Oltiin taas eilen Mikon ohjauksessa. Ja oli hauskaa!! Meitä oli kolme, kun toisella villakoiralla oli alkanut juoksu, joten ohjaus oli lähestulkoon yksityisopetusta. Harjoiteltiin kontakteja (puomi, keinu ja A) ja sitten renkaalle irtoamista (suunnilleen 2 ja 5 m:n päästä). Karkki alkoi puomin lopussa vähän ennakoimaan "koske"-käskyä ja hidasti, mutta namilla saatiin sitten vauhti takaisin. Keinun laskeutumista jarrutettiin vielä vähän kädellä, mutta siellä kontakti tuli hyvin, samoin A:lla, jolle Karkki lähtee tosi reippaasti.

Tämä nyt kuulostaa tietysti hirveesti vaan oman koiran kehumiselta, mutta muuta en voi. On se niin monta kertaa yllättänyt mut tuolla harkoissa positiivisesti. Se on aina innoissaan ja odottaa mitä tehdään seuraavaksi, eikä hötkyile muiden koirien perään vaan keskittyy omaan tekemiseen.

Lopuksi otettiin pieni "rataharjoitus" ja vuoroa odotellessa harjoiteltiin esteen kiertämistä ja ohjaajaan päin hyppäämistä.

914484.jpg

(nyt en kyllä keksi, että mistä ihmeestä tuo "väkänen" ilmestyy tuohon putkeen, mutta en jaksa alkaa pähkäillä. Alkuperäisessä kuvassa sitä ei näy, vasta jpg-versiossa.... Toi musta kökkö on siis putki)

Illan tokoharkat on peruttu. Tylsää. Viime viikolla otettiin seuraamista, luoksepäästävyyttä ja paikallaoloa. Seuraamisessa käännöksissä oli vähän löysyyttä, joten niitä on nyt sitten hiottu. Luoksepäästävyydessä Karkki jostain syystä nousi ylös ja väisti ekalla kerralla, mitä se ei ole koskaan ennen tehnyt, mutta toisella kerralla pysyi jo hyvin. Paikallaolossa en ottanut täyttä 2 minuuttista. Heidi teki häiriötä kävelemällä koiran ja minun välistä edestakaisin, eikä Karkki häiriintynyt siitä ollenkaan vaan pysyi hyvin. Eikä piipannut. Hyvähyvä!

Joskohan sitä tänään saisi kuvattua noita neitejä sunnuntaisten ruusukkeiden kanssa..... Hovikuvaajaamme on vaan niin vaikea motivoida siihen hommaan. Iiro ei voi käsittää, miksi niiden pitää seistä just niin jalat ja pää ja selkälinja oikeen...... (tiedän, mitä Elinalle tulee tuosta mieleen :) )