Eli agilityä taas :)

Tällä kertaa meitä ohjasi Mari. Itsenäisesti sai mennä A:ta, keinua, rengasta ja keppejä. Vähän pitäisi saada A:lle ja keinulle vauhtia lisää mun mielestä. Ei ne nyt huonoja ole, mutta ehkä vähän hitaita.... Kepit jälleen ok!! Renkaan otin vain kerran, koska se meni tosi hyvin :). Nyt Karkki ei stopannut renkaan eteen vaan lihapulla lautasella renkaan toisella puolella oli riittävä houkutin (joskus on ja joskus ei....).

Rataharjoituksista tulikin sitten hillittömän hauskoja :). Välillä koirien ohjaajat nauroi niin, ettei hommasta meinannut tulla mitään ja välilllä nauroi sitten ryhmän vetäjä..... No, nauru pidentää ikää ja oli tosi mukavaa huomata, että kaikki pystyvät ottamaan tämän homman ihan huumorilla eikä olla liian tosikkoja.

Ikäkin taitaa tehdä tehtävänsä ja ainakin mulla alkaa varmaan olla lyhytkestoisen muistin kanssa vaikeuksia... Lisäksi radalla tapahtuu asiat niin nopeasti, että vaikka kuinka päättää, että tuossa minä teen näin, niin silti kädet ja jalat on menossa jonnekin muualle.....

Eka rataharjoitus oli tällainen.

992380.jpg

Radalla edettiin niin, että kun koira oli lähetetty putkeen, sitä mentiin odottamaan esteen 5 taakse ja sieltä ohjattiin eteenpäin. Viimeisellä kerralla Karkki taisi mennä pussin ohi, mutta muuten luulisin, että koira meni ihan hyvin, itse vähän tumpuloitsin kylläkin.

Nuo pimpulat tuolla vasemmassa alanurkassa on kepit. Ne eivät kuuluneet rataan, mutta kuuluvat esimerkkiin siitä, miten alle 2 minuutissa voi unohtaa kaiken, mitä on sanottu.....

Sitten se hillittömän hihityksen aikaansaanut rata.... jokainen vuorollaan touhusi jotakin hassua siellä  radalla eikä oikein kyennyt mihinkään kun nauratti niin. Välillä näytti myös siltä, että ryhmän ohjaaja nauroi kaksinkerroin lattialla maaten ..... ja myönnettäköön, että kyllä me vuoroa odottelevatkin naurettiin, koirat oli niin hauskoja!! Rata on tässä.

992375.jpg

Eli 4:n jälkeen piti olla tarkkana, että koira ei lähde kepeille ja putken ja 6:n jälkeen tarkkana, että koira ei lähde pussille, jonka jälkeen ekalla radalla oli palkka. Pussi olikin sitten yllättävän houkutteleva vaihtoehto koirille ja sinne pingottiin väkisin......  vaikka ohjaaja olisi hyppinyt ja huutanut kuinka sitä "tänne"-sanaa....

Vaikealta tuntui tuo 2:lta 3:lle siirtyminen. Jotenkin sitä oli vaan liian hidas valssinsa kanssa....
Mari sanoi myös, että jos koira on vähän intona kepeille, niin 4:n jälkeen tarkkana ja "tänne"-käskyä ajoissa......  Joopa joo, arvatkaapa muistinko sitä enää vuorollani ja Karkki kävi koukkaamassa putkeen ekalla kerralla keppien kautta..... näin sitä häviää asiat saman tien päästä....  Mutta se mistä olen ihan älyttömän iloinen on se, että sain Karkin tuosta putkesta lähtemään oikein 6:lle ja siitä linjassa loppuun asti. Kolmannella kerralla mentiin rata melkein sujuvasti ja lopputuuletettiin kyllä sitten kunnolla :).

Ensi sunnuntaina meillä olisi taas oma vuoro, mutta me ei Karkin kanssa päästä..... Ja jatko1-kurssi loppui nyt ja jatko2 alkaa vasta marraskuun alussa.... Miten me pärjätään????!!!! Millaisia vierotusoireita on odotettavissa???? Onneksi päästään edes sitten seuraavana sunnuntaina omalla vuorolla :)