Kun nyt olen niin kauheasti innostunut tästä näyttelyhommasta, niin täytynee laittaa tähän vähän juttua näistä meidän näyttelykokemuksistakin.

 

Karkin ensimmäinen näyttely oli Match Show Haukkukeitaalla täällä Oulussa kesäkuun puolivälissä tänä vuonna ja sen jälkeen käytiin vielä kuudessa mätsärissä kesän ja syksyn mittaan. Yhden kerran Karkki oli sinisten II, kerran punaisten IV ja kerran punaisten III. Muuten sitten saatiin niitä sinisiä nauhoja.

 

Oikeita näyttelyitä meillä on takana tässä vaiheessa viisi, Keravan erkkari, Oulun, Seinäjoen ja Jyväskylän kv:t sekä Messari. Tässä vähän jotakin jokaisesta.

 

12.8.2006 Kerava erkkari, tuomarina Anita Whitmarsh, Ruotsi

Lähdettiin aamulla 4.45 Pendolinolla, eka junareissu Karkille. Kaksi vaihtoakin tehtiin, ensin Hämeenlinnassa ja sitten Riihimäellä. Taksilla hurautettiin Keinukallioon. Oli kuuma päivä. En varmaankaan itse osannut esittää Karkkia parhaalla mahdollisella tavalla, näin jälkeenpäin ajatellen, mutta onneksi en nyt ihan torpedoinut sen esiintymistä. Mukavan päivän päätteeksi matkustettiin sitten vielä illalla takaisin kotiin! Tuomarin näkemys Karkista oli:

 

"Bra storlek, mycket god stomme. Välkroppad. Välformat huvud. Utmärkta proportioner. Härlig hals/rygg. Kraftfullt välvinklat bakställ. God förbröst och bröstkorg, bra pals och markeringar. Rör sig parallellt och något återhållsamt men en härlig tik". ERI4

Junamatkalla kotia kohti pieni väsynyt gööttinen.

320489.jpg

Tässä neiti poseeraa erkkarin jälkeen ruusukkeensa kanssa puskan juurella kotipihalla.

320486.jpg

 

7.10.2006 Oulu kv, tuomarina Riitta Lahtovaara

Aamulla mentiin "Hukkaan" jo n. 8.15 ja onneksi mentiinkin ajoissa. Lattiat oli päällystetty valkoisella muovitetulla paperilla tai jollakin sellaisella ja ne olivat tosi liukkaat. Totuttelua tarvittiin. Nameilla ja tokoilemalla kehässä ennen arvostelujen alkua saatiin homma sujumaan! Isoilla koirilla näytti olevan todellakin vaikeuksia pysyä pystyssä liukkaalla lattialla, mm. meitä ennen kehässä olevat suomenajokoirat suti aika pahan näköisesti välillä. Mutta loppu hyvin kaikki hyvin, eikä kehässäkään sitten mennyt hullummin:

 

"Erinomaista tyyppiä oleva, feminiininen mittasuhteiltaan oikea narttu. Kaunis pää ja ilme, hyvät korvat. Kaunis kaula ja ylälinja. Riittävä runko. Niukahkot etukulmaukset, takana riittävät. Raajaluusto voisi olla hieman voimakkaampi. Oikea karvan laatu. Liikkuu joustavasti, taka-askel voisi olla tehokkaampi. Luonne ok." ERI1, PN2, serti, vara-cacib (siirtyvä cacib). Geeba oli ROP ja RYP1.

 

Ja tässä poseerataan ekan sertin ja pytyn kanssa. Kuvan on ottanut Elsisen Elina tässä meidän lähellä Kuivasjärven rannalla.

321648.jpg

 

 

5.11.2006 Seinäjoki kv, tuomarina Stefan Sinko, Slovenia

Mentiin junalla edellisenä iltana Seinäjoelle ja hotelliin yöksi. Käytiin siinä illalla pitkä kävelylenkki Areenan puistossa. Silloin aamulla muuten oli Oulussa 25 astetta pakkasta, lunta tosi paljon ja aurinko paistoi. Aamulla mentiin taas aika ajoissa paikan päälle. Kehän lattia oli aivan eri sarjaa kuin tuo Oulun kammotus. Kehissä oli sellaista vihreää pressua ja se ei ollut ollenkaan liukasta. Ainoastaan käytävillä olevat vanerilevyt oli vähän hankalia, niistä kun irtosi tikkuja kulmista ja lisäksi ne keikkuivat jonkin verran. Tuomari oli Karkista tätä mieltä:

"21 months old. Lovely feminine head with correct bite. Excellent front, nice neck and topline. Very good body proportions. Excellent angulation in hind quarters. Moves correct". ERI1, PN2, vara-serti, vara-cacib. Vanttu oli ROP.

 

Ja sitten se painajaisreissu…

18.11.2006 Jyväskylä kv, tuomarina Maija Mäkinen

Matkustettiin edellisenä iltana bussilla Jyväskylään ja oltiin taas hotellissa yötä. Aamulla käveltiin sinne Paviljonkiin ja heti alusta asti tuntui, että nyt tässä hommassa joku mättää. Tuntui, että narun päässä on märkä rukkanen tai 10 kg:n hiekkasäkki tai jotain muuta yhtä innostunutta… Kehässä Karkki tuumasi jopa juustosta, että "kuule, syö sinä vaan se juustos ihan itse, EVVK". Ja se näkyi…

"Elegantti feminiini narttu jolla hyvät rungon mittasuhteet ja ylälinja. Hyvä kallo, korvat, silmät. Turhan kevyt kuono-osa. Oikea purenta. Alaleuka saisi olla voimakkaampi ja lapa viistompi. Hyvä eturinta ja takaosa. Hyvä töpön kiinnitys. Toivoisin voimakkaamman luuston. Hieman löysät ranteet. Hyvä karva ja väri. Tasapainoiset liikkeet. Hieman löysyyttä edessä. Ystävällinen käytös. Temperamentti unohtui tänään kotiin". EH2, Kumma-sisko oli EH1 ja Uman Melli ROP.

 

Minä ihmettelin koko päivän, että mikä Karkkia vaivasi. Kunnes sitten Anun kanssa juteltuani ja tekstailtuani alkoi selvitä, mistä voisi olla kysymys. Karkki oli koko edeltävän viikon ollut jo lenkillä sellainen haahuilija ja junttaaja, että hälytyskellojen olisi pitänyt soida. Lisäksi se oli jättänyt nappulat kuppiin vähintään toiselta, joskus molemmiltakin ruuilta, mutta ulkoa se kyllä kaivoi esille kaikenlaista pikku purtavaa. Minä idiootti vasta-alkaja tunari koiranomistaja en tajunnut, että koirani oli valeraskaana!! Eli kotona sitten kaikki lelut otettiin pois, ruokaa vähennettiin ja lenkkiä pidennettiin ja tokoharkkoja tehtiin joka lenkillä ainakin vähäsen. Ja se siitä sitten! Onneksi päästiin aika vähällä, mitä nyt itseä hävetti aika lailla kun ei tajunnut ajoissa…

 

Ja vielä vuoden viimeinen.

10.12.2006 Messukeskus, Helsinki, voittaja-06, tuomarina Dan Ericsson, Ruotsi

Lähdettiin lauantai-iltana yöjunalla Tanjan kanssa (joka lähti meikälle seuraneidiksi ilman Ricoa) kohti Pasilaa. Vaunussa oli matkaseurana myös muutama kääpiöpinseri ja yksi rotikka. Oltiin aamulla vähän ennen seitsemää Pasilassa ja päästiin sitten hetikohta sisälle Messukeskukseen. Karkki oli alusta asti tosi tiitterä ja liikkui reippaasti (onneksi, tarkkailin sitä tietty ihan hysteerisenä sen viime reissun jälkeen…). Se ei välittänyt muista koirista ollenkaan, mutta ensimmäiset göötit se bongasi heti! Käytiin vain vähän kehässä kokeilemassa, muuten Karkki oli Tanjalta lainatussa häkissä lepäämässä. Kehässä se esiintyi ihan mallikkaasti:

 

"Mycket snygg tik med prima konstruktioner. Bra fram och bakställ. Utmärkt kropp och rygg. Goda rörelser. Fin pals. Nät tikhuvud, som borde ha mörkare ögon. Visar sig väl". ERI1, PN3, serti. Äbby oli PN1 ja PN2 Vanttu. Äbby oli myös ROP ja RYP3.

 

Tässä seistään tuomarin edessä. Kuvan on ottanut Mäkelän Saana.

323530.jpg

 

Kotimatka lyheni tuon sertin takia ainakin puolella!! Jäätiin vielä katsomaan ryhmäkehät ja BIS-kehäkin, kun juna lähti Oulua kohti vasta joskus 19.30. Vaunussa oli muitakin messarinkävijöitä, pekingeesi, bassetti, mäykky, muutama lunnikoira, suomenlapinkoira ja häkit…. niin ja vielä yksi x-rotuinenkin, joten ahdasta oli… Karkki kyllä nukkui ihan rauhassa häkissä. Oltiin sitten viiden jälkeen aamulla Oulussa ja vähän ennen kuutta oltiin kotona. Mutta kaiken kaikkiaan mukava reissu!!

Tässä sitä sitten ollaan toisen sertin ja pokaalin kanssa322203.jpg.

Ja nyt me odotellaan sitten Kajaanin loppiaisnäyttelyä… Matkaan lähtevät myös Otso ja Rico emäntineen, joten mukava reissu on tiedossa. Muutamalla lenkillä on jo pohdittu kaikkea tärkeää ja oleellista, kuten esim. jakun väriä, housut/hame ja entäs kengät? Eli ollaankohan me ihan terveitä... Joka tapauksessa hurjassa vireessä ollaan ainakin!!