Uusi vuosi on pyörähtänyt käyntiin ja jännityksellä odottelen mitä tuleman pitää :).

Ensi viikonloppuna on Kajaanin KV ja sinne ole ilmoittanut Sirkan ja Fannin Veli-Pekka Kumpumäen kehään. Loppiaisena kävimme OKK:n mätsärissä vähän treenaamassa, kun en ole kummankaan kanssa missään nätöissä tms. käynyt. Fanni on käynyt pentunäyttelyssä kerran ja Sirkka kahdessa oikeassa näyttelyssä, mutta aikalailla soitellen sotaan tässä taas ollaan menossa. Hyvä kenraaliharjoitus siis tuo mätsäri. Pienille aikuisille oli tuomarina Marjatta Pylvänäinen-Suorsa ja pienille pennuille Jari Laakso, eli ulkomuototuomarit ihan. Paikalla oli 250 koiraa, mikä kertoo kyllä hyvin sekä tuomareiden suosiosta että lähestyvästä Kajaanin näyttelystä :).

Sekä Sirkka että Fanni käyttäytyivät koira- ja ihmistungoksessa todella hienosti! Molemmat touhusivat hännät heiluen, eikä mitään ongelmaa ollut. Siinä ulkona ehdin kyllä ajatella ja vähän Merville huokastakin, että miksi mä taas teen tämän itselleni, ihan sama kuin ois narun päässä Milli ja Vili (ja toisessa kädessä häkkikärry). Samanlaista huusaamista oli taas. Mutta sisällä hallissa ei ollut mitään ongelmaa, molemmat kävelivät nätisti hihnassa häkkipaikalle ja suhtautuivat hienosti siihen, että lähellä oli vieraita koiria joka puolella.

Kehässä molemmat tytöt esiintyivät reippaasti. Sirkalla heilui häntä tauotta ja sen mielestä oli TOSI SIISTIÄ kehässä. Fannikin liikkui kaikki jalat maassa, vaikka aluksi ajattelin, että se varmaan leijailee narun päässä kuin ilmapallo. Ei tarvinnut hävetä lainkaan :). Punaiset nauhat molemmille tytöille ja minä olin niin tyytyväinen! Hyvä harjoitus!

Tässä vielä molemmat tytöt kotona pönötystreeneissä pöydällä.

Fanni

IMG_8632.jpg

Sirkka

Sirkka%2031.10.2016%20Veera%20Anttila.jp

(kuvat Veera Anttila)

 

Viime vuonna loppiaisena meillä oli kylässä herra Jalo, joka Millin kanssa sai alulle Fäffät joulukuusen alla :). Tässä loppiaisen pyhinä on toivon mukaan saatu alulle Kompiaisen H-pentue. Iisi eli K. Caunis Ajatus on vieraillut Moskun (Peregrin Oscar Othello) luona ja toiveissa olisi viikolle 10 uusia Kompiaisia.

Iisin kutsumanimi täällä kompiaiskodissa oli Alruuna eli Allu. Se oli aina vähän naama rutussa ja äänikin oli samanlainen kuin Harry Potter -elokuvien alruunoilla. Olen myös aina epäillyt, että se on Stitch (elokuvasta Lilo ja Stitch), ja että se kasvattaa ylimääräisen tassuparin kylkiinsä :). Olemme aina kutsuneet Iisiä myös hellittelynimellä Silakka, koska se on kevytrakenteinen ja erittäin lyhytturkkinen. Iisi on kuitenkin terveluustoinen (lonkat, kyynärnivelet, polvet ja selkä) ja sen silmäsairausmarkkeritulos on AA eli se kuuluu pienimmän sairastumisriskin tyyppiin. Iisi peilattiin nyt 4-vuotiaana toiseen kertaan ja edelleen oli terveet silmät. Iisi on jalostustarkastettu (hyvä) ja paimennustestattu (hyvä). Näyttelyissäkin se on käynyt muutaman kerran ja sillä on pari ERIä ja EHta. Se asuu kahden pikkupojan perheessä, joten lastenhoitokin sujuu. Iisi ei juurikaan hauku, mutta sillä on varsin mielenkiintoinen muu äänirepertuaari. Nean kanssa harrastavat agilityä ja arjessa Iisi on aikalailla mutkaton koira. Kiitos Nealle, että saatiin vielä tämä mahdollisuus!

Iisi%20%28AW%29.jpg

(kuva Ada Walder)

Mosku on vanhempi herrasmies, 9-vuotias Suomen ja Ruotsin muotovalio. Sen silmät peilattiin vajaa vuosi sitten viimeksi ja terveet olivat edelleen. Mosku on myös A-lonkkainen. Hain vanhempaa urosta, joka olisi vankka, mutta ei liian raskas ja karvaakin saisi olla enemmän kuin Iisillä :). Mosku on jalostustarkastettu (erittäin hyvä) ja paimennustestattu (välttävä). Sukusiitoskerroin ei tässä yhdistelmässä ylitä 2% kahdeksassa sukupolvessa. Uroksen piti luonnollisesti olla myös tervepäinen,  vaikka ei tarvitsekaan olla mikään supersankari, mutta sellainen normaali koira, jonka kanssa ei tarvitse mitään kommervenkkejä normaalissa arkielämässä. Lisäksi halusin, että uros olisi kokenut astuja ja että sillä olisi jälkeläisiä ennestään, sillä Iisi on jo siirtynyt Nean omistukseen ja tämä on nyt viimeinen tilaisuus yrittää kompiaisia. Kiitos Minnalle, joka antoi Moskua Iisille!

Peregrin%20Oscar%20Othello.jpg

(kuva Essi Kotala)

 

Ja tietysti näihin juttuihin liittyy aina monta liikkuvaa osaa, varsinkin kun narttu asuu pääkaupunkiseudulla ja uros Hämeessä ja kasvattaja Oulussa. Varsin iso kiitos tästä loppiaisen rumbasta kuuluu Maikulle, joka on toiminut Iisin hovikuskina ja esiliinana ja vaikka ja mitä. Kiitos myös Sannalle Iisin majoittamisesta. Kiitos Nea, kun olet osallistunut hommaan täysillä ja järjestit Iisin matkaan ja kiitos Annalle, joka hoidat Iisin kotiin. Kiitos vielä Minna, että Iisi sai olla teillä. Nyt kaikki pitämään kädet kyynärpäitä myöten ristissä, että meille tulee pikku-Iisejä ja pikku-Moskuja, harmaita ja rusehtavia, pitkähäntäisiä ja töpöjä :).

Penturintamalta kuuluu enemmänkin, mutta siitä vähän myöhemmin. Lisää liikkuvia osia :) :)

 

Pennuista kiinnostuneet, ottakaa yhteys sähköpostitse tuija.liukkonen (at) gmail.com tai puhelimitse 050-5986705.