Lopuillaan oleva vuosi on ollut aivan uskomaton, kaikilla mahdollisilla mittareilla mitattuna. Tärkeintä kuitenkin on ollut se, että Kompiaiset ovat olleet rakkaita perheenjäseniä, ja niitä on hoidettu hyvin.

Kompiaisia on nähty agiradoilla, rallytokossa, tokossa, näyttelyissä, MH-kuvauksissa, mätsäreissä, jalostus-tarkastuksessa, paimennustestissä, pelastustreeneissä, kaverikoiravierailuilla ja noseworkissä jne. – ja mikä parasta, varsin mukava määrä Kompiaisia on terveystarkastettu vuonna 2015.

Kuitenkin Kompiaisia on vielä aika vähän, ilman vuoden 2015 aikana syntyneitä pentuja vain 23. Siihen suhteutettuna eri aktiviteettien määrä on melkoinen. Vaan onhan meillä toki sitten vielä myös Vili ja Zipe ja Rouva Koo ja Ämpyläpämpylä <3 <3 <3 <3

Kompiaisista on terveystarkastettu nyt A-, B- ja C-pentueet kokonaan ja D-pennuistakin osa. Vuonna 2015 terveystarkastuksissa kävivät Mörkö, Iisi, Rölli, Uuno ja Milli, Dodii, Hans ja Viima. Jos otetaan kaikki Kompiaiset, joilla on joku tarkkitulos, niin terveystarkattujen (16/23) %-osuus kaikista Kompiaisista on lähes 70 %. Ei huono lainkaan! Tänään saatiin vielä yksi loistotulos kun Hansin MyDogDNA-passissa lukee, että silmämarkkeritulos on T/T eli entinen A/A. Siis normaali :). Näin ollen Hans käy siltä osin kaikille nartuille, kun se C/C:nkin kanssa (entinen G/G) saa vain kantajajälkeläisiä. Hans kantaa valkoista väriä, mutta ei pitkäkarvaisuutta. 

Tänä vuonna paimennustesti järjestettiin Eurassa ja siihen osallistuivat D-pennuista Viima, Hans ja Dodii, sekä Zipe. Viima ja Dodii eivät oikein ymmärtäneet homman vitsiä, mutta Hans paimensi hyvin ja Zipe välttävästi, kun Flisa kävi kertomassa sille, mitä kuuluu tehdä. Kompiaisista on paimennustestattu nyt 7/23 eli 30 % + Zipe ja Vili. 

Meidän ensimmäinen oma jalostustarkastuksemme järjestettiin tänä vuonna Oulussa. Tarkastukseen osallistuivat Taavi, Uuno, Kamu, Laku, Mörkö, Ukko, Rudi, Paavo, Ponku ja Rölli sekä Vili. Huippuhienoa, että näin monta Kompiaista saatiin mukaan! Laatumaininnat olivat hyvästä erinomaiseen. Hienosti meni, kiitos kaikille osallistuneille! Nyt on kaikki A- ja C-pennut jalostustarkastettu, B-pennuistakin viisi ja D-pennuista yksi, yhteensä siis 15/23, joka on 65 %. Hienoa!

MH-luonnekuvauksessa kävivät Uuno, Kamu ja Milli. Kaikki kolme suorittivat kuvauksen läpi. Aiemmin on MH-kuvattu Bella, joten kaikkiaan neljä on käynyt tuon homman suorittamassa (reilu 17 %).

Näyttelytuloksilla todellakin juhlittiin! Viime vuoden lopulla varovasti toivoin muutamia valioitumisia, mutta kaikki odotukset ylittyivät!

Kompiaiseen saatiin kaksi uutta kansainvälistä muotovaliota, Ukko ja Vili. Yhden cacibin päässä ovat Kamu, Uuno, Milli ja Hans. 

Uusia Suomen muotovalioita saatiin seitsemän, kun Ukko, Rudi, Mörkö, Sisu, Milli, Uuno ja joulukuussa Messarissa vielä Dodiikin saivat viimeiset sertinsä. Vili, Kamu ja Uuno kävivät valioitumassa myös Ruotsissa ja Millillekin vahvistettiin Ruotsin valioarvo aiemmin saatujen sertien ansiosta. Kamu kävi vielä kaukomatkan, josta tuliaisena Romanian muotovalio ja Romanian grand champion -tillelit. Vilille vahvistettiin Pohjoismaiden valio -titteli.

Eli 9/23 kaikista näyttelyikäisistä Kompiaisista on valioita, reilu 39 %. Virallisissa näyttelyissä käyneitä on 18, joten valioita on näistä 50 %! Ei ollenkaan huonosti! Vaikka itse pidän tärkeämpänä sitä, että koirat ovat tervepäisiä ja kivoja luonteeltaan ja ylipäätänsä terveitä, niin kyllä Kompiaiset ovat myös ihan göötin näköisiä :D. Kaikista Kompiaisista 78 % on saanut näyttelyssä ERI/EH. Niin, ja kaikista näyttelyissä virallisissa luokissa käyneistä Kompiaisista 100 % on saanut ERI/EH. Aika hienoa :). 

Ponku sai ensimmäisen sertinsä ja myös cacibin kesällä. Kepa täräytti myös: se sai PN-3 sijoituksen ja vara-sertin. Lisäksi näyttelyihin osallistuivat myös Bella (ERI SA PN-2), Paavo (EH), Iisi (EH) Viima (EH) ja Laku (ERI). Zipe kävi muutaman kerran näyttelyssä myös ja sai kaksi sertiä. Vähän on positiivisesti pöllähtänyt olo näistä tuloksista :). 

Rouva Koo kävi kymmenen kertaa esiintymässä mummoluokissa, oli joka kerta ROPVET SA:n kanssa ja sijoittui neljä kertaa veteraaniryhmässä. Hienoimmat saavutukset olivat Ylivieskan KV-näyttelyn ja Haapajärven ryhmänäyttelyn BIS1-veteraanisijoitukset. Hyrynsalmella Rouva Koo oli BIS3-veteraani ja Yppärissä BIS4-veteraani. Meidän Nöhkömummo <3 Maija kävi parissa mätsärissä ja oli tosi innoissaan :). 

Kisarintamalla on tapahtunut myös. Bellan nimen eteen voidaan lisätä nyt koulutustunnus RTK1. Mörkö sai myös RTK1-koularin ja lisäksi se on Sannan kanssa osallistunut tottelevaisuudessa avoimeen luokkaan ja yksi ykköstulos onkin jo ansaittu. Piirinmestaruuskulta tokossa Oulun Koirakerhon joukkueessa kuuluu myös vuoden 2015 saavutuksiin. Agilityssä parivaljakko osallistui SM-kisoihin täällä Oulussa ja ensi vuoden osallistumisoikeuskin on jo saavutettu, nollia on kerättynä tarvittava määrä. Ja kaksi agilitysertiä, mikä on aika hienoa! Tiktak sanoo agivaliokello :). 

Taavi on kisannut virallisissa agilitykisoissa ja Viima rallytokossa. Dodii on aloittanut agilitykisauransa osallistumalla epävirallisiin kisoihin ja myös seuranmestaruuksiin, joista saivat 3. sijoituksen. Virallisiin sitten vaan...............

Sirkka on treenannut raunioilla kadonneiden ihmisten etsimistä, Rölli on osallistunut noseworkkiin ja treenannut arkitottelevaisuutta, Luna on käynyt rallytokossa ja kaverikoiravierailuilla vanhusten luona ja Bartok käynyt vaeltamassa. Assi ja Ässä ovat olleet ihania perheenjäseniä, samoin kuin meidän Maija Poppasemme :). Kaikilla on oma paikkansa ja tarkoituksensa, se on pääasia <3

Ja syntyihän meille sitten Eevokitkin, seitsemän pientä kääpiötä. Uskomattoman ihana pentue, jossa oli pari ylläripylläriä eli pitkäkarvaista. Onneksi nämäkin valloittavat pörriäiset saivat ihanat kodit. Itseäni ei pitkäkarvaisuus haittaa lainkaan, sehän on vain karvaa! Uudet Kompiaiset ovat siis Luca, Niila, Ilo, Hula, Messi, Konsta ja Tuisku. Suurkiitokset Eevokeista kuuluvat Halla Seppälälle, joka jälleen kerran antoi Piitun minulle lainaan, sekä Minna Grönblomille, jonka Abban sain isäkoiraksi pennuille.

*********

Vuodelle 2016 toivon hyviä terveystuloksia D-pentueelle ja Zipelle. Toivon mukavia ja iloisia harrastushetkiä kaikille, jotka omansa kanssa harrastuksissa käyvät. Toivotaan, että ensi vuonnakin näyttelyissä tuomareiden mielestä Kompiaiset näyttävät kivoilta :). Tämänvuotista valioilotulitusta ei ole luvassa, mutta valioituminen on kuitenkin yhden sertin päässä Hansilla ja Zipellä. Ainakin osa Eevokeista korkkaa keväällä kehät pentuluokissa, osa myöhemmin sitten junioreina.

Olisi mukavaa, jos joku Kompiainen voisi osallistua yhdistyksen jalostustarkastukseen ja paimennustestiin. 

Kovasti odotan vuodelta 2016 sitä, että meille syntyisi pennut ainakin Millille ja Iisille <3 <3. Muitakin suunnitelmia on, mutta niistä lisää sitä mukaan kun jotain varmistuu.

 

Vielä kerran kiitos kasvatinomistajille sekä kaikille Kompiaisten isä- ja äitikoirien omistajille kuluneesta vuodesta. 

Onnellista uutta vuotta 2016 teille kaikille!

Taavi & Anna-Liisa ja Matti

Ässä & Maana perheineen

Mörkö & Sanna ja Ari

Bartok & Teemu ja Saga

Sisu & Mia perheineen

Ukko & Mari ja Ales

Assi & Merja ja Vili

Kepa & Sari perheineen

Paavo & Sanna perheineen

Rudi & Salla, Niko & Saku

Kamu & Tanja ja Lasse

Uuno & Paula ja Jouni perheineen

Ponku & Erika, Tuija ja Pekka

Rölli & Taru perheineen

Iisi & Nea perheineen

Milli ja Luca & Timo ja Laura

Dodii & Ninni ja Jarkko perheineen

Hans & Maikku ja Seppo

Laku & Heikki

Viima & Elisa ja Jesse

Luna & Monica perheineen

Sirkka & Leena

Konsta & Natalia

Niila & Jenna ja Sami

Tuisku & Nina ja Jouni perheineen

Messi & Johanna perheineen

Hula & Anna ja Lauri

Ilo & Kaisa ja Rami

Vili & Sanna, Kai ja Daniel

 

Nasta & Teija perheineen

Nila & Kaisa

Tilda & Ulla ja Erkki

Laku & Arja

Draco ja Piitu & Halla

Caru & Ninni perheineen

Abba & Minna perheineen

 

Paljon kiitoksia kuluneesta vuodesta myös kaikille ystävillemme ja kavereillemme, niin göötisteille kuin muillekin yli roturajojen :). Kiitos Katri, Mervi, Lea, Kaisa ja Pirkko <3 <3 <3 <3. Onnellista uutta vuotta teille! Tack Jenny <3 Thanks Paula <3. 

Ja vielä - mun rakkaat Iiro, Veera ja Eero. Kiitos miljoonasti kaikesta avusta. Ilman teitä ei mistään tulisi mitään <3 <3 <3

Tuija