Viime lauantaina kisattiin Bellan kanssa Oulun Koirakerhon rallykisoissa kaksi rataa. Salainen haave oli saada näiltä kahdelta radalta hyväksytyt tulokset ja RTK1. Vaan toisin kävi. Taas kerran tuli muistutetuksi siitä, että tässä ei olla minkään koneiden kanssa tekemisissä vaan elävien eläinten, jotka ovat loppuviimeksi kuitenkin arvaamattomia siinä, miten ne mihinkin suhtautuvat.

Bellalle oli liian vaikeata se, että sen selän takana haukkui koira silloin, kun sen piti mennä maahan ja pysyä paikalla kun kierrän sen ympäri. Tilanne johtui varmasti suurelta osin siitä, että meillä keskiviikkona sattui treeneissä sellainen tilanne, että meidän radan aikana seinään kiinnitetyn koiran päälle tuli toiselta kentältä koira ja syntyi aika iso rähäkkä. Bella on aina pelännyt isoja koiria, joten tuo tilanne ei ainakaan helpottanut mitään. Jätin radan sitten kesken, koska ei ollut mitään järkeä vaatia koiralta siinä suoritusta.

Tässä rata (tuomari Tiia Hämäläinen). Ei olisi ollut enää paljoa jäljellä, mutta uusimista tuli sen verran, että kesken jättäminen oli järkevämpää. Meillä oli tässä -1 pisteen talutinvirheitä juoksusta, pujottelusta ja 270 asteen käännöksestä ja yksi -3 pisteen ohjaajavirhe peruutusliikkeestä (mitähän mahdoin tehdä...). Mutta sitten tosiaan kosahti täysin tuohon kyltille 11. (Harmi, että sanoin Arille, että hävitä video, olisi ollut kiva vähän katsoa, että miten pahalta se meidän meno näytti tuohon asti).

Alo-rata%20OKKn%20kisa%20A%2021.2.15.jpg

 

Toiselle radalle mentiin sitten vähän enemmän jännittäen :). Tuomarina oli Hannele Pirttimaa. Kahdesti hihna kiristyi, lähdössä ja maaliin tulossa (Bee alkoi jarrutella kohti haukkua). Tuossa kaavakkeessa lukee kyltin 7 kohdalla, että epätarkasti suoritettu liike ja puutteellinen yhteistyö, ja tähän syynä oli se, että Bee ei millään meinannut osua istumaan siihen mun sivulle :D. Käännöksessä vasempaan tuli tempovirhe (Bee pysähtyi) ja maaliin tullessa taas taluttimen lisäksi tuo epätarkasti suoritettu tehtävä. Bella tosiaan himmaili mun selän takana. Onneksi mulla on tää rata videolla (kiitos Päivi :)), joten täytyy vähän katsella ja pohdiskella. Kuitenkin saatiin 94p ja kommenttina "Hieno rata! Taitavaa ohjaamista!". Tästä tuli tosi hyvä fiilis.

Alo-rata%20OKKn%20kisa%20B%2021.2.15.jpg

Oltiin vielä nollakoirakko voittajaluokassa, eli ekalle koirakolle pöjötettiin käytösruudussa ja vimpalle koirakolle tehtiin häiriöksi rata. Bee oli tosi iloinen ja touhukas ja häntä heiluen viipotettiin menemään. Ei sille nyt ainakaan paha mieli jäänyt :D

Mutta siis, vielä ei päästy alokasluokasta ja hihnasta eroon. Seuraavaa kisaa suunnittelemaan!