasvoi vähän isompi pöytä... Soitin päivystävälle eläinlääkärille iltamyöhällä ja annoin kolmannen parafiiniöljysatsin. Eikä edelleenkään minkäänsortin tulostusta. Puolenyön aikaan kävelin koiran kanssa ulkona ja ajattelin, että on kai se tämäkin yksi tapa viettää perjantai-iltaa. Tuijottaa koiransa peräreikää ja toivoa, että koira alkaa pyllistellä....

Yö meni jonkinlaisessa horroksessa, kuuntelin Maijaa ja olin ihan varma, että se halkeaa tai jotain muuta kauheeta. Kolmen aikaan nousin antamaan taas parafiiniöljyä. Viideltä noustiin kävelylle, kuudelta meitä tultiin hakemaan. Maija oli ihan pirteä ja reipas ja yritti vakuuttaa mua siitä, että koska jostain ihmeen syystä olen unohtanut antaa sille ilta- ja aamuruuan, se voisi nyt vähän syödä jotain pientä vaikkapa repusta...

Basenjikehä oli jo aamulla heti 9 jälkeen (kiitos Airalle ja Weralle taas kyydistä ja seurasta!!), joten olimme paikalla hyvissä ajoin ja ajattelin, että eiköhän sitä jotakin saada tulostettua ennen kehää. Kolmisen tuntia kävelin ympäri näyttelypaikkaa (eli kulutan myös lauantaipäivän vahtaamalla koirani peräpeiliä...Päättämätön). Vähän öljyä alkoi tihkua läpi ja töyhtö oli tahmanen (onneksi oli termarissa lämmintä vettä mukana pehvan pesua varten....). Ei muuta. Pahin kauhuskenaario oli, että se ruuttaa kilon nappulaa kehään... Nolostunut

Ei onneksi. Maija esiintyi hienosti ja sai jopa vähän makkaraa palkaksi Hymy. Jotenkin se hillitön turvotuskin oli laskenut. Pelkäsin, että tuomari sanoo jotain lievästi pönäkästä koirasta... Ilmeisesti se kilon köntti nappulaa aiheutti sitten sen verran painoa mahapuolelle, että selkälinja oli tänään suora ja kaunis!!

Kotimatkan Maija aloitti tulostamalla n. 50 cm pitkän käärmeen... mahtoi helpottaa MP:n oloa aika tavalla! Tästäkin reissusta voi onneksi sanoa, että loppu hyvin kaikki hyvin. Serti oli aika makee juttu Nauru. Ja VSP kans (ja sen ruusukkeen unohdin Airan autoon, joten kuva koirasta ja palkinnoista tulee sit joskus Nauru).

********

Vaasan kv-näyttelyssä samaan aikaan Ava-kaveri valioitui. ONNEA HURJASTI Ava, Tanja ja Lasse ja Tupu!! Upee juttu!!!!!!!!! Halauksia ja onnitteluja meidän porukalta!!