Seuraavassa on Zipe-päivitystä lähinnä kuvien muodossa. Kuvissa neiti on 9-viikkoinen. Täytyy sanoa, että on harvinaisen selväpäinen ja kiva pentu. Zipe menee avoimesti uusiin tilanteisiin, eikä tarvitse siihen minua tai tätejä.

Tädit Grön, Brun ja Gredelin ovat jo hyväksyneet uuden perheenjäsenen. Välillä toki toivotetaan pennulle hyvää matkaa takaisin sinne Svea-mamman maalle, mutta pääsääntöisesti elämä on asettunut kivalle mallille.

Kiitoksia kuvaajille!

Ensimmäiset kuvat on Paulan ottamia.

edit_1-0040-normal.jpgedit_1-0029-normal.jpgedit_1-0028-normal.jpgedit_1-0009-normal.jpgedit_1-0003-1-normal.jpgedit_1-0044-normal.jpg

Ja perinteiseen tapaan Elinan kanssa kaivettiin pöytä esille rakennekuvausta varten.

p%C3%B6mppis-normal.jpgseisoo-normal.jpg

istuu-normal.jpgistuu%20eest%C3%A4-normal.jpg

Ja Suski otti tämän kuvan neidin päikkäreistä :)

11.8%20Suski-normal.jpg

*****

World Dog Show 2014 (WDS) pidettiin tänä vuonna Helsingissä Messukeskuksessa. Göötit, joita oli ilmoitettu 72, arvosteltiin lauantaina 9.8. Itse olin ilmoittanut vain Vilin, mutta myös Dodii, Viima ja Mörkö osallistuivat. Kiitoksia tytöt!

Tämä näyttelyhän käytiin vähän eri säännöillä kuin mihin normaalisti on totuttu eli esim. SA:ta ei jaettu lainkaan.Tuomari oli tanskalainen Svend Erik Lövenkjaer. Tuomari teki kehästä muutenkin vähän spesiaalin, hän mm. kätteli kaikki osallistujat aina kehän aluksi.

Ensiksi oli Dodiin vuoro. 8,5 månader. Lite för hög på benen och för mycket luft under magen. Bra skalle, lagom stop. Härlig hals, och bra förbröst. Bra front och ben. Kunde haft längre bröstkorg. Härlig rygglinje och fint kors. Maskulös bak. Ställning med fina vinklar. Härlig pälsstruktur och traditionella färger. Rör sig fritt och parallelt."

Dodii oli ainoa urospentu ja KP:n myötä sitten VSP-pentu.  Ilme on emännällä ja koiralla aikalailla samanlainen :D

Dodii3-normal.jpg

Viiman arvostelu oli ihan mukava ja 2KP oli tulos: "Bra storlek. Mycket feminin. Bra proportioner på kroppen. Mycket bra huvud och härligt uttryck. Bra öron. Härlig hals. Mycket bra framben. Något kort bröstkorg. Kunde vara rakare i sin överlinje. Tillräckligt kraftiga över- och underlår. Härlig färg och päls. Härlig temperament. Very promising.

 

Vili sai erinomaisen ja oli luokassaan toinen.

Bra proportioner. Bra skalle och öron. Mörka ögon. Kunde haft något längre näsparti. Bra hals. Tillräckligt bred front med bra förbröst. Fin överlinje. Moderat vinklad bakställning. Härlig pälsstruktur och bra färg. Rör sig fritt men kunde varit stabilare sett bakifrån."

Kuvan otti Kirsi Hotanen, kiitos!!

Vili%20WDS%209.8.2014%20Kirsi%20Hotanen-

Mörkö esiintyi avoimessa luokassa ja oli erittäin hyvä: "Något lättbyggd hane. Något för bred i skallen och för markerade kinder. Bra öron. Mörka ögon. Bra rygg ock länd. Skulle haft, mer djup i kroppen. Tillräckling benstomme. Mycket bra tassar. Sommarpäls. Rör sig fritt från sidan, men för öppet i front."

Olipas mukava taas nähdä kaikkia tuttuja! Kiitos Maikku, Elisa, Lena, Ninni, Nea ja muut!

Aika loppui vähän kesken, kun käytiin Viltsun kanssa ottamassa poskisolunäyte MyDogDNA-passia varten. Omista koirista DNA-passi on nyt Maijalla, Bellalla, Millillä, Vilillä ja Zipen näytteenottoharjat on odottamassa. Zipe tarvitsee DNA-testin töpöytensä vuoksi, ilman sitä ei saada suomalaista rekkarinumeroa. Pelkkä töpötodistus ei siis riitä, kuten Suomessa syntyneiltä riittää.

*****

Beikothan ovat jo 2-vuotiaita. Ja niistä kahdella sertillä on palkittu Mörkö ja Ukko. Ukkelispukkelis on tällä hetkellä ulkomailla vielä, mutta Sanna ja Mörkö ovat metsästäneet viimeistä sertiä jälleen parissa näyttelyssä. Samana päivänä :). Vaan vielä se kiertää ja antaa odottaa itseään, mutta ei epäilystäkään, etteikö se sieltä tulisi, se viimeinen. Ootellaan :)

Siikajoen ja Viitasaaren ryhmikset olivat samana lauantaina 2.8. Paikkojen välillä se 200 km. Ja kun aikataulutoiveet otettiin huomioon, niin mikäs siinä :D. Mörkö esiintyi ensin Maija Mäkiselle Siikajoella ja sen jälkeen kroatialaiselle Jasna Matejcicille Viitasaarella. Tässä on oikeesti jo yritystä :)

Maija Mäkinen: "2-v. Maskuliininen uros, joka vielä kesken kehityksen. Hyvä kallo & korvat. Kuono-osa voisi olla hieman pidempi. Hyvät silmät & purenta. Etuosa saisi olla hieman paremmin kulmautunut. Kevyt eturinta. Riittävä rintakehän pituus. Sopivasti kulmautunut takaa. Hyvä luusto & käpälät. Hyvä hännänkiinnitys. Tänään kevyessä kesäturkissa. Liikkuu reippaasti, mutta tehoja voisi olla enemmän. Hieman lyhyet askeleet. Ihastuttava temperamentti. Esiintyy hyvin." AVO EH2

Jasna Matejcic, Kroatia: “Bit high on legs. Good proportions of head. Good bite. Correct angulation in front & rear. Correct topline. Good tailset. Nicely presented. At this moment he's too high on legs.” AVO ERI1

*****

Vili on käynyt terveystarkastuksissa ja hyvältä näytti. Lonkat B/A, kyynärnivelet 0/0, polvet 0/0 ja selkä terve. Virallisesti saatiin lausunto välimuotoisesta lanne-ristinikamasta, joka siis LTV0 (normaali) ja nikamien epämuotoisuudesta, joka VA0 (normaali). Spondyloosilausuntoa ei voi alle 2-vuotias saada, mutta mitään siihen viittaavaa ei selässä näkynyt. Silmät peilattiin terveiksi myös. Kävimme siksi terveystarkastuksissa nyt, vaikka Vili ei ole vielä kahta vuotta täyttänyt, kun sille olisi morsian tiedossa.

Sen verran tästä asiasta vielä, että Vili tekee nyt (toivon mukaan) nämä yhdet pennut ja sitten me pidämme taukoa sen verran, että ne pennut terveystarkastetaan aikanaan. Ja sitten katsotaan, että tarviiko tehdä enempiä. Eli valitettavasti Vili ei nyt ole sen enempää käytössä nartuille. Haluan ensin tietää millaista jälkeä se jättää. Tietysti toivon, että se jättää ihania ja täydellisiä pentuja :) mutta kun en pidä mielekkäänä sitä, että sitä käytettäisiin nyt usealle eri nartulle heti.

*****

Kesän näyttelyt alkaa olla pulkassa. Erkkarissa piipahdan ja sitten käyn Koon kanssa vielä kerran Ruotsin puolella seurapuumailemassa ja sitten yhdessä ryhmiksessä, jonne myös Rudi lähtee mukaan. Sittenpä se kesäkausi onkin meidän osalta ohi. Syksyksi on toki suunnitelmia, tottakai :). Näyttelysuunnitelmat koskevat Viliä ja Milliä, jalostustarkastussuunnitelmat samoin Iisin lisäksi :). Terveystarkastuksiakin olisi luvassa. Ja pentusuunnitelmia :). Vaan niistä lisää myöhemmin.

KAUNISTA LOPPUKESÄÄ JA LÄMPIMIÄ PÄIVIÄ KAIKILLE!