Voi jösses! Kyllähän tuli sellainen päätös tälle näyttelykesälle, ettei mitään rajaa :). 

Rovaniemen ryhmänäyttelyssä Maija Mäkisen kehässä pyörähtivät Sisu ja Ponku. Sisu-nalle ei ole merta edemmäs lähtenytkään kalaan, vaan tässä kuudennessa Rovaniemellä käydyssä näyttelyssään sai nyt sitten sen kolmannen sertinsä ja on nyt FI MVA. Paljon onnea Mia ja koko Sisun perhe! 

Ponku oli Erittäin Hieno oikein mallikkaalla arvostelulla. Se on aina yhtä sykähdyttävää kun arvostelussa lukee, että esiintyy ja esitetään hyvin. Hienoa Erika!

Vähän ennen Rovaniemen tuloksia Pyhäjoen Yppärissä kävivät Hannu Talven arvosteltavana Milli, Bella ja Rouva Koo. Onneksi PN-kehään löytyi apukäsiksi Lea ja Jussi (suurkiitoksia kamut :)), koska kaikki saivat SA:n. Siinä kohtaa, kun tuomari sanoi Millin arvosteltuaan, että ERI ja SA, mulla alkoi sydän hakata, koska muita sertin vastaanottajia ei ollut ja näin ollen tiesin, että nyt se valioituminen sitten on totta. Ja Milli siis nyt FI SE MVA. Kiitos Timo Millin hyvästä hoidosta ja hyvästä yhteistyöstä <3. 

Tähän pieni lisäinfo: Tornion KV-näyttelyssä 2013 Milli oli pentuluokassa kun sama tuomari arvosteli ensimmäistä kertaa göötit. Nyt Millistä tuli tämän tuomarin ensimmäinen FI MVA-göötti :). 

Rouva Koo jatkoi sitten ROP-veteraanina vielä isoon kehään ja kruunasi päivän olemalla BIS-4-veteraani. Marja Talvitie otti veteraaniryhmän. 

Näin sitten on tämä näyttelykesä pulkassa. Silloin alkuvuodesta kun mietin, että ketä ja minne ilmoitan, oli tietysti jotain toiveita ja haaveita ja ajatuksia. Nyt voin huokaista, että kaikki mitä uskalsin edes toivoa, saavutettiin ja paljon enemmän!! Ja kun vielä ihanat kasvatinomistajat ovat omalta osaltaan osallistuneet kesällä vaikka ja mihin, niin voi vaan todeta että HUIMAA!

1. Ukko valioitui huhtikuussa. FI NO SI ja vielä C.I.B-tittelikin on tulossa. Suomessa saaduista serteistä kiitämme tuomareita Soile Bister, Miroslaw Redlicki ja Tanya Ahlman-Stockmari. 

2. Zipe sai kaksi sertiä. Uskalsin ehkä toivoa, että jos ERI tai pari saataisiin näyttelyistä. Zipe sai ERIn joka kerta, joko SA:n kanssa tai ilman. Serteistä kiitos Juta Haraselle ja Hannu Talvelle. 

3. Rouva Koo jatkoi veteraaniluokassa 10-vuotiaan arvokkuudella. Toivoin, että saataisiin yksi BIS-VET-sijoitus. Rouva Koo sai niitä kesän aikana yhteensä neljä, joista kaksi kertaa Rouva oli BIS-1-VET, kerran BIS-3-VET ja kerran BIS-4-VET. Kiitoksia tuomarit Erja Nummi, Marianne Holm, Juta Haranen ja Marja Talvitie. 

4. Mahdollisia valioitujia oli Ukon lisäksi Milli, Mörkö, Rudi, Sisu ja Uuno. Kaikilla oli keväällä vähintään kaksi sertiä plakkarissa. Ja juu, kaikki valioituivat! Miten hienoa! Kiitämme Suomen serteistä tuomareita Veli-Pekka Kumpumäki, Anna Törnlöv, Hannu Talvi (Milli) Marja Talvitie, Ejvind Mjaerum, Erja Nummi (Mörkö), Tino Pehar, Markku Kipinä, Juta Haranen (Rudi), Marianne Holm, Wera Hubenthal, Maija Mäkinen (Sisu), Marjatta Pylvänäinen-Suorsa, Anneli Pukkila, Harto Stockmari ja Perttu Ståhlberg (Uuno). Uuno kävi myös valioitumassa Ruotsin puolella. 

5. Kamu teki täsmäiskun Ruotsiin, tuliaisina SE MVA -titteli. 

6. Olen tiennyt koko ajan, että Ponkun ERI on vain ajan kysymys. Tänä kesänä se sitten tuli ja höysteenä vielä sert, cacib ja VSP-sijoitus. Kiitos kuuluu pätevälle händlerille Erikalle ja tuomarille Katarzyna Fiszdon. 

7. Hans on saanut kaksi sertiä Suomesta. Niistä kiitos tuomareille Veli-Pekka Kumpumäki ja Rune Fagerström. Hans on käynyt myös Latviassa ja Liettuassa ja saanut sertit ja cacibit ja Crufts-oikeudet. 

8. Dodii on saanut kolme sertiä Suomesta. Kiitos tuomareille John Walsh, Antonio di Lorenzo ja Paula Rekiranta. Dodii oli myös Erikoisnäyttelyn PU-3 ja sai vara-sertin sieltä, mikä ei ole ihan pikku juttu!

9. Vilistä tuli C.I.B ja samalla Ruotsin ja Pohjoismaiden valio vuoden ainoassa näyttelyssään Jällivaarassa.

10. Kettuselle ERI SA ja PN-3-sijoitus ja vara-sert, joista kiitos Esa Ruotsalaiselle. Tästä olen ihan erityisen iloinen :).

11. Laku sai kaksi kertaa ERIn, Viima, Iisi ja Paavo ovat olleet Erittäin Hienoja. 

 

Ja jos vielä mainitaan, että

Milli, Kamu ja Uuno MH-kuvattiin,

Viima, Hans, Dodii ja Zipe paimennustestattiin,

Taavi, Mörkö, Rudi, Ukko, Paavo, Kamu, Uuno, Rölli, Ponku, Laku ja Vili jalostustarkastettiin, ja 

Mörkö osallistui agilityn SM-kisoihin, teki useita nollaratoja kesän aikana ja voitti tokon piirinmestaruuskultaa.

Taavi on osallistunut ensimmäisiin virallisiin agilitykisoihinsa!

 

Unohtamatta kuitenkaan niitä Kompiaisia, joita tässä ei mainittu, mutta jotka ovat yhtä lailla rakkaita, eli Ässä, Assi, Bartok, Luna ja Sirkka <3 <3 <3 <3 <3.

 

Ja vielä sokerinpaloina pohjalla 7 pientä eevokkia, joista olen superkiitollinen <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3.

 

WAU MIKÄ KESÄ!

Kiitos te kaikki ihanat rakkaat kasvatinomistajat, jotka olette tämän tehneet mahdolliseksi. Niin huikeeta!