... laittaa vuosi 2009 kirjoihin ja kansiin... Listataanpa tähän vähän kuluneen vuoden saavutuksia.

Molemmat Maija ja Karkki ovat ansiokkaasti koko vuoden ulkoiluttaneet emäntää ja muitakin perheenjäseniä säässä kuin säässä, useamman kerran ja monesti useamman tunninkin päivässä. Joskus neidit ovat vetäneet emäntää perässään ja joskus taas tuupanneet edelle (kaatosateessa esim.).

Molemmat ovat upeasti lämmittäneet sohvalla makaavaa ihmistä. Mikäli se on ollut emäntä, on peittämistä toki ollut aika tavalla, mutta yksi rinnan/vatsan ja yksi lantion/reisien päällä on ollut toimiva taktiikka. Kumpikin koira on hoitanut emäntää ja muita perheenjäseniä rakkaudella ja mm. estänyt emäntää hukkumasta vessan kautta tuntemattomaan olemalla sinnikkäästi mukana joka veskireissulla ja istumalla vahdissa pöntön edessä.

Maija on sinnikkäästi kertonut meille olevansa oikeutettu syömään ruokapöydässä muiden perheenjäsenten tavoin.

Karkin mielestä agikisoissa talkoilu on väsyttäväääääääääää....

 Sekä Karkki että Maija ovat olleet koko vuoden kilttejä gööttikavereilleen. Otso-sedällä on vielä joitakin kaulahaivenia jäljellä ja varmaan ainakin yksi ehjä kaulapanta Maijan huomionosoitusten jäljiltä. Ricolla on edelleen kirsussa vain kaksi reikää, sillä Karkki päätti, että pehvan katsomisesta kirsun rei'itys on turhan kova rangaistus. Maija on harjoitellut duettoärinäämurinaaähinää sekä Otso-sedän että Avan kanssa. Ja kuinka tehdään läskiäläjä keskelle polkua. Nila-neitiä on nylkytetty hyvin kaunopuheisesti ja vain sen verran, että arvoasteikko on tullut selväksi. Naavan kanssa on lenkkeilty asiallisesti aikuisten malliin. Ja Jedi-ritarikin on vielä hengissä vaikka kerran törmäsikin vauhdilla Koon ahteriin.

 

 Tänä vuonna ei reissattu Maailmanvoittajaan, ei käyty paimentamassa, ei MH-kuvauksissa, ei jalostustarkissa tai missään muussakaan erikoistilaisuudessa. Mutta molemmat koirat ovat tänä vuonna kunnostautuneet niin näyttelyissä, tokossa kuin agilityssäkin aivan riittävästi ja yli odotusten!!

 NÄYTTELYT

Emäntää on käytetty useammassa näyttelyssä vuoden aikana. Välillä ruskeissa ja välillä mustissa näyttelyvaatteissa. Emäntä on seissyt, juossut ja kävellyt ja tehnyt ihan kelvollisia eestaas- ja kolmio-kuvioita tuomareiden edessä, eikä ole edes pahasti onnistunut pilaamaan koirien kaunista esiintymistä.

Karkki ansaitsi erkkarissa VAL3-sijoituksen 18 valionartun joukossa. Tämä olikin Koon ainoa kotimaan näyttely tänä vuonna. Karkki oli niin hieno tuolla erkkarissa, että vieläkin emäntä on aivan innoissaan!!!

Lisäksi Karkki kävi Ruotsissa ja VIHDOINKIN Karkille Ruotsista serti ja samalla Ruotsin ja Pohjoismaiden valion arvo. Voitte arvata, että tuntui upealta.

                      Piteå 16.5.2009 Eva Nielsen: Karkki SE POHJ MVA

 Maija kuskasi emäntää vähän enemmänkin tänä vuonna. Tuloksena Suomen, Norjan, Ruotsin, Pohjoismaiden, Eestin ja Valko-Venäjän valionarvot. Useamman kerran sekä Suomen puolella että ulkomailla Maija oli ROP tai VSP. Parasta oli kuitenkin se, että Ruotsi ja Norja saatiin heti ekana ulkomaanvuotena, ettei tarvitse tehdä "karkkeja”.

                      Harstad, Norja 19.4.2009 Espen Engh: Maija SERT CACIB VSP

                      Kiuruvesi 25.4.2009 Pekka Teini: Maija SERT VSP

                      Keminmaa 23.5.2009 Saija Juutilainen: Maija SERT VSP FI NO MVA

 

                       Vännäs 14.6.2009 Jens Ramsing: Maija SERT VSP SE POHJ MVA

                      Tartto 8.11.2009 John Muldoon: Maija SERT CACIB ROP EE MVA

                      Minsk 21.11.2009 Petr Harsanyi: Maija SERT CACIB ROP BY MVA

 

 

 

TOKO

Tokossa molemmat koirat kouluttivat emäntää varsin ansiokkaasti. Opin makupalalla palkkaamaan vasten hyppäävän ja haukkuvan koiran.

Sana WAUUUUU tulee hienosti falsetilla niin, että myös naapurikunnan koirat ovat tietoisia onnistuneesta suorituksesta.

Karkki ansaitsi emännän kouluttamisesta TK2- koulutustunnuksen ja lisäksi Karkki sai vuoden 2009 avoimen luokan tokomestaruuden gööttien omissa mestaruuskisoissa. Ensimmäisen AVO1-tuloksen Koo teki tottelevaisuuden SM-kisoissa Kangasalla!

 Maija koulutti emäntää TK1-koularin verran. Eka koe tehtiin gööttimestaruuksissa, joihin mentiin kyllä vähän kylmiltään. Emännällä ei ollut esim. seuraaminen ollenkaan hanskassa. Syksyn edetessä saatiin homma toimimaan ja emäntä oppi liikkeet kunnolla.

Karkki on jatkanut emännän kouluttamista tämän jälkeen voittajaluokan ja Maija avoimen luokan liikkeissä. Toistaiseksi emäntä on oppinut ihan hyvin.

AGILITY

Agilitypuolella emäntä kehittyi vuoden aikana suhteellisen hyvin. Karkki opetti emäntää juoksemaan ja puhumaan yhtä aikaa. Maijan kanssa emäntä oppi tekemään sitä paria pykälää nopeammin. Karkki opetti emännälle lisäksi sen, miten nameja kannattaa treeneissä sijoittaa esteisiin nähden ja miten kisoissa maalissa olevan palkan strateginen asettelu on taitolaji. Maijan kanssa emäntä oppi sen, että namit kannattaa pitää katon rajassa silloin, kun niiden ei ole tarkoitus olla göötin suussa.

Yksi tärkeimmistä opeista vuoden aikana oli se, kuinka pidetään hauskaa silloin, kun koira on valinnut viidennen kerran A:n putken sijaan tai päinvastoin ja silloin kun koira pujottelee sinnikkäästi kepeistä vain ennalta arvaamattoman määrän joka on vakiona eri kuin keppien lukumäärä. Tai tekee loistavan takaakierron silloin, kun olet ajatellut tehdä jonkun jaakotuksen tai muun hienon kuviokelluntakuvion. Emäntä osaa nyt huutaa JIPPIII oikeassa kohdassa ja juosta riemusta kiljuen ympäri kenttää. Näiden oppien seurauksena Karkki teki vuoden aikana 17 ratavirheetöntä rataa, joista kolme oli puhdasta yliajatonta nollaa. Gööttimestaruuksissa Karkki tuli kolmosluokan kolmanneksi.

Maija aloitti kisaamisen heinäkuussa, teki nollia neljä ykkösissä ja viisi kakkosissa. Ja on nyt siis luva-nollaa vailla kolmosissa. Gööttimestaruuksissa Maijasta tuli ykkösluokan kakkonen.

Vuoteen mahtui myös suurta surua. Uma ei enää kommentoi hauskalla tavallaan meidän blogiin. Mutta mm. Karkkiboxi, Lintujen äänet –kirja, Latvian linnut ja Pohjois-Ruotsin retkeilyreitit muistuttavat hänestä joka päivä.

Vuoden aikana olemme touhunneet vanhojen ja uusien ystävien ja kavereiden kanssa kaikenlaista mukavaa niin täällä kotimaisemissa kuin reissuissakin! Teille kaikille hurjasti kiitoksia kuluneesta vuodesta ja pidetään hauskaa ja toisistamme huolta myös ensi vuonna!!


Onnellista uutta vuotta 2010 kaikille!!!