On aika summata Kompiaisvuosi 2018. Hurjasti on kaikkea tapahtunut! Tuttuun tapaan käydään läpi vuoden tapahtumia ja pohditaan niitä tulevan vuoden toiveita. Viime vuoden kirjeessä toivoin tälle vuotta hyviä terveystuloksia, mukavia harrastushetkiä ja muutamia näyttelysaavutuksia. Pieniä Kompiaisia toivoin myös. Oikeastaan kaikki saatiin mitä toivoin ja vähän ylimääräistäkin. Tuntuu aivan uskomattomalta <3

 

**********

 

Ihan jokaista Kompiaista ajattelen usein, päivittäin oikeastaan. Jokaisesta olen yhtä iloinen ja onnellinen ja ylpeä. Jokainen on yhtä rakas ja tärkeä, oma hassu persoonansa. Kukapa olisi arvannut vuonna 1972, kun meille muutti pieni 5-viikkoinen göötinpentu (niin, siihen maailmanaikaan oli ihan normaalia, että pennut vieroitettiin noin nuorina), että tämä rotu veisi minut mennessään ja mitä kaikkea saisin kokea sen myötä. Ja miten ihaniin ihmisiin saisin tutustua!

 

**********

 

Kaikista ylpein olen siitä, että yli 2-vuotiaista Kompiaisista lähes kaikki on terveystarkastettu. Terveystarkastukset ovat kalliita, mutta on hienoa, että kasvatinomistajat ovat niihin panostaneet. Arvostan sitä erittäin paljon. Se tieto, joka terveystarkastuksista saadaan on arvokasta koko rodun ja kaikkien kasvattajien kasvatustyön kannalta. Pentueista on tarkastettu kokonaan AAA-kerho, Beikot, Citticontiaiset, Dondud ja Fäffät. Eevokeista puuttuu enää Luca ja Gääpiöistä Bessi. Olisiko ensi vuonna niiden vuoro? Tänä vuonna on terveystarkastettu Hula, Tuisku, Fanni, Rurik, Leevi, Nokkonen, Jade, Nipsu, Iitu ja Lycka. Silmät on tarkastettu lisäksi Dodiilta, Kamulta, Viimalta, Lunalta, Ponkulta, Konstalta ja Hansilta. Suuret kiitokset kaikille näistä!

 

**********

 

Syksyllä jalostustarkastettiin F- ja G-pentueet yhtä vailla kaikki. Rurik ja Iitu tarkastettiin Rantasalmella (Iris Kaimio & Marit Cronvist, Ruotsi) ja loput täällä Oulussa (Iris Kaimio). Erinomaisia olivat Leevi ja Iita, erittäin hyviä Iitu, Jade, Fanni, Nokkonen, Nipsu, ja Lycka, Rurik oli hyvä. Kaikki hyväksyttiin jalostukseen, paitsi Leevi, jonka joulunkellot eivät enää kilkata :). Bessi odottaa vielä tarkastusta. Rantasalmella testatiin Susanna Kujalan ja Örjan Skoglundin toimesta Rurik, Ilo ja Iitu, Eurassa Luna ja Hans. Tänä vuonna ovat Ilo ja Rurik suorittaneet lisäksi MH-kuvauksen.

 

**********

 

Näyttelytuloksiin saan olla enemmän kuin tyytyväinen. Dodiista tuli kansainvälinen muotovalio, sekä Ruotsin ja Eestin valio myös. Uusia Suomen muotovalioita saatiin kuusi! Fanni, Rurik, Nipsu, Jade, Iita ja Lycka, tässä järjestyksessä. Ilosta tuli Ruotsin valio. Nokkonen sai pari varasertiä ja cacibeja saivat Dodii, Messi, Fanni, Jade ja Nipsu. Uusia NORD-sertejä saivat Bella ja Konsta, vara-NORDeja Rurik ja Fanni.

ROP- ja VSP-sijoituksia saivat tänä vuonna Fanni, Rurik, Nipsu, Jade, Messi, Tuisku, Konsta, Dodii, Bella ja Maija. Erinomaisia olivat myös Sirkka ja Viima ja erittäin hyviä olivat lisäksi Paavo ja Iitu. Ryhmäsijoituksia napsivat Rurik, Nipsu ja Bella, joka sijoittui myös neljästi BIS-veteraanikehässä.

Neljässä näyttelyssä sain esittää kasvattajaryhmän, ja kaikissa saimme kunniapalkinnon ja olimme ROP-kasvattajaryhmä. Lämpimät kiitokset teille kaikille, jotka olette osallistuneet ja jaksaneet olla sen pitkän päivän näyttelyssä!

**********

 

Mörkö osallistui neljättä kertaa agilityn SM-kisoihin ja piirinmestaruuskisoissa Mörkö sai joukkueessa pronssia. Sekä Mörkö että Dodii ovat saaneet ensi kesää varten SM-nollia kasaan, myös ne tuplat! Mörkö sai ensimmäisen hyppysertin ja Dodii toisen agility- ja ensimmäisen hyppysertin. Dodiilla kesän SM-kisat olivat kolmannet. Agility-kisoissa ovat juosseet Mörkön ja Dodiin lisäksi Viima, Ilo ja Luna. Luna on edellisvuoden tapaan 1-luokan rotumestari agilityssä ja Ilolla on ensimmäinen LUVA eli luokanvaihtoon oikeuttava nolla kakkosluokasta. Kakkosiin koirakko nousi nyt syksyllä.

Ilo kisasi rallytokossa RTK3- ja RTK4-koulutustunnukset ja Mörkö kisasi mestariluokassa saaden useampia hyväksyttyjä tuloksia. Viima sai keväällä RTK1-koularin ja syksyllä ekan hyväksytyn tuloksen avoimesta luokasta. Iitakin on saanut RTK1-koularin.

Mörkö saavutti TK2- ja Ilo TK1-koularit tokossa. Molemmat osallistuivat myös tokon SM-joukkuekisaan. Ilo sai ensimmäisen AVO I-palkinnon. Iita suoritti ensimmäisenä Kompiaisena haun peruskokeen.

Hienoa! Aivan uskomattoman hienoja tuloksia kaikilla. Joka kerta saa jännittää ihan hirveästi kun tiedän jonkun olevan kisaamassa.

 

**********

 

Kompiaisissa on nyt yksi uusi kaverikoira, Konsta. Näin nämä meidän karvakaverit tuovat iloa muillekin kuin vain meille omistajille <3.

Ja sitten ne kullanmurut, joita ei tuolla muualla ole mainittu eli Ässä, Taavi, Kettunen, Bartok, Ukko, Rudi, Assi, Sisu, Rölli, Uuno, Laku, Luca & Bessi. Nämäkin Kompiaiset ovat olleet tärkeitä ja rakkaita ihmistensä seuralaisia, ystäviä ja ulkoiluttajia. Ne ovat kulkeneet ihmistensä mukana arjessa, lähellä ja tärkeinä. Ne ovat leikkineet, kulkeneet vierellä, osallistuneet arkeen ja lohduttaneet. Olleet ihmisen parhaita ystäviä.  Sijoituskoiristani Hula siirtyi keväällä Annan omistukseen.

 

**********

 

Ja sitten se vuoden paras uutinen. Elokuussa syntyivät meidän kahdeksannet eli H-pennut eli Hyypiöt, joiden isä on Eevokeista Messi ja äiti meidän Zipe. Viisi narttua saatiin eli Piisku, Pimpula, Maisa, Hippa ja Runa, joka muutti Zipen kasvattajan Jenny luokse Knalletorpets-kenneliin Zipen äidin kaveriksi. Ihan siis sinne Länsi-Göötanmaalle. Pimpula muutti Paavon kaveriksi ja Maisa jäi perheeseen, eli meidän Veeralle. Piisku ja Hippakin jäivät tänne Pohjois-Suomeen.

 

**********

 

Ensi vuodelle toivon kovasti, että Luca ja Bessi terveystarkastetaan. Niille, jotka käyvät uusimassa esim. silmätarkastuksia, toivon hyviä tuloksia. Toivotan kaikille paljon iloisia hetkiä arjessa ja harrastuksissa Kompiaistenne kanssa. Toivotaan, että vihdoinkin löytyisi se paimennustestipaikka täältä pohjoisestakin.

 

Tammikuussa meille syntyy I-pennut, joiden emä on Jade (K. Gauheella Kiireellä) ja isä on Mättjärns Sumo <3 <3

 

 

Vielä kerran kiitos teille kaikille kuluneesta vuodesta <3, Kompiaiskoirat perheineen

Taavi ja Leevi & Anna-Liisa ja Matti

Ässä & Maana perheineen

Assi & Merja ja Vili perheineen

Kepa & Sari perheineen

Mörkö & Sanna ja Ari

Bartok & Teemu ja Saga

Sisu & Mia perheineen

Ukko & Mari ja Ales

Paavo ja Pimpula & Sanna perheineen

Rudi ja Nipsu & Salla & Niko perheineen

Iisi & Nea perheineen

Milli ja Luca & Timo ja Laura perheineen

Kamu & Tanja ja Lasse

Uuno & Paula ja Jouni perheineen

Ponku & Erika, Tuija ja Pekka

Rölli & Taru perheineen

Viima & Elisa ja Jesse

Luna & Monica perheineen

Sirkka ja Fanni & Riika ja Lauri

Dodii & Ninni ja Jarkko perheineen

Hans & Maikku ja Seppo

Laku & Heikki ja Jenni

Hula & Anna

Ilo & Kaisa

Konsta & Natalia

Niila & Jenna

Tuisku & Nina ja Jouni perheineen

Messi & Johanna perheineen

Nokkonen & Tiina

Iita & Hanna-Mari

Rurik & Hanna

Bessi & Piia perheineen

Iitu & Kirsi ja Anne

Lycka & Heinituuli perheineen

Jade & Sanna ja Henri

Piisku & Leena perheineen

Hippa & Tanja, Jouni & Laura

Maisa & Veera

Runa & Jenny (och förstås mormor Piggy <3)

 

 

Uuden%20vuoden%20toivotus%202019.jpg