Kaksi edellistä joulua ja uutta vuotta meillä on ollut pentuja, vaan nyt ollaan ihan vain tätien ja Zipen kanssa keskenämme. Niin se vaan on tämäkin vuosi lopuillaan. Aikamoinen vuosi on ollutkin, niin hyvässä kuin pahassa.

Käydäänpä vähän läpi vuotta 2014:

Olen iloinen siitä, että A- ja B-pentueet on nyt kokonaan terveystarkastettu ja osa C- ja jopa D-pennuistakin on jo käynyt jotain tarkastuksia tekemässä. Erityisen iloinen olen siitä, että niin moni Kompiainen on käynyt selkäkuvauksissa. Kiitos kasvatinomistajille siitä, että olette ennakkoluulottomasti terveystarkastaneet Kompiaisenne hyvin monipuolisesti.

Tänä vuonna Kompiaislaumassa on tapahtunut muutoksia sillä lailla, että sekä Assi että Ukko ovat vaihtaneet omistajia. Kumpikin omistajanvaihdos tehtiin yhteisellä päätöksellä, eikä niihin liity mitään dramatiikkaa. Lisäksi Zipe muutti Ruotsista Suomeen ja liittyi ihan tähän kotilaumaan tätien Koo, MP ja Bee iloksi (Tack Jenny!). Zipen purenta on jännittänyt koko syksyn. Hetken jo pelkäsin, että sen alakulmurit jäävät ahtaalle ja painavat yläikeniin, mutta tilanne on kehittynyt aika mukavasti ja lievästä ahtaudesta huolimatta - joka taas johtuu alaleuan kapeudesta - luulen, että ehkä tuosta ihan kelpo purenta kehittyy. Tällä hetkellä suhtaudun asiaan luottavaisin mielin, kuten mäkihyppääjät sanoisivat :).

Kiitokset kaikille kasvatinomistajille siitä, että olette tuoneet Kompiaisia esiin monilla eri areenoilla niin positiivisesti! Jokainen, joka teitä ja gööttejänne on tavannut, on kommentoinut minulle, että koirat ovat ihanan iloisia, reippaita ja avoimia. Kompiaisia on nähty näyttelyissä, agilityssä ja tokossa, rallytokossa, mätsäreissä, kaverikoiravierailuilla, paimentamassa, jalostustarkastuksessa, erilaisilla koirakoulujen järjestämillä kursseilla ja hakutreeneissä. En voi muuta kuin iloita siitä, että olette niin aktiivisia!

Mainitsen tässä nyt muutamia Kompiaisten saavutuksia tänä vuonna. Näillä en vähättele kenenkään toisen koiran arvoa, mutta hyvistä suorituksistakin on oikeus iloita.

Sanna ja Mörkö ovat nousseet agilityssä III-luokkaan. He aloittivat kisaamisen vuoden alussa I-luokassa ja ovat nousseet ”kuninkuusluokkaan” varsin nopeasti. Ekat kolmosluokan nollatkin on saatu. Samainen pari sai ensimmäisen koulutustunnuksen tottelevaisuudessa eli TK1 on merkkinä kolmesta ykköstuloksesta avoimessa luokassa. Lisäksi Mörkö on kaverikoira.

Näyttelykehissä on nähty monta Kompiaista ja Kompiaiset ovat olleet hyviä, erittäin hyviä ja erinomaisia.

Erika ja Pekka ovat käyneet Ponkun kanssa niin mätsäreissä kuin näyttelyissäkin. Mätsärimenestys on ollut melkoista, useita hienoja voittoja ja sijoituksia. Aivan huikea kehitys on ollut nähtävissä kehäesiintymisessä vuoden aikana

Tänä vuonna Tanjan Kamusta tuli sekä Suomen että Valko-Venäjän valio. Kamulla oli takataskussa kaksi sertiä Suomesta, joten samalla kun siitä tuli Valko-Venäjän valio, se valioitui myös Suomen muotovalioksi.

Vilistä tuli Suomen muotovalio ja myös Norjan valioarvon sille saa hakea. Vilistä tuli myös yhden pienen pojan isä Jorsakin kenneliin.

Sertejä, cacibeja, PU/PN- ja ROP/VSP-sijoituksia ovat napsineet Bella, Milli, Mörkö, Rudi, Ukko ja Uuno. Ukko on käynyt hakemassa niitä vähän kauempaakin, Sloveniasta ja Itävallasta asti.

Kehässä ovat lisäksi piipahtaneet Bella, Ässä, Kettunen, Sisu ja Iisi. D-pennut ovat kasvaneet tämän vuoden aikana junnuiksi. Pentunäyttelyihin ehtivät osallistua Dodii, Hans ja Viima. Ja Zipekin yhden kerran. Karkki sijoittui kerran veteraaniryhmässä ja voitti kerran 2/5-ryhmän.

Kasvattajaryhmän olen saanut kokoon kolmessa näyttelyssä, joista kahdessa saimme kunniapalkinnon. Kiitos siitä kuuluu teille!

Paimennustestissä kävivät Paavo, Iisi, Milli ja Vili ja jalostustarkastuksessa Kettunen, Iisi ja Milli. Ässä ja Sirkka treenaavat hakua ja Rölli arkitottelevaisuutta. Mörkön lisäksi Luna on vieraillut kaverikoirana.

*****

Kaikkien ei tarvitse harrastaa eikä kaikkien tarvitse menestyä. Se, että te olette antaneet kodin Kompiaiselle ja hoidatte koiraanne hyvin, on kultaakin kalliimpaa, eikä sitä voi korvata millään menestyksellä. Lämmin kiitos Taavin kotiin Anna-Liisalle ja Matille, Bartokin koteihin Teemulle ja Sagalle, Lakun kotiin Heikille ja Lunan kotiin Leolle ja Monicalle siitä, että pidätte näistä rakkaista hyvää huolta.

*****

Jos pikkuisen vilkaisemme ensi vuotta ja suunnitelmia, niin toiveissa olisi ainakin Millin, Mörkön, Uunon, Rudin, Sisun ja Ukon valioituminen. Jos oikein villiksi menee, niin Millistä, Vilistä ja Ukosta voisi tulla myös kansainväliset valiot. Ja ellei ensi vuonna, niin sitten joskus myöhemmin ehkä.

Tarkoitus olisi myös päästä Bellan kanssa kisaamaan rallytokossa ihan oikeissa kisoissa, mutta saapa nähdä miten käy. Epäviralliset kisat ovat sujuneet oikein mukavasti, joten emmeköhän me yritä jonnekin virallisiin päästä mukaan. Rallytokosta on tullut todella suosittu laji ja kilpailuihin voi olla vaikea mahtua mukaan.

Iisin ja Millin osalta olen tehnyt pentuesuunnitelmia. Molemmilla on vielä terveystarkastuksia edessä, ja ainakin Iisin sulhasehdokkaalla täytyy silmät vielä peilata. Juoksun pitäisi alkaa tammikuun lopussa - helmikuun alussa, joten jos kaikki menee hyvin, meillä on kesän korvalla pennut luovutuksessa :).

*****

Lämmin kiitos kaikille Kompiaisten perheille vuodesta 2014! Olen etuoikeutettu, kun olen saanut teidät Kompiaisten kodeiksi. Kiitos kaikille ystäville ja kavereille.

 

Toivotan teille kaikille onnellista uutta vuotta 2015.

Tuija