Lauantaiaamuna käytiin Karkin ja Maijan kanssa Oulun Koirakoulun järjestämässä rallytokokisassa Minnan koirakoulun hallilla Tupoksessa. Tuomarina toimi Pauliina Toppi.

Karkki sai kolmannen hyväksytyn tuloksen alokasluokasta, 84p ja samalla myös ensimmäisen koularin RTK1. Myös MP sai hyväksytyn tuloksen, 83p.  Molemmilla radoilla tein itse -10p virheen samassa kohdassa. Pitäisi ehkä opetella kunnolla tulkitsemaan kylttiä ja pysähtymään oikeissa paikoissa... Virheitä tuli myös mm. siitä, että MP pukkasi kylttiä kuonollaan, eikä aina ollut ihan menossa sinne minne minä smiley. No, Maijan kanssa on treenattu n. 4-5 kertaa, joten tämä oli Töhöltä tosi hyvä suoritus siihen nähden!

Oman lisäjännityksensä tähän hommaan toi se, että kesäisen virallisen kisan jälkeen Koo säikähti kerran epiksissä kun muoviset kylttitelineet kaatuili tuulessa ja kun on kyseessä pehmeä ja arka koira, niin sehän muistaa sen maailman tappiin saakka. Se ei ole oikein uskaltanut toimia niiden läheisyydessä enää mitenkään, toimintakyky on kadonnut täysin. Lisäksi tuo halli oli Karkille taas ihan uusi paikka. Meillähän on nykyään enää yksi halli (Active Dogin), missä Koo ei pelkää, kaikki muut on poissuljettuja treeni- ja kisapaikkoja.

Joten olemme sitten muutaman kuukauden treenanneet niin, että Karkilla on kylttiteline ruokakupissa ja se joutuu kuonolla siirtelemään ja kolisuttamaan telinettä, jotta saa ruuan. Kyltti ja teline on myös ruokakupin edessä, joten sen vieressä on seistävä syömässä. Ja kentällä treeneissä laitan välillä nameja telineiden alle ja lähelle viereen, että Koo joutuu niitä telineitä siirtelemään ja kolisuttamaan itse ja kulkemaan läheltä. Tiistaina kävimme vielä tuossa hallissakin katsomassa, että millainen paikka se on ja tämäkin ehkä auttoi, että Koo pystyi siellä toimimaan. Onneksi ei esim. satanut tai tuullut, olisi voinut hallin katto pitää liikaa ääntä...

Nyt sitten treenaillaan avoimen luokan kylttejä. Talvella voipi olla, että emme kisoihin pääse, kun nämä lähihallit ovat vähän ongelma meille, mutta katsotaan sitten keväällä, josko ulkokisoihin päästäisiin Karkin kanssa. Ja toivotaan, että uutta säikähdystä noiden kylttitelineiden kanssa ei tule. Maijan kanssa treenaillaan myös ja ehkä käydään talvellakin sopivissa kisoissa. Maijaa ei niin hirveästi nuo oudot paikat pelota.

Bella treenailee myös smiley, sen kanssa ollaan kyllä ihan alkutekijöissä, eihän se osaa vielä mitään, kun ollaan vaan agiliidelty.

Onneksi on löytynyt rallytoko meille korvaamaan agilityn ja tokon. Agilityn siksi, että Koolla ei kestä pää ja Maijalla ei kroppa. Ja tokon siksi, kun en jaksa sitä pilkunviilaamista smiley paineistuvilla koirilla. Bellan kanssa agility voi olla mahdollista vielä joskus: kunhan kortisonista päästään eroon niin kuvautan sen uudestaan ja mikäli ei nivelrikkoa ole näkyvissä, niin jatkamme lajia harrastuksena.

Jos jotakuta nyt sitten mietityttää, että miksi koirilla pitäisi kisata, niin se on lähinnä sen vuoksi, että mun on kauhean vaikea motivoitua treenaamaan ilman tavoitteita ja musta taas göötit tarvii vähän aivojumppaa. Rallytoko on nyt osoittautunut aika lailla sopivaksi lajiksi meille.

Toivotaan, ett rallytoko säilyisi yhtä rentona ja iloisena silloinkin, kun se muuttuu meillä viralliseksi lajiksi eli 2014.