Eilen illalla Maija sai taas epilepsiakohtauksen. Tämä kohtaus kesti pari minuuttia ja oli ihan yhtä pelottava kuin edellinenkin. Maijalla on nyt epilepsiakohtausten varalle lääkitys, mutta ei mitään jatkuvaa. Eli kun kohtaus tulee, sille voidaan laittaa suppo. Maija-raukka, joka on maailman lempein ja rakastavin koira, muuttuu kohtauksen aikana villieläimeksi, joka murisee kaikille, jotka tulevat lähelle, oli kyseessä sitten koira tai ihminen, ja se yrittää päästä piiloon. Vaikka jalat ei kanna, niin se ryömii sohvan taakse tms. turvaan. Kohtauksen jälkeen se on kuutamolla pitemmän aikaa.

Jännintä tässä on se, että myös Maijan siskolla Millalla on ollut vähän aikaa sitten voimakas epilepsiakohtaus ja Millan tyttärellä Mollilla on myös ollut lieviä kohtauksia useita. Ne alkoivat Mollin ollessa n. 3-vuotias, mutta nyt niitä ei ole ollut pitkään aikaan. Onneksi. Mistähän tässä nyt oikein voi olla kysymys?

JOKU voi keksiä syyttää tästä (niinkuin on yritetty täälläkin blogissa...) Bento Kronenin ruokaa. Voin kertoa, että Milla ja Molli ovat syöneet Royal Caninia ja Maija söi pentuna 1st Choicen ruokaa parivuotiaaksi asti. Kellään koiralla ei siis ole mitään tekemistä Bento Kronenin ruuan kanssa. Tämän lässyttämisen voi siis lopettaa nyt sitten heti ihan alkuunsa.

JOKU on myös keksinyt, että nämä kohtaukset voivat johtua onnettomuudesta. Harmi, etteivät nämä koirat ole kukaan olleet sellaisessa onnettomuudessa, joka selittäisi nämä epilepsiakohtaukset. Olisihan se kyllä NIIIIIIIN mukava selitys.

Ja vielä, jos JOKU ei ymmärrä miksi tämän asian tänne kirjoitin, niin minulla on oikeus edelleenkin kirjoittaa koirani epilepsiakohtauksista tai mistä muusta asiasta koiriini liittyen aivan avoimesti. Ja Millan ja Mollin omistajan Evan kanssa olemme näistä kohtauksista puhuneet viimeksi tänään. Ja hän antoi luvan minulle kirjoittaa HÄNEN OMISTAMISTAAN koirista. Tässä ei siis ole mitään epäselvää, eikä mitään sellaista, mistä pitäisi hyökätä Evan tai minun kimppuuni. Ja toivon jo etukäteen, että mitään idioottikommentteja ei taaskaan käydä tänne kirjoittamassa, ne eivät kiinnosta minua ja poistan ne heti suorilta.

Että tällaista tänään.

Nyt Maija on ihan oma ihana itsensä. Toivottavasti seuraava kohtaus ei tule kovin pian...


8.2.13, klo 19.45 Ei tarvinnut odottaa kolmatta kohtausta kauaa. Tällä kertaa ehdin laittaa supon heti ja kohtaus alkoi helpottaa aika pian. Onneksi olin sen lähellä sohvalla, kun kohtaus alkoi, eikä MP ehtinyt pudota lattialle. Ihan kujalla Maija raukka on, eikä jalat ota alle lainkaan. Tää on niin surullista.