Suurkiitokset teille kaikille ihanille ihmisille, jotka olette jakaneet tämän kevään ilot ja surut meidän kanssamme!! Kaikki jutut, kuvat ja teidän kannustavat kommenttinne on tallessa, vaikka niitä ei täällä enää näykään.

Viime keskiviikkona pennuille tehtiin terveystarkit. Mitään muuta vikaa pennuista ei löytynyt, paitsi kirjattiin ylös tumman pojan 0,5 cm yläpurenta. Mitään mystistä ruskeaa silmävuotoa pennuilla ei ollut, jota kasvattajan mukaan pennuilla nyt on. Eli todennäköisesti automatkalla ovat saaneet vetoa. Toisaalta, kasvattajan blogissa on linkki N-pentueen kuviin, joilla näkyy silmänurkissa jotain ruskeaa vuotoa... ehkä tämä on jotain samanlaista. En vaan täällä kotona sitä huomannut, vaikka pentuja pyöriteltiinkin. Eikä sitä huomannut eläinlääkärikään.

Minua syytetään siitä, että en ole antanut pennuista tietoa. Olen sanonut että kaikki on ok silloin kun kaikki oli ok. Kun tajusin, että pieni pentu ei kasva ja kehity normaalisti, pyysin, että voisin viedä sen eläinlääkäriin, mutta siihen ei nähty aihetta. Ilman lupaa ja omalla kustannuksellani vein sen silti eläinlääkäriin tutkittavaksi. Kun pentu alkoi 3 viikon iässä huolestuttaa minua tosissaan, kutsuin eläinlääkärin sitä katsomaan. Pentu kuoli häntä odotellessa. Sitä ennen sillä oli ollut epileptisen kohtauksen tyyppinen kohtaus, josta myös laitoin viestiä pentujen kasvattajalle. Kuvia, jotka viimeisellä viikolla pennuista lähetin, ei julkaistu, syynä varmaankin tuo pieni pentu, jonka olemassaolo ei varmaankaan ollut niin kauhean "hienoa". Tietoa olen antanut kun sitä on kysytty.

Ja sellaisille, jotka tätä eivät tienneet, Maijan sijoitussopimuksessa lukee, että Maijan pennut syntyvät ja hoidetaan Maijan kotona. Ei siis tullut kasvattajalle mitenkään yllätyksenä, vaan tämä asia oli sovittuna jo kolme vuotta sitten.

Maijan oli tarkoitus mennä viikoksi Raumalle saattamaan pennut, mutta ei sitten mennytkään. Toisaalta ihan hyvä, koskapa kasvattaja itsekin alkoi arpoa sitä, että sille voi siellä jotain tapahtua (todistajan kuullen). Tissistä vierottaminen tapahtui sitten aika väkivaltaisesti. Maija joutuu nyt Galastop-kuurille, koska sillä on tissit täynnä maitoa ja sillä on selvästi tuskainen olo. En vierottanut pentuja kokonaan vielä, koska ne olivat siihen mielestäni liian pieniä ja Maijan oli tarkoitus olla viikko Raumalla niiden kanssa.

On tekopyhää luovuttaa pennut vasta 8- tai vaikka 9-viikkoisina uusiin koteihin, jos ne kuitenkin on erotettu emostaan 5-viikkoisina. Mitä pennut saavat sen kolmen viikon aikana kasvattajan luona sellaista etua, mikä on tärkeämpää kuin oman emon hoiva? Päinvastoin, tutkimustuloksia pentujen liian varhaisesta vierottamisesta on netissäkin luettavissa.

No, jotain hyvää on asiasta löydettävä. Ihana rakas MP, Miisumaisu, Maikkulainen on kotona Hymy.