Laitetaanpa ensin tänne Vaasan KV-näyttelyn ROP-koiran kuva eli

Feuervale's Only You eli Vili (kuvat otti Sarita Kemi, suurkiitokset!!!)

Vili%20in%20Vaasa%2026.4.2014%20%28SaritVili%20in%20Vaasa%2026.4.2014%20%28Sarit

Vilillä on nyt Suomesta neljä sertiä ja kaksi cacibia, joten se saa pitää vähän taukoa näistä kotimaan karkeloista :)

Again I send my warmest thanks to Switzerland for this wonderful happy fellow :). He is so nice to show, because he really thinks it's fun to entry!

 

Viime viikonloppu olikin sitten yhtä näyttelyä molempina päivinä ja vähän siellä ja täällä :).

Lauantaina 17.5 Ponku kävi Kittilässä ainoana Irina Poletaevan arvosteltavana gööttinä. EH1 ei ollut huono saavutus lainkaan :).

"Erittäin hyvää tyyppiä, pitkärunkoinen, riittävän urosmainen, vahvaluustoinen. Pään muoto voisi olla tyypillisempi. Oikea hampaisto, hyvä kaula ja selkä. Pitkä lanne, lyhyet viimeiset kylkiluut. Eturinta riittävä ikäisekseen. Riittävät kulmaukset. Liikkuu hyvin. Hyvä väritys ja merkit."

Ponku ja Erika ja Pekka ovat pärjänneet Rovaniemellä oikein hienosti taas myös mätsäreissä, niin lapsi- ja koirakisassa kuin "värinauhakehissäkin". Hienoa!

Samana lauantaina Kamu kävi Piteån kansallisessa, jossa 8 göötin kehää tuomaroi Nina Karlsdotter Ruotsista.

"Kraftfullt maskulint huvud, bra ögon, utmärkta öron, kraftig hals, plan överlinje, välutvecklad kropp, passande benstomme, bra fötter, lite knappt men harmoniskt vinklad, spänstig steg, kraftig dubbel päls, bra färg och tecken." NUO ERI1 SA PU-2 varasert.

 

Sunnuntaina oli vuorossa Oulun KV-näyttely, tuomarina Anneli Pukkila. Mukavan paljon tämä tuomari saneli koirista. Heikkisen Kaisa otti meistä kuvia, kiitos Kaisa!

Nuorten luokassa esiintyivät Kamu ja Uuno, joista ensin mainittu minun kanssani. Täytyy kyllä rehellisyyden nimissä myöntää, että heikoin lenkki oli siellä hihnan yläpäässä... Kamu tuumasi, että kasvistätiä voi viedä kuin litran mittaa pupunpapanoiden perässä ja sillee :)

Kamu siis "18 kk:n ikäinen vahva nuori uros jolla hyvät mittasuhteet, voimakas kalloinen pää. Hyvä kaula, hyvä runko, riittävä raajaluusto, hyvä lapa, hyvä olkavarsi, vielä pehmeyttä selässä. Koira tänään takakorkea niin seistessä kuin liikkeessä.Saisi kulmautua paremmin takaa. Hyvä karva. Saisi liikkua paremmalla draivilla. Pysty lantio josta johtuen taka-askel jää rungon alle." EH2

Kamu%20p%C3%B6yd%C3%A4ll%C3%A4-normal.jp

Uunon arvostelu kuului näin: "18 kk ikäinen, vahva uros, jolla hyvät mittasuhteet, hyvä pää, hieman jyrkkä otsapenger, vahva kallo, hyvä runko ja raajaluusto, hyvä eturinta, saisi kulmautua paremmin, varsinkin takaa. Liikkuu riittävällä askelpituudella ja hyvin joka suunnasta. Miellyttävä käytös." ERI1 SA PU-1 sert cacib ROP
 

Paljon onnea Paulalle Umppalumpan hienosta menestyksestä!!!

 

Umppa%20menossa-normal.jpg

 

Mörkö tänään: "2-vuotias, mittasuhteiltaan oikea mutta turhan kevytluustoinen uros. Hyvä pää ja ilme, hyvä kaula. Kokoon sopiva runko, hyvä lapa, lyhyt olkavarsi. Jyrkkä lantio, niukat takakulmaukset. Köyristää ylälinjaansa liikkeessä voimakkkaasti, taka-askel jää lyhyeksi ja rungon alle. Hyvä karva, iloinen esiintyjä, esitetään hyvin." EH1

M%C3%B6rk%C3%B6%20ravaa-normal.jpg

ja

Millipillin arvostelu: "18 kk ikäinen vielä kovin pentumainen narttu, jolla hyvät mittasuhteet, kokoon sopiva raajaluusto, riittävä runko, hyvä pää ja ilme, hyvä ylälinja. Tasapainoisesti kulmautunut, saisi liikkua paremmalla takapotkulla, sivuliike ok, etuliikkeissä vielä pentumaisuutta. Miellyttävä käytös, esiintyy hyvin halutessaan". ERI1

Rouva Koo on edelleen vähän tuhdissa kunnossa ja SA meinasti jäädä sen takia saamatta. Tuomari päätti sitten kuitenkin sen antaa ja niinpä Rouva Koo oli VSP ja ROP-VET.

"9-vuotias reippaasti ja ryhdikkäästi esiintyvä veteraaninarttu. Hyvät mittasuhteet mutta raajaluusto saisi olla voimakkaampi. Hieman kapeakalloinen pää.  Hyvä ylälinja, kokoon sopiva runko, tasapainoisesti kulmautunut, liikkuu ryhdikkäästi, riittävällä askelpituudella. Miellyttävä käytös, esiintyy hyvin."

Vaikka ryhmä olikin varsin epätasainen, tuomari päätti antaa meille KP:n. Suurkiitokset jälleen teille kasvatinomistajat. Teitä ilman tämä ei olisi mahdollista ollenkaan.

"2 eri yhdistelmää, 3 urosta, 1 narttu. Tyyppi ei aivan yhtenäinen kaikilta osin. Hyvät päät, kahdella hyvä raajaluusto, takaosissa joillain toivomisen varaa joka näkyy varsinkin liikkeessä. Hyvät karvat. Hyvät luonteet, joskin muutama tarvitsee kehätottumusta lisää." 1KP ROP-kasvattaja

 

Ja toukokuun perinteiden tapaan naama piti käräyttää oikeen kunnolla... viime vuonna paloin Piteåssa ja nyt sitten tuolla Äimärautiolla. Kun eihän se aurinko polta jos tuulee.... eihän?

Lauantaina vietin itse päivän kirjoittamalla corgien erikoisnäyttelyssä hollantilaiselle tuomarille, joka niinikään saneli paperit täyteen. Välillä piti kirjoittaa ihan reunusten puolelle, kun ei enää mahtunut riveille. Mukava päivä oli ja erittäin mukava tuomari myös :).

*****

Ja lopuksi vielä Donduille paljon onnea 6 kk synttäripäivän johdosta 20.5.2014