Kaikenlaista pientä on taas tullut touhuttua tässä viikonlopun aikana. Pääuutinen lienee se, että KEVÄT on tullut Ouluun. Lauantaina näin ekan västäräkin, peipot ja punarinnat laulaa ja kuovin kuulin lauantain iltalenkillä. Ja varma kevään merkki on se, että göötit alkaa laiduntaa :). Muutama hassu vihreä ruohonkorsi kun puskee esiin, niin meillä alkaa laidunkausi. Karkki varsinkin tykkää ihan hirveästi ruohon oraista, mutta kyllä Maijallekin näyttää maistuvan.

Perjantaina Maijan tokossa meillä oli itsenäiset treenit. Otettiin porukalla luoksepäästävyyttä niin että jokainen vuorollaan oli tuomarina. Lisäksi otettiin lyhyitä paikallaolojaksoja. Tehtiin myös liikkeestä pysähdyksiä ja jatkettiin liikettä niin, että koira jäi paikalleen ja itse liikuttiin vähän molemmille sivuille ja eteenpäin. Maija malttoi suht. hyvin pysyä paikallaan.

Illalla kävelin koirien kanssa vielä hallille, kun siirrettiin nätöt sunnuntailta perjantai-iltaan, mutta ketään ei ilmestynyt paikalle. Otettiin sitten vähän agilitytreeniä, putkeen lähetystä ja peräkkäisiä hyppyjä. Molemmat likat touhusi mielissään.

Lauantai-aamuna oli oman ryhmän agiharkat. Karkin kanssa otin putkesta kepeille ja hypyltä kepeille -yhdistelmiä. Paria pientä radan pätkää jossa A ja sitten hyppy-puomi yhdistelmää. Oikeastaan meni ihan hyvin, kunhan vain Koo malttoi kuunnella, että sanonko "kepit" vai "kiipee"..... Imu puomille oli kova.... mutta sitten kun päästiin kepeille ne mentiin vauhdilla. Lauantaina käytiin vielä Susannan kanssa kuuntelemassa Silja Virranniemen luentoa koirien ja ihmisten vuorovaikutuksesta. Tilaisuuden järjesti Hyvän Mielen Talo.

Illalla olin koirien kanssa metsässä lenkillä. Tultiin yhdelle hakkiolle ja Karkki pysähtyi yhtäkkiä ja sillä nousi kaikki karvat selkäpuolella pystyyn ja alkoi kuulua syvältä oikeen matalaa murinaa pitkään ja hartaasti. Yritin katsoa, että näkeekö se hirven vai minkä, mutta ei näkynyt mitään. Maija ei edes huomannut että jotain erikoista oli ehkä tekeillä. Oli mikä oli, Karkki ei lähtenyt perään :). Vaan kyllä mieli lepäsi taas metsässä, ensin upea auringonlasku ja sitten mahtava täysikuu........

Sunnuntaina lähdettiin aamulla aikaisin ajeleen Susannan ja Otson kans Jyväskylään näyttelyyn. Tuomarina oli unkarilainen Tamas Jakkel ja kirjoittavana meidän nätökoutsi Tiina :). Koiria oli paikalla 33. Maija sai erin ja oli junnujen (11 kpl) neljäs. Tampereen EH:n jälkeen tuntui ihan juhlalta!! Karkki säikähti ennen kehää jotakin ja meinasi olla vähän vaikeaa sen kanssa. Onneksi se siitä reipastui ja päästiin kehään. Korvat oli kylläkin koko ajan taaksepäin ihan kuin se olisi odottanut että jotain tulee niskaan.... Paras narttu -kehässä apukäsinä oli Susanna, joka esitti Maijan ja varsin mallikkaasti menivät siellä sen mitä näin. PN-kehässä emme pärjänneet (Koo oli 5.). Paljon uusia gööttejä nähtiin taas ihmisineen! Kotimatkalla takapenkillä nukkui varsin väsyneen oloinen kööri gööttejä :).