Taas on vuosi mennyt ja on aika summata kulunut Kompiaisvuosi. Paljon kaikkea on tapahtunut, pääasiassa hyvää. Pentuja ei valitettavasti saatu, kovista yrityksistä huolimatta. Fanni ja Sirkka saivat kodin Riikan ja Laurin luona ja Viima siirtyi Elisan omistukseen.

*********

Siitä täytyy olla erityisen ylpeä ja iloinen, että yli 2-vuotiaista Kompiaisista suurin osa on terveys-tarkastettu. Vaikka terveystarkastukset ovatkin kalliita, arvostan sitä, että kasvatinomistajat ovat niihin panostaneet. Tänä vuonna on terveystarkastettu Messi, Niila, Konsta, Iita ja Ilo. Silmät on tarkastettu lisäksi Dodiilta, Milliltä, Fannilta, Lyckalta ja Rurikilta. Polvitarkissa kävivät silmätarkin yhteydessä nuoremmista myös Fanni, Lycka ja Rurik. Kettunenkin kävi silmätarkissa ja valitettavasti sillä todettiin gööttien silmäsairaus. Nyt on siis tarkastettu kokonaan AAA-kerho, Beikot, Citticontiaiset ja Dondud. Eevokeista puuttuu enää Hula, Tuisku ja Luca. Ja ensi vuonna onkin sitten sekä Fäffien että Gääpiöiden vuoro. Se täytyy vielä sanoa, että Iita on toipunut hienosti viime joulun alla tehdystä jalkaleikkauksesta ja on osallistunut moneen tänä vuonna. Ei ihan pikkujuttu, että on kuntoutunut niin hyvin!

*********

Syksyllä jalostustarkastettiin kokonaisuudessaan E-pentue. Hula tarkastettiin Helsingissä (Iris Kaimio & Kirsi Honkanen) ja loput täällä Oulussa (Iris Kaimio). Hula oli erittäin hyvä ja hyväksyttiin jalostukseen. Tuisku, Messi ja Konsta olivat erinomaisia ja Ilo hyvä ja kaikki hyväksyttiin jalostukseen. Luca ja Niila olivat, luonnollisesti pitkästä karvasta johtuen, epätyypillisiä. Lisäksi molemmat pöyhöpöksypojat on kast-roitu, joten jalostuskäyttöön niistä ei ole. Kompiaisista on jalostustarkastettu yhtä vaille kaikki yli 2-vuotiaat.

**********

Paimennustestissä Eurassa kävi kolme Kompiaista Örjan Skoglundin testattavana eli Messi, Nokkonen ja Kettunen. Lisäksi samassa paikassa järjestettiin paimennusharjoittelua, jota vetää Susanna Kujala. Näissä treeneissä kävivät Hans, Nokkonen ja Iisi. Ja kuulemma mukavaa on ollut! Toivotaan, että Susanna jatkaa ensi vuonna näiden paimennustreenien vetämistä. Olisi hienoa, jos saataisiin testi tänne pohjoiseenkin. Matka täältä etelän paimennustesteihin nousee monelle kynnykseksi, vaikka kiinnostusta testaamiseen olisikin.

**********

Näyttelyvuosi oli aivan huikea! Kompiaiseen saatiin kolme uutta kansainvälistä muotovaliota, Hans, Milli ja Zipe. Millistä ja Zipestä tuli samalla myös Pohjoismaiden valiot ja Millistä Norjan ja Zipestä Ruotsin valio. Hans haki viimeisen cacibinsa Eestistä. Samaisessa näyttelyssä Viimasta tuli EE MVA. Dodiista tuli Liettuan valio ja Balttian voittaja -17.

Uusia Suomen Muotovalioita saatiin kuusi! Sirkka, Konsta, Ilo, Messi, Viima ja Tuisku, tässä järjestyksessä. Sertejä saivat lisäksi Rurik (1), Fanni (3), Iita (1), Nipsu (4) ja Jade (2) ja vara-sertejä Nokkonen ja Lycka. Sirkka, Dodii, Fanni, Tuisku ja Konsta saivat lisäksi cacibit ja Rurik vara-cacibin. ROP- ja VSP-sijoituksia saivat tänä vuonna Hans, Viima, Fanni, Rurik, Nipsu, Sirkka, Messi, Tuisku, Konsta, Milli, Dodii, Iita ja Maija. Huikeeta, että Nipsu oli ekassa näyttelyssään myös RYP-3! Maija-mummo oli ROPVET joka näyttelyssään, mutta lisäksi kerran BIS2-veteraani ja kolmesti BIS4-veteraani. Dodii oli erikoisnäyttelyn urosten neljäs! Erinomaisia olivat lisäksi Bella, Rudi, Bessi ja Ponku ja erittäin hyviä Paavo, Iitu, Iisi ja Hula. Erikoisnäyttelyn turistiluokassa kävi ensimmäisessä näyttelyssään Luna :). Kaikki tähän asti virallisissa luokissa esitetyt Kompiaiset ovat olleet joko erinomaisia tai erittäin hyviä.

Yhdeksässä näyttelyssä esitimme kasvattajaryhmän, ja yhtä vailla kaikissa saimme kunniapalkinnon ja olimme ROP-kasvattajaryhmä. Kerran ryhmämme nostettiin BIS3-ryhmäksi. Lämpimät kiitokset teille kaikille, jotka olette osallistuneet ja jaksaneet olla pitkän päivän näyttelyssä!

Ensi vuonna AAA-kerho tulee veteraani-ikään. Pitää miettiä, minkä verran Bellan kanssa sitten käydään veteraaniluokissa, se kun on kehittänyt jostain kammon pöydällä olemiseen. Tai sitten aletaan treenata koko homma uusiksi, siinähän on meille ohjelmaa :)

**********

Kisakompiaiset ovat tehneet ihan käsittämättömän hienoja tuloksia!

Ensin agility:

Mörkö on nyt Kompiaisen ensimmäinen agilityvalio! Lisäksi se on saanut tänä vuonna myös hyppysertin. Tänä kesänä Mörkö osallistui kolmatta kertaa agilityn SM-kisoihin ja toista kertaa MM-karsintoihin. Piirinmestaruuskisoissa se oli neljäs yksilöissä ja joukkueessa saivat hopeaa. Ensi kesän SM-kisoja varten on nollia jo kasassa.

Dodii on saanut ensimmäisen agilitysertinsä! Lisäksi sillä on ensi kesän SM-kisoihin vaadittavat nollat kasassa, tuplanolliakin taitaa olla kahdet. Myös Dodii osallistui kesällä agilityn SM-kisoihin ja lisäksi se on oman seuransa miniluokan agilitymestari.

Agilitykisoissa ovat juosseet lisäksi Viima, Ilo ja Luna. Luna on 1-luokan rotumestari agilityssä ja Ilolla on ensimmäinen LUVA eli luokanvaihtoon oikeuttava nolla.

Rallytoko ja toko sitten:

Mörkö sai vuoden aikana kaksi koularia RTK3 ja RTK4. Tämä tarkoittaa sitä, että sekä voittaja- että mestariluokassa on täytynyt tehdä kolme vähintään 70p suoritusta. Ei mikään läpihuutojuttu.

Ilo sai kolme hyväksyttyä tulosta avoimen luokan rallytokokokeista ja näin ollen RTK2-koularin.

Iita on aloittanut kisauransa rallyssä ja jatkanut myös hakutreenejä.

Mörkö ja Ilo osallistuivat tokokokeeseen, Mörkölle AVO2 ja Ilolle ALO3.

Saadaankohan me ensi vuonna uusia kisaajia? Ja minä lisää jännitettävää :).

**********

Koirakaveri voi olla tärkeä ja odotettu vieras ja tuoda iloa myös muille kuin omistajilleen. Koirien vierailua vanhusten tai kehitysvammaisten luona odotetaan innolla. Koirakaverit vierailevat joko ”virallisina” Kennelliiton kaverikoirina tai sitten voi olla ihan omia kontakteja, joiden kautta vierailuja tehdään. Tämä on hienoa vapaaehtoistyötä ja arvostan kaikkia kaverikoiria ja toimintaan sitoutuneita omistajia. Virallisilla tai epävirallisilla vierailuilla ovat iloa vieneet ainakin Mörkö, Viima, Luna, Ilo ja Kettunen. Myös Ässä, Taavi & Leevi, Bartok, Ukko, Assi, Sisu, Rölli, Kamu, Uuno & Laku ovat hoitaneet kuluneen vuoden aikana tehtävänsä mallikkaasti, on se sitten ollut ihmisten ulkoiluttamista, leikkeihin osallistumista, vaeltamista, koirakavereiden kanssa temmeltämistä tai lähellä, mukana kulkemista. Jokaisesta Kompiaisesta olen yhtä ylpeä ja onnellinen, oli sen tehtävä olla sitten perheenjäsen, kotikoira, harrastuskoira, kisakoira, näyttelykoira tai mikä tahansa. Jokainen on oma persoonansa ja yhtä rakas ja tärkeä minulle. Ja jokaista ajattelen usein, oikeastaan päivittäin. Vielä kerran kiitos teille kaikille kuluneesta vuodesta. Laitan tähän kuvan siitä joulukortista, jonka sain teidän antaman hienon kalenterin mukana. Kalenterista on iloa koko vuoden joka ikisenä päivänä <3. Sannan piirros on mainio, siitä tunnistaa kyllä Kompiaiset :). Kiitokset teille kaikille!

Taavi ja Leevi & Anna-Liisa ja Matti

Ässä & Maana perheineen

Assi & Merja ja Vili

Kepa & Sari perheineen

Mörkö & Sanna ja Ari

Bartok & Teemu ja Saga

Sisu & Mia perheineen

Ukko & Mari ja Ales

Paavo & Sanna perheineen

Rudi ja Nipsu & Salla & Niko perheineen

Iisi & Nea perheineen

Milli ja Luca & Timo ja Laura perheineen

Kamu & Tanja ja Lasse

Uuno & Paula ja Jouni perheineen

Ponku & Erika, Tuija ja Pekka

Rölli & Taru perheineen

Viima & Elisa ja Jesse

Luna & Monica perheineen

Sirkka ja Fanni & Riika ja Lauri

Dodii & Ninni ja Jarkko perheineen

Hans & Maikku ja Seppo

Laku & Heikki ja Jenni

Hula & Anna

Ilo & Kaisa

Konsta & Natalia

Niila & Jenna

Tuisku & Nina ja Jouni perheineen

Messi & Johanna perheineen

Nokkonen & Tiina

Iita & Hanna-Mari

Rurik & Hanna

Bessi & Piia perheineen

Iitu & Kirsi ja Anne

Lycka & Heinituuli perheineen

Jade & Sanna ja Henri

ja vielä Vili & Sanna, Kai ja Daniel

20171224_200120.jpg

 

Mun parasta on nämä kuusi tyyppiä, vähemmän karvaiset ja enemmän karvaiset rakkaat <3 <3 <3 <3 <3 <3

20171224_201820.jpg

Onnellista uutta vuotta 2018

Tuija