Päivitykset laahaa vähän jäljessä…. olen töissä laittanut alulle ison kyselytutkimuksen, jossa selvitän suomalaisten suurpetoasenteita ja työnteko on vähän haitannut tätä harrastelua :). Tänään sain postiin 2000 kirjettä ja nyt on vähän aikaa blogeilla.

Taitaa olla helpointa alkaa purkaa tätä sumaa eilisestä taaksepäin.

 

Karkin toko eilen maanantaina

Pitihän sitä päästä kokeilemaan avoimen luokan liikkeitä :). Otettiin ensin luoksepäästävyyttä. Elina käveli meidän ohi ja meni seuraavan koirakon luo ja ensin piti vähän aikaa miettiä, että mikähän juttu tää nyt oikein on, ennen kuin tajusin, että eihän meidän enää tarvitse sitä liikettä harjoitella.

Paikallaolossa ajattelin, että otan Karkin kanssa lyhyitä piilopaikallaolopätkiä, kun tiedän, että ei se minnekään lähde. Ollaan kuitenkin harjoiteltu tätäkin aina silloin tällöin. Jätin Karkin ja menin A:n taakse piiloon (takaviistoon). Kerran Koo nousi istumaan, ihan niin kuin olisi ihmetellyt että mihinkäs se nyt hävisi, mutta kun kävin palauttamassa sen maahan, niin kaksi seuraavaa pätkää meni hyvin. En usko, että tästä liikkeestä tulee mitään elämää suurempaa ongelmaa.

Jäävät liikkeet tein avoimen luokan malliin. No probs. Pää kääntys pari kertaa, kun Karkki ihmetteli että minne minä oikein seilaan, mutta luulen, että nämäkin on hallussa ilman hirveitä ongelmia..

Avoimen luoksetuloa ei olla otettu sitten viime toukokuun. Silloin yhdellä tokokerralla otettiin sitä sillä seurauksella, että Karkki on hidastanut luoksetulossa ja sitä on jouduttu harjoittelemaan kokonaan uusiksi. Elinan valvovien silmien alla kokeilin eilen liikettä ja Karkkihan pysähtyi kuin seinään. Se kyllä veti siitä sitten maihin, mutta siis se muisti mistä on kysymys!!

Kaukkareissa maahanmeno on napakka lätsähdys, mutta istumaan saisi nousta nopeammin. Tätä harjoittelemme sitten niin, että palaan takaisin vähän lähemmäksi ohjaamaan ja otan namit avuksi.

Hyppyä kokeilin ihan ensimmäistä kertaa avoimen tyylillä ja sehän meni hyvin! Ihan niin kuin olisi harjoiteltu enemmänkin. Ehkä Karkki istui vähän liian lähellä estettä, en tiedä, mutta hyppäsi hyvin takaisin. Enpä usko, että tämäkään on mikään ongelma.

Miksi ihmeessä se ei seurannut sunnuntaina niin kuin eilen???????? Hyvä kontakti, hyvä paikka, tosi terhakka….. No, kaikkein parasta tässä on nyt se että MUN EI KOSKAAN ENÄÄ TARVI SEURAUTTAA KARKKIA HIHNASSA!! Alokasluokan liikkeistä olen niin lujaa inhonnut tuota remmissä seuraamista, kun se on tuntunut tosi luonnottomalta. Aina kädet väärässä paikassa ja häiritsen koiraa remmillä. Mutta eipä tarvitse stressata sitä enää. JEEEEEEEEEEE!!!!!!!! Tää on varmaan tässä parasta! :)

Noutokapula-sanaa emme vielä sano ääneen…..

Maijan tokot viime ja edellisperjantaina

Viime perjantaina käytiin läpi jokaisen ongelmaliikkeet niin, että kaikki saa kommentoida, ja me esitettiin meidän maahanmeno. Se on sellainen hassu luikero. Saatiin hyviä neuvoja ja jatketaan liikkeen harjoittelua kotona!! Otettiin lisäksi seuraamista (käännös oikealle, TAM TAM TAM), paikallaoloa ja luoksepäästävyyttä, jotka kaikki menee tosi hyvin, silloin kun Maija keskittyy. Maijan motto on taatusti "koko maailma kolmessa minuutissa" ja vähän enemmänkin jos pitää kiirettä... ja se kyllä joskus näkyy tuossa harjoittelussa.

Edelliskerralla meillä ei ollut ohjattuja, mutta treenattiin silti muutaman koirakon kanssa hallilla omaan tahtiin. Maija on tosi hyvä "tempuissa", joten teimme huvin vuoksi ruutua, hyppyä ja noutoa. Niistä se tykkää kun niissä saa tehdä "oikeesti" jotain. Seuraaminen on sitten vähän tylsempää. Lisäksi otettiin paikallaoloa ja luoksepäästävyyttä tälläkin porukalla ja edelleen voi todeta, että hyvin menee silloin, kun Maija on kuulolla.

Spider-dog leiskauttaa vaikka sohvan selkänojan yli jos tarve vaatii... harmittaa kun en ostanut sille Tartosta sitä spiderman-pukua.... Ostan taatusti, jos vielä sellaisen jossain näen :)

1446299.jpg

Karkin toko"viimeistelyt" ennen koetta

Viime torstaina käytiin aamulla Mariannen ja shelttien Minttu ja Deli kanssa hallilla tokoa treenaamassa. Ensin lämmiteltiin emännät eli kannettiin edellisillan agilityharkkojen rata pois.... Oikeastaan huomasin jo silloin, että Karkin valeraskaus on edennyt rukkasenraahausvaiheeseen. Juoksentelin ympäri hallia sen kanssa, heittelin makupaloja ilmaan ja yritin hetsata sitä, mutta ei sitä kauheesti kiinnostanut. Jäävät onnistui hyvin, mutta seuraaminen oli nihkeää ja hyppy hidas. Lopuksi pujoteltiin, että jäisi kiva tekemisen meininki päällimmäiseksi mieleen ennen viikonloppua.

Virtuaaliäiti...

1446280.jpg

Karkin agiliito

Viime keskiviikkona Koon agilityssä tehtiin sitä rataa, jonka muut olivat juosseet valmennuspäivänä (kun olin Karkin kanssa toisessa tokokokeessa). Lisään sen radan kuvan tänne, kunhan löydän sen. Tallensin sen niin hyvin, etten löydä sitä tähän hätään…. Rata oli mukava, siinä sai vähän miettiäkin, miten ohjaa (jos meinaan on aivot, joilla miettiä….). Ohjailin taas vähän miten sattuu ja mulla meinasi mennä itseni kanssa hihat ihan täysin. Todella turhauttavaa, kun tietää, että koira menisi vaikka mitä, kunhan vain itse osaisi ohjata... Ja sitten tunnustus: olen miettinyt monta kertaa, että mistä tuo mun nuorimmaiseni on oppinut tulkuttamaan…. No, nyt tiedän…. kyllä se äidin peruja on… Onneksi ei Mikko heittänyt mua pihalle hallista :). Se se vasta noloa olisi ollut, hävettää jo se, että kuulostin ihan kymmenvuotiaalta pojaltani….

Yleistä meidän treenaamisesta

Tämä meidän treenaaminen kuulostaa varmaan siltä, että me tehdään kerran viikossa ohjatulla tunnilla jotain ja sitten ei muuten mitään. Ei me kauheesti treenata silleen tosissaan, mutta tehdään kotona kaikkia pikkujuttuja ja remmilenkilläkin tehdään jotain sellaista, joka tukee liikkeiden harjoittelua. Jotenkin tuntuu, että se on tälle mun köörille sopiva tapa treenata, että ei hinkuteta päivät pääksytysten jossain parkkipaikalla. Totta kai me silloin tällöin käydään tuossa lähellä päiväkodin parkkiksella tokoilemassa tosissaan, mutta pääsääntöisesti harjoitellaan ihan siinä lenkkeilyn lomassa. Ja joskus ei tehdä mitään ja vaan kirmaillaan metsässä koirakavereiden kanssa.

Lisäys: Meidän ryhmällä on myös viikonloppuisin aamuvuoro tuolla Active Dogin hallilla, joskus lauantaisin ja joskus sunnuntaisin. Ja joskus jo klo 7-8.... Harjoitellaan silloin niitä juttuja, joita on tehty viikolla tai jotain muuta, minkä kanssa on ollut ongelmia. Viimeksi meillä sattui hyvä tuuri, kun Mari tuli paikalle ja neuvoi ja auttoi meitä sylikäännösten ja välistävetojen kanssa. Ja katsoi vielä meiltä kepitkin. Muuten me yritetään sitten katsella toistemme tekemisiä.

Tulevaa:

Näyttelyt

Lauantaina suuntaamme kohti Pietaria. Lähdemme matkaan Mervin ja Kirsin kanssa ja matkaseurana Karkilla on amerikanakita ja amerikancockeri. Tuomarina meillä on venäläinen allrounderi Olga Kosareva. Tosi jännää kaikin puolin!!

Jyväskylän aikataulut on ilmestyneet, sinne tulee 35 gööttiä!! Vaasassa seuraavana viikonloppuna esiintyy vain Maisu. Ja sit me lähdetäänkin Ruåtsiin.

1446304.jpg
 

Agilityä treenaamme huomenna Karkin kanssa (ja minä pidän pääni kiinni) ja perjantaina tokoilee Maija.

Likat sai edellisviikolla uudet Aatupannat!

1446293.jpg

Mukavaa ja keväistä alkanutta viikkoa kaikille!!