No olihan viikonloppu! Vaikka olikin taas aika raskasta nousta klo 4 molempina aamuina, niin oli se sen väärtti :).

Lauantaina osallistuttiin Maisan ja Bellan kanssa Kuusamon ryhmänäyttelyyn. Siellä oli vain nämä kaksi osallistujaa, tuomarina Hilkka Salohalla. Maisa oli tosi reipas kehässä ja varsinkin sen liikkumisesta tykkäsin kovasti. Bella esiintyi myös kehässä oikein kivasti. Molemmille tytöille SA:t ja Bella ROP ja ROPVET ja Maisa PN2 ja serti.

Isossa kehässä Markku Kipinä otti Bellan ensin neljän parhaan veteraanin joukkoon ja lopullinen sijoitus oli BIS3VET!!

Hanna-Mari ja Iitakin kävivät meitä moikkaamassa ja muisteltiin miten pari vuotta sitten Kuusamossa paleltiin niin hemmetisti, satoi ja tuuli ja välillä taisi sataa räntääkin. Meitä oli silloin kehässä 11 ja Sirkka valioitui. Nyt oli sitten helle ja kotimatkalle saatiin vielä ukkonenkin.

Lauantaina oli myös kaksi muuta ryhmänäyttelyä, joihin osallistui Kompiaisia. Sotkamossa oli tuomarina Juta Haranen Eestistä ja meidän Rurik oli ROP. Onnea Hanna! Haapajärven ryhmänäyttelyyn osallistui Pimpula ja sai hienosti EH:n. Hannu Talvi oli todennut, että ERIn olisi antanut, jos olisi ollut karva kunnossa. Hyvä Sanna ja Kavvamatooo.

Sunnuntaina oli vuorossa Rovaniemen KV-näyttely, joka ennen pidettiin aina juhannuksena ja Napapiirin messualueella. Nyt oli siirrytty raviradan keskustaan ruohikolle, mikä oli miljoona kertaa parempi vaihtoehto kuin se entinen. Tuomarina meillä toimi Per Harald Nymark Norjasta. Valioluokassa esiintyivät Sisu ja Rurik. Sisu onkin pitänyt valioitumisensa jälkeen neljän vuoden tauon ja oli kiva nähdä sitä kehässä taas. Tuomari järjesti pojat niin, että Sisu PU1 ja cacib ja Rurik PU2 ja vara-cacib.

Nartuissa kehässä olivat junioriluokassa siskokset Maisa ja Piisku. Ja veteraaniluokassa tietysti Bella. Piiskun kanssa otettiin sellainen pikatreeni siinä ennen kehää ja onneksi Mervi lupautui sen esittämään. Maisa päätti kesken kaiken, että se ei just nyt pysty elämään ilman Bellaa ja sillä oli hirveä veto kehän laidalle Bellan luo. Piisku taas kulki Mervin kanssa hienosti kuin vanha konkari ja junioriluokan voitto meni oikeutetusti Piiskulle. Paras narttu -kehässä sattui sitten sellaista, mitä ei nyt ihan hirveän kauhean usein tapahdu, mutta minä olen kokenut tämän nyt kahdesti. Eli PN-kehässä Maisa päätti, että se pystyy elämään ilman Bellaa ja alkoi liikkua taas omaan hienoon tapaansa. Tuomari siirteli meitä eri järjestykseen ja liikutti useamman kierroksen ja päätti sitten järjestyksen niin, että Maisa PN1 ja serti, Piisku PN2 ja varaserti ja Bella PN3 ja ROPVET. Joitakin vuosia takaperin näin kävi Oulun KV:ssa kun veteraanikehässä Rouva Koo oli kakkonen, mutta PN-kehässä tuomari (Tino Pehar) siirsi sen ykköseksi, koska koira alkoi liikkua paremmin. Pitäisi varmaan opetella esittämään koiransa...

Kasvattajaryhmässä esiintyivät kolmen yhdistelmän tyypit Sisu, Maisa, Piisku ja Bella. Kunniapalkinto ja ROP-kasvattaja ja tuomarin onnittelut terveistä vahvoista koirista, jotka liikkuvat hyvin siten, että pystyvät hoitamaan työnsä mihin ne on tarkoitettu. Koska ukkosti ja satoi, en velvoittanut ketään jäämään isoon kehään :).

Loppujen lopuksi sitten Maisa ROP ja Sisu VSP! Isossa kehässä Maisan otti kuuden parhaan joukkoon Per Kristian Andersen Norjasta, mutta sijoitusta ei tällä kertaa tullut. Hienosti pikkulikka vetää 9,5 kuukauden iässä! Ja koska ukkosen ja kovien sadekuurojen takia isot kehät vedettiin aika hyvällä vauhdilla läpi, en itse ehtinyt Bellan kanssa mukaan. Joten Mervin mies JP pääsi (vai joutui?) viemään Bellan. Taidanpa palkata JP:n Bellalle handleriksi vastakin. Kun mulle Bee tapaa näyttää isossa kehässä keskaria ihan koko rahan edestä, JP:n kanssa se liikkui tosi hienosti...

Vähän sellainen dejavu-fiilis tuli kyllä siinä kaatosateessa kokoomakehässä seistessä. Jotenkin se aina menee silleen Rovaniemellä, että ensin on hyvä keli iltapäivään asti ja sitten kokoomakehien aikaan tulee vaakatasossa vettä. No onneksi vettä eikä lunta...

Aivan älyttömästi kiitoksia taas kaikille! Kiitos Mervi ja JP reissuista ja seurasta. Kiitos Hanna-Mari kun tulitte Iitan kanssa moikkaamaan. Kiitos sunnuntain porukalle Hanna, Mia, Tuija, Erika (ja Hansinpoika Owe, joka sai toisen sertinsä!), ja Miksu, joka toi Piiskun paikalle ja urhoollisesti jaksoi koiranäyttelyjuttuja monta tuntia. 

Toivottavasti saan tähän lisää kuvia viikonlopulta, mutta tässä nyt jotain.

Maisan palkintoineen kuvasi meidän Veera.

Maisa%20ja%20palkinnot%2010.6.19%20Veera

Maisa%20ja%20palkinnot%2010.6.19%20Veera

Rurik lauantain ROP-ruusukkeen kanssa (kuva Hanna Anttila). Ja Rurikin ilme kertoo hyvin sen, mitä se on mieltä naamalle tungetusta ruusukkeesta :).

Rurik%20ROP%20Sotkamo%208.6.19%20Hanna%2

Sanna ja Pimpula kehässä (kuvat otti Sannan poika Elias).

Pimpula%20Haapaj%C3%A4rvi%208.6.19%20EliPimpula%20Haapaj%C3%A4rvi%208.6.19%20Eli

Hieno Piisku (kuva Leena Kariniemi-Alve)

Piisku%207.6.19%20Leena%20Kariniemi-Alve

Kuvat kehästä Erika Holck.

Vielä kun saisi opetettua Maisan niin, ettei sen tarvitse yrittää nähdä mun silmiä... :)

Maisan%20kanssa%209.6.2019%20Erika%20Hol

Tässä on PN-kehä ja lopullinen järjestys päätetty. Maisa, Piisku ja Bella.

PN-keh%C3%A4%20ROI%209.6.19%20%20Erika%2

Mia ja Sisu ja minä Maisan kanssa ROP-kehässä.

Sisu%20ja%20Maisa%20ROP-keh%C3%A4%209.6.

Ja ihan pienellä kirjoitan tänne loppuun, että Fanni on astutettu ja nyt saa pitää peukkuja.