Taas on ollut kaikenlaista menoa Kompiaisilla :)

Paljon kivoja juttuja on tapahtunut!

Sisu eli K. Bienoinen Yllätys kävi Rovaniemellä terveystarkeissa ja tulokset löytyvätkin jo KoiraNetistä.

http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI28888%2F12&R=14

Eli lonkat B/B, kyynärnivelet ja polvet 0/0, selkä kaikilta virallisilta osin terve ja silmät terveet. Kiitos Mia! Beikoista kuusi on nyt terveystarkastettu ja oikein mukavin tuloksin.

Viime lauantaina Dodii piipahti ensimmäistä kertaa junnuluokassa, Kouvolassa. Kuvat ovat jälleen Kirsi Hotasen, kiitoksia!

Dodii%2023.8.2014%20Kouvola-normal.jpgDodii%2023.8.2014%20Kouvola%20KH-normal.

Tuomarina toimi ruotsalainen Joakim Ohlsson: ”9 månader. Trevlig helhet. Korrekt huvud o utryck. Välburna öron. Utm hals o förbröst. Bröstkorgen är ännu utveckling. Välvinklad bakställ. Aningen höga haser. Något fallande kors. Rör sig kort underställt från sidan. Kunde ha bättre överlinje.” ja tulos JUN EH2

Ukkelispukkelis kävi Marin kanssa näyttelyssä Innsbruckissa, Itävallassa. Tuomarina oli ollut suomalainen Annukka Paloheimo. Pikaisen kehävisiitin seurauksena Ukko sai SERTin CACIBin ja oli ROP. Arvostelussa sanottiin näin: “A bit long, g. bone, would have more body, a bit light in head for a male, cor. shape, cor. coat, g. moves, g. top line, natural bob tail, excellent top line.” Ukolla on nyt cacibit Norjasta, Sloveniasta ja Itävallasta sekä kaksi sertiä Suomesta, kaksi Norjasta ja yhdet Sloveniasta ja Itävallasta.

*****

Sunnuntaina Överkalixissa, Ruotsissa vierailivat Kamu, Mörkö ja seurapuuma Koo. Tuomarina oli israelilainen Agnes Ganami Kertes.

Kamulle hienosti ERI SA PU-2 ja VARA-SERTI valiouroksen perässä ja Mörkölle EH.

Kamu: ”A little longly built, good substance, corr. head with good scull, muzzle and ears. Corr. croup & tail. Sufficient angulations in front & rear. High stirn point. Corr. coat. Flowing movement could be more parallel in coming and going.”

Mörkö: ”Too long in body, corr. head, with good ears, eyes and prop. Slightly rounded croup. Lowset tail. Breed typical coat. Flows movement.”

Koo alkoi ravata epäpuhtaasti vähän ennen kehää ja meinasin jo jättää menemättä. Sen verran siitä sitten tokeni, että kävimme kehässä ja Koo oli VSP ja ROP-VET: ”Exc. condition for age, still showing quality, exc. condition teeth, good head, good body anatomy, well angulated, lively movement.” Isoon kehään emme kuitenkaan jääneet.

*****

Tervakosken KV-näyttelyssä avoimessa luokassa kävi Karkin poika Ässä piiiiiiiiiiiiiiiitkästä aikaa kehässä. Tuomarina toimi Marie Thorpe Irlannista. Hienosti Ässä sai ERI:n ja arvostelu on tosi kiva: “Pleasing male. Nice eyes. Good proportions. Nice head, good ears. Good temperament, nice and alert neck and shoulder ok. Topline ok. Good forechest. Moving ok.” Kiitos Maana, kun kävitte Ässän kanssa taas näytillä!

*****

Och Zipe sover med tant Bella och växer sina öron <3

20140829_185230-normal.jpg20140829_191231-normal.jpg

Zipe on käynyt ekoilla rokotuksilla ja samalla kerralla otimme poskisolunäytteet MyDogDNA-passia varten. Siinä saadaan samalla kertaa sitten mm. töpötodistus sekä tieto, kantaako Zipe valkoista väriä tai pitkäkarvaisuutta. Minun koiristani Bellalla, Maijalla, Millillä, Vilillä ja Zipellä on nyt nämä passit. Neiti painoi tasan 5 kg, ei ole pienimmästä päästä. Kamu-sedän kanssa käytiin samalla keskustassa kävelemässä ja saamassa ihailua.

Zipestä on pari kuvaa myös Kotivinkki-lehdessä 16, 20.8.2014. Siellä on Mia Sivulan juttusarjassa Viimeinen sana pieni juttu nimeltä Pentu ja sen kuvituksena on Zipe. 

Tämän jutun seurauksena sain lahjaksi postissa kirjan "On kotona koira tai kaksi" (1985), kirjoittanut ja minulle lähettänyt Seija Mäki. Kirjan westie-kuvituksesta vastaa Maija Mäkinen. Liikutuin aivan sydänjuuriani myöten tästä yllätyksestä. Toivottavasti lämmin kiitos lahjasta tavoittaa lähettäjän tätä kautta jotenkin.