Tampereella oli syys-lokakuun vaihteessa kaksipäiväinen pentu- ja veteraaninäyttely, jonne matkasin kahden Beikon, Assin ja Rudin kanssa. Näyttelyyn oli ilmoitettu myös Sannan ja Arin Mörkö sekä Sarin Kettunen ja toisen Sarin ja Teemun Bartok. Valitettavasti Bartok joutui jäämään pois emännän sairastuttua frown.

Lauantaina meillä oli tiedossa ollut tuomarimuutos, kun Harto Stockmarilta rotu siirtyi eestiläiselle Jelena Kruusille. Tuomari tykkäsi kovasti kaikista Beikoista, hänen mielestään ne olivat niin hauskoja veijareita. Kaikki Beikot saivat KP:n, Mörkö oli ROP ja Assi VSP. Kasvattajaryhmäkin sai KP:n ja oli ROP. Isossa kehässä Maret Kärdi ei ryhmäämme noteerannut, mutta Harto Stockmari kätteli Mörkön pois viimeiseksi, eli se oli näin ollen viides smiley.

Jelena Kruus sanoi Beikoista näin:

Mörkö:
6m old male. Correct body proportions. Good, strong bones. Nice head. Correct ears and eyes. Good muzzle. Strong neck, long enough. Correct tail-set. Front and rear in balance. Good moves. Nice showing. PEK1 KP PU-1 ROPSanna ja Mörkö kehässä, kuva Ari LavanderOnnea PU-1 -pennulle! (kuva Maj-Len Påfs)Mitäs täällä tätin takin alla on? (kuva Maj-Len Påfs)Mörkö isossa kehässä (kuva Ari Lavander)


Rudi:
6m old. Compact. Enough bones. Typical head with very good expression. A lot of temperament. Nice reach of neck. Strong topline. Correct angulations in front and rear. A little bit free in elbows. Very nice moves. PEK2 KP PU-2Näin sitä mennään (ks. mun kengät...) (kuva Maj-Len Påfs).
Ja näin sitä pönötetään (kuva Maj-Len Påfs).

Assi:
Lovely 6m old bitch. A lot of temperament. Very well developed for the age. Nice body proportions. Lovely feminine head. Good reach of neck and typical topline. Very good ribcage; plenty of space and long enough. Nice mover and excellent temperament. PEK1 KP
PN-1 VSPAssi kehässä (kuva Ari Lavander)Assikin pönöttää (kuva Ari Lavander)Ja huh huh kuinka tämä pupukani loikkiessaan köyristikin lanneosaansa! (kuva Maj-Len Påfs).

Kettunen:
6m old. Middle size with correct body. Nice head with good expression. Enough length of neck. Correct topline and tail-set. Angulation in front and rear in balance. Nice moves and excellent temperament. PEK2 KP PN-2Ketsulainen (kuva Ari Lavander).Ketsun tönötys (kuva Maj-Len Påfs).


Kasvattajaryhmä:
Nice group: 2 males and 2 females. All of them are very promising puppies with good bodies, nice heads and correct moving. All of them have very nice temperaments. KASV1 KP ROP-kasv.

Tässä kuvia isosta kehästä. Olimme hetken pulassa, kun Mervin amerikanakitapentu karkasi häkistä ja yksi esittäjä puuttui... Onneksi tuo turkoositakkinen nuori nainen tuli kysymään tarvitsemmeko apua ja hän sitten esitti Rudin lennosta. Kiitoksia vaan, kuka olitkin!! Hienoa, että hän huomasi tilanteen ja tuli apuun heart.

****

Sunnuntaina meillä oli sitten myös tuomarimuutos, joka selvisi silloin aamulla. Göötit arvostelikin Juha Putkonen. Tänään Kettunen oli ROP ja Mörkö VSP. Assi ja Rudi eivät saaneet KP:ta, sillä tuomarin mielestä molemmat olivat liian hoikassa kunnossa. Kasvattajaryhmä sai KP:n ja isossa kehässä Jelena Kruus sijoitti Kompiaiset BIS-3 -sijalle! Vain viisi ryhmää esitettiin sunnuntaina ja meitä ennen käteltiin kehästä partacolliet ja neljänneksi sijoitettiin dalmikset. Oli aika makeeta olla siellä kolmospaikalla! Ja Kettunen se sitten tempaisi, ja oli RYP-4! Juha Putkonen otti myös tämän viitosryhmän, jossa Ketsun edelle menivät kleini, kessu ja sammari.

Mörkö:
6kk. Tasapainoisesti kehittynyt. Mittasuhteiltaan oikea. Lupaava pää. Oikein kiinnittyneet korvat. Keskiruskeat, hieman pyöreät silmät. Hyvä purenta, vahvat hampaat. Hyvä kaula. Tiivis runko. Hyvät suorat eturaajat. Avoinkaarinen häntä. Riittävät etukulmaukset, hyvät takana. Takaa liikkuu hyvin, edestä askel jää hieman lyhyeksi. PEK1 KP PU-1 VSPMörkön ravia (kuva Ari Lavander).

Rudi:
6kk. Mittasuhteiltaan oikea. Tänään hoikassa kunnossa esitetty. Lupaava pää. Hyväasentoiset korvat. Keskiruskeat silmät. Hyvä purenta. Rintakehä saa vielä täyttyä. Hyvä häntä. Hyvät suorat eturaajat. Riittävät etukulmat, hyvät takana. Kevyt joustava taka-askel, etuliike jää hieman lyhyeksi. PEK2Rudi ravaa (kuva Ari Lavander).Ja Rudi tönöttää (kuva Ari Lavander).

Assi:
Ryhdikkäästi esiintyvä tänään kovin hoikassa kunnossa esitetty. Kaunispiirteinen pää. Hyväasentoiset korvat. Keskiruskeat silmät, hyvä purenta. Yläleuasta puuttuu 2 x P1. Kaunis kaula. Lihasmassaton rintakehä. Luonnontöpö häntä. Hyvät suorat eturaajat. Liikkeessä köyristää selkäänsä. Tasapainoiset kulmaukset, liikkuu hyvin. PEK2Assuskan kanssa kehässä (kuva Ari Lavander).

Kettunen:
6 kk, ryhdikkäästi esiintyvä. Oikeat rungon mittasuhteet. Hyvä pään sivuprofiili. Hieman leveälle asettuneet korvat. Keskiruskeat silmät. Hyvä purenta. Kaunis kaula smile Hyvä tasainen selkä. Hyvin kehittynyt rintakehä. Hyväasentoinen häntä. Hyvät suorat eturaajat. Tasapainoiset kulmaukset. Kevyet joustavat liikkeet. PEK1 KP PN-1 ROP ja RYP-4

Ketsun kuvat Ari Lavander.


Kasvattajaryhmä: Samasta pentueesta koostuva, 2 urosta, 2 narttua. Kaikilla selvät sukupuolileimat. Yhdenmukaiset koot ja rungon mittasuhteet. Kauniit pään sivuprofiilit. Eriasentoisia häntiä ja yksi luonnontöpö. Pari koiraa poikkeaa fyysiseltä kunnoltaan. Hyvää kasvatustyötä. KASV1 KP-ROP-kasv..... ja nyt on sitten Rudi ja Assi molemmat pyöristyskuurilla tammikuun junioriluokkaa varten wink.


VALTAISAT kiitokset Beikkojen porukoille eli Sarille, Sannalle ja Arille kun tulitte tuonne pentunäyttelyyn, sekä Merjalle, Sallalle ja Nikolle, kun annoitte minulle koiranne mukaan. Kiitokset Merville ja amerikanakitoille jälleen kerran mukavasta reissusta! Maikku ja Ari ottivat kuvat, suurkiitokset niistä smiley. Kiitokset myös Ullalle ja Erkille, jotka tulivat kannustamaan lauantaina ja Hallalle, joka oli mukana sunnuntaina, myös Assin kanssa isossa kehässä, kun samainen amerikanakitapentu järjesti taas ohjelmaa Merville toisaalla. Mutapainista huolimatta oli aivan fantastinen viikonloppu.

Ja vielä, huippuonnittelut Sarille Kettusen ja Sannalle ja Arille Mörkön hienoista tuloksista isoa kehää myöten. Mä olen niin iloinen teidän puolestanne heart.

Kaikille Beikoille hurjasti rapsutuksia!