Huh huh, onneksi!! Alkoi jo vähän olla rasittavaa, kun ei mihinkään päästy....

Viikko sitten torstaina käytiin ekan kerran pitkään aikaan Maijan kanssa hallilla. Oltiin Minna, Råtan ja Tiltun kanssa treenaamassa OKKn hallissa, aloiteltiin kapulajuttuja. Sain myös Karkkia varten Minnalta neuvoja, kiitos!! Kapula-angsti vaan pahenee... mulla siis... Elinaakin hätyytin maanantaina apuun kun käytiin Tiivin, Jesperin ja likkojen kanssa järven jäällä. Minne ei muuten enää pääse, jäät on lähes sulaneet veke. Jäi kyllä lyhyeksi tuo jäällä lenkkeily tältä talvelta, mikä on oikeesti aika tylsää...

Viime perjantaina oltiin ekan kerran pitkään aikaan Maisun kanssa oman ryhmän tokossa. Otettiin luoksetulon loppuosaa ja hyppyä. En ole vielä Maijaa hyppyyttänyt ollenkaan, joten se liike meillä on ihan alkutekijöissä. Lisäksi sivulletulossa autan Maijaa ihan liikaa ja siitä pitää päästä pois. Itsenäisesti otettiin sitten liikkeestä seisomista ja maahanmenoa. Ja lyhyitä paikallaolopätkiä. Maija on sellainen koira, joka ehtii tehdä 300 asiaa siinä kun pitäisi tehdä yksi ja lisäksi se rakastaa kaikkia ihmisiä ja koiria ja mitä vaan, joten sen keskittyminen on välillä mitä sattuu. Mutta jatkamme tänään taas omassa ryhmässä harjoituksia :). 

Olen ollut kaksi kertaa Karkin agilityharkoissa kuunteluoppilaana ja juossut ratoja ilman koiraa, tehnyt erilaisia ohjaustekniikkaharjoituksia eli puolivalssannut, jaakottanut, tvistannut ja ties mitä. Keskiviikkona pääsin onneksi Karkin kanssa harkkoihin. Tehtiin kahta rataa ja tekniikka-aiheina oli irtoaminen ja takaaleikkaus.

Tässä ekassa rataharjoituksessa oli ideana saada koira irtoamaan ohjaajasta ja suorittamaan esteet ilman, että itse tarvii olla ihan vieressä. Ei paha, mutta ei myöskään ihan priima. Eli tätä pitää harjoitella omalla vuorolla lisää.

1372928.jpg

Toinen rata oli tällainen. 7-hypyn jälkeen piti olla valmiiksi valssattuna kun koira tuli hypyltä ja tässä meinasi tulla vähän kiire. Lisäksi ohjasin Karkin putken jälkeen vähän liikaa keskellä 3-hyppyä, joten kiertäminen tökki, mutta muuten ihan ok.

1372929.jpg

Eilen oltiin sitten Maijan kanssa OKK:n nätössä Susannan ja Otson kanssa. Se olikin varsinainen kenraaliharjoitus huomiselle Tampereen näyttelylle. Meitä oli aika iso porukka, mutta oli kaksi ohjaajaa ja kaksi pöytää ja päästiin esittämään kolmiota ja edestakaisin ja näyttämään hampaat kahdesti ja vielä mitattiinkin. Maija oli ihan hienosti, mitä nyt välillä vähän innostui haukkumaan. Oli tosi mukavasti järkätty nätö kun pienet ja isot koirat oli omina ryhminään, kaksi vetäjää ja toistakymmentä koiraa. Saatiin ihan oikean kehän tuntua, odottelua ja porukassa kulkemista.

Ja lopuksi vielä:
Onneksi olkoon Otso Karhunen 2 vuotta!

1007235.jpg
 
(Kuvassa setä O ja Faniklubi hyvin leikkineinä :) viime syksynä).

Hurjasti onnea viimeisen sertin metsästykselle!!