Tämä on Karkin resepti kesäjuoksun tekemiseksi ...

Eli kaiken A ja O on pitkä ja harras kypsyttely.... Aloitetaan siis jo hyvissä ajoin ennen varsinaista OIKEAA JUOKSUA (hienompi nimi tälle vaiheelle taitaa olla esikiima). Joka kerta voidaan kypsytellä hieman pidempään kuin edelliskerralla, jotta saadaan varmasti emäntäkin oikeaan tunnelmaan...

Kesäkuun alussa aloitetaan pohjavillan pudottaminen. Ei toki kaikkea kerralla vaan sillä lailla harkiten ja pienissä erissä, mutta kuitenkin lievästi jatkuvasti, ettei jalkalistojen vieret pääse karvattomaan tilaan. Nurkkiin on hyvä muodostua pään kokoisia karvatolloja, joista osalle voisi jopa antaa nimen (ja alkaa käyttää niitä näyttelyissä...). Samaan aikaan on hyvä aloittaa nuuhaamisen valmistelu. Esinuuhaaminen on viesti emännälle, että juoksu on tulossa. Nuuhataan noin 5 m välein. Käydään ojassa ja pensasaidan alla. Kuitenkin mitään huippunuuhausta ei vielä ole syytä harrastaa. Se jätetään myöhempään ajankohtaan.

(Ilmoittelet koiraa tässä vaiheessa vielä näyttelyihin ja kisoihin yms. tilaisuuksiin ja ajattelet, että "kyllä se nyt sen juoksunsa aloittaa kun ilmot on lähetetty".)

Heinäkuun alussa alkaa taas tapahtua. Kun emäntä ajattelee, että nyt on kaikki karvat pudotettu, irrotetaan päällyskarva. Jos tulossa on joku suuri näyttely, kuten nyt esim. Maailmanvoittaja, niin päällyskarvan tiputtaminen ajoitetaan siihen. Toinen hyvä tärppi on Jalostustarkastus (me on kokeiltu molemmat!!!). Emäntä saa myötätuntoa jäljitteleviä kommentteja siitä, miten "pitäähän sitä nyt kesällä bikinit olla koirallakin" tai muuta vastaavaa. Sitten on tietysti erikseen ne julmat ystävät, jotka kommentoivat, että "ei kai Karkki vain ole aloittanu karvan lähtöä".... Nuuhaaminen muuttuu tässä vaiheessa katoamiseksi. Lenkillä vapaana ollessa koira katoaa selkäsi takana ollessaan näkymättömiin siksi ajaksi kun se itse päättää. Huutelet, maanittelet tai mitä muuta teetkään, koira on kadonnut. Paitsi että jostain se sitten putkahtaa, todennäköisesti ihan eri suunnasta kuin missä arvelet sen olevan ja minne päin huutelet.

(Vieläkin ilmoittelet koiraasi kisoihin ja selität kaikille, että "kyllä se nyt sen juoksunsa aloittaa, kun ilmot on lähetetty".)

Karvat kasvavat sitten takaisin. Mutta nuuhaaminen yltyy. Nuuhauspisteiden väli on enää 1 m ja jokainen heinätupas sisältää vähintään 6 heinää, jotka on haisteltava tyvestä latvaan ja takaisin. Remmissä vedetään kylkimyyryä jokaisen mahdollisen tolpan, puun yms. luo sillä siellä on sellaiset treffipalstat, ettei emäntä tiedäkään. Viestejä kuittaillaan tyylikkään naisellisesti takajalka hieman koholla (vähän niin kuin korkkareilla keikkuen:)). Nuuhaaminen alkaa tässä vaiheessa olla äärettömän rasittavaa muiden lenkillä olijoiden mielestä. Normaali 45 min aamulenkki kestää nopeimmillaankin 60 min, hitaimmillaan lähes lounaaseen asti...

Eletään elokuun puoliväliä....  Ja muutama ilmo lähtee taas.... 

(Ja arvatkaapa onko Karkin juoksu vieläkään alkanut?) :)

Maijan resepti sitten:

Aloitetaan juoksu.