Viime viikonloppuna käytiin paimennustaipumustestissä Euran Paneliassa Zipen, Viiman, Dodiin ja Hansin kanssa. Meidän pitkäaikainen paimennusarvioijamme Örjan Skoglund tuli jälleen Ruotsista tarkastamaan koiramme. Viikonlopun aikana arvioitiin yhteensä 48 göötin paimennustaipumuksia. Aikamoinen määrä gööttejä!

Ei ole ihan itsestäänselvää, että noita paimennuspaikkoja on tarjolla. Aatelkaa nyt, sitä tullaan toisten tontille viikonlopuksi touhuamaan isolla porukalla enemmän tai vähemmän haukkuvien koirien kanssa. Tilan työt on kuitenkin tehtävä ja näilläkin tilallisilla oli kaiken lisäksi kolme pientä lasta. Lämmin ja nöyrä kiitos siitä, että saatiin tulla!

Lauantaina sää suosi oikein kunnolla. Aurinko paistoi, mutta pieni tuulenvire piti lämpötilan siedettävänä kaikille, niin koirille, kuin hiehoille kuin kävelijöillekin :). Sunnuntaina sateli, ei onneksi tauotta eikä kaatamalla. Joillekin koirille saattoi tihkusade ja märkä laidun olla vähän ällö, mutta kyllä ne paimentavat saatiin ei-paimentavista eroteltua ihan hyvin sittenkin.

Kompiaisista paimensivat sunnuntaina Zipe, Dodii, Hans ja Viima. Zipe paimensi välttävästi, sillä se sai hieman liikaa apuja Flisalta hyvää arvosanaa varten. Rauhallinen ja hyvä tyyli sillä oli niillä pätkillä kun paimentamista nähtiin. Evert-veli paimensi myös rauhallisesti ja sai erittäin hyvän!!

Donddujoukon jäsenet Dodii ja Viima tykkäsivät, että jonninjoutavaa puuhaa tämä tämmöinen. Eivät poistuneet toiseen päähän pitäjää, eli eivät pelänneet hiehoja, mutta eivät myöskään olleet niistä kiinnostuneita. 

Hans sitten paimensi kyllä vallan mainiosti. Sanoisin jopa, että erittäin hyvin, sen kokemuksen perusteella, mikä minulla nyt on koirien seuraamisesta. Vähän unohtui elukoita jälkeen, mutta muuten työskentely oli määrätietoista ja ääntäkin muuten lähti (Hans ei normaalissa arjessa hauku turhia). 

Hansin paimennuskuvat on ottanut Kirsi Hotanen (kiitos taas, Kirsi!)

Hans%202015%20paimennus%20Kirsi%20HotaneHans%202015%20paimennus%20Kirsi%20Hotane

Ja sitten piti vähän ottaa Viimastakin kuvia Maikun kans :)

Viima%202015.jpgViima%202015%20Maj-Len%20P%C3%A5fs.jpgViima%202015%20Maj-Len%20P%C3%A5fs.jpg

Ihan se on mukavasti göötin näköinen :)

Kiitos Maikku, Elisa ja Ninni kun toitte koirat paimennustestiin!! Ihana nähdä näitä kauempana asujiakin livenä <3

*****

Dodii kävi pari päivää aikaisemmin näyttelyssä Hesassa amerikkalaisen Peggy Beisel-McIlwainen kehässä. Tässä Kirsin ottamia kuvia :). ERInomainen Dodii oli edelleenkin <3.

Dodii%20Hesa%202015%20Kirsi%20Hotanen.jpDodii%20Hesa%202015%20Kirsi%20Hotanen2.jDodii%20Hesa%202015%20Kirsi%20Hotanen3.j

Tämä oli sitten tämän kesän "kaukomatka", tämän jälkeen reissataan vain tässä lähempänä. Muutamat näyttelyt vielä olisi Karkille, Zipelle, Bellalle ja Millille varattuna. 

******

Piitulla on 7 viikkoa täynnä! Tässä Rouva Piippiip tähyilee iltalenkillä mahdollisen rusakon perään. Joku tuolla ihan varmasti liikahti... Vaikka masuasukit varmaan jo painavat ihan mukavasti, vielä voi ampaista pupun tai oravan perään! Ja päästää vertahyytävän kiljaisun myös :D

Piitu%207%20viikkoa.jpg