Zipe%20Pite%C3%A5%2016.7.2016%20Ada%20Wa

Zipe Piteåssa 16.7.2016, kuva Ada Walder

 

Ristijärven ryhmiksessä kävi meidän porukasta Ilo Erjan Nummen kehässä ERIn arvoisesti.

Kiimingin ryhmiksessä oli poisjääntien vuoksi vain kolme gööttiä eestiläisen Jelena Kruusin kehässä. Ilo oli jälleen ERInomainen, Zipe ROP ja Maija ROP-VET.

Marjut Färman otti kuvat, kiitos näistä!

Maija%20Kiimingin%20ryh%206.8.16%20MarjuMaija%20Kiimingin%20ryh%206.8.16%20Marju

Aikaisemmin kesällä päivittyi Vilin MyDogDNA-passi markkerituloksella (GG) ja nyt käytiin sitten uusimassa silmäpeilaus. Ikävästi kävi ja Vili sai retinopatia-epäilyn, vähän vajaa 4-vuotiaana. Vili siirtyi sitten Hamarin perheen omistukseen. Kaunis kiitos Sanna, Kai ja Daniel Vilin hyvästä hoidosta ja hienosti sujuneesta yhteistyöstä!! Hauskoja reissuja on tullut Vilin kanssa tehtyä ja monta hienoa hetkeä koettua.

Tämä tulos nyt sitten vahvistaa sitä mun ajatusta, että GG-koiria ei pitäisi käyttää kovin nuorena jalostukseen. Se, että peilataan 2-vuotiaana ja jopa alle, ei todista mitään. Odottaisin 4-vuotiaaksi asti, jos markkeritestitulos on ollut tuo GG. Kyllä ne koirat ehtivät lisääntyä senkin jälkeen. Jos siihen mennessä ei ole retinopatiaepäilyä, sitten astuttaisin. Voihan sen diagnoosin toki saada myöhemminkin, mutta näistä nuorista olisin eniten huolissani. Vaikka sokeutuneita koiria on vain todella todella vähän, ei tuota retinopatiaa silti tarvi tietentahtoen lisätä populaatiossa.

Millin, Sirkan ja Zipen markkeritulokset ovat tulleet myös, Sirkan ja Zipen jo aikaisemmin ja Millin tänään. Sirkka ja Milli ovat AA ja Zipe AG. Näistä tuloksista olen tosi iloinen!

Ja loppuun vielä muutama Gääpiöinen :)

IMG_8434.jpg

Sirkka ja lapset päikkäreillä

IMG_8432.jpgIMG_8429.jpg